Zelf tortilla wraps maken is makkelijk, snel en goedkoop. Ideaal wanneer je geen wraps in huis hebt of op je budget moet/wilt letten, ze worden namelijk voornamelijk gemaakt van bloem en water.
Zelf tortilla wraps maken is niet moeilijk en kun je al doen met bloem en water. Voor zachte en elastische wraps voeg je ook nog olie en bakpoeder toe en voor de smaak gaat er nog zout bij.
Je kunt de wraps zo groot of klein maken als je zelf wilt, het is belangrijk dat je ze niet te dik maakt zodat je ze makkelijker kunt vouwen. Maar te dunne wraps zullen ook snel breken, aangezien ze dan te knapperig zullen worden tijdens het bakken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-08-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2025
Meng bloem samen met bakpoeder en zout. Voeg 3 eetlepels neutrale olie, zoals zonnebloemolie, aan toe.
Schenk geleidelijk warm water erbij terwijl je mengt tot een glad deeg. Het deeg is goed als deze zacht en een beetje plakkerig is.

Laat het deeg ongeveer een half uur rusten. Verdeel het deeg in 4 of 6 gelijke delen, afhankelijk hoe groot je de wraps wilt maken.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk deeg dun uit.

Verhit een gietijzer bakpan op hoog vuur en bak elke wrap mooi goudbruin aan beide kanten.

Herhaal voor alle wraps en leg ze onder een schone theedoek om warm en zacht te blijven.
Je kunt deze tortilla wraps nu bijvoorbeeld vullen met gehakt en bonen of ga eens voor een vegetarische versie met bloemkool. Eet smakelijk!
Kan ik het bakpoeder weglaten?
Je kunt het bakpoeder eventueel weglaten, maar deze zorgt ervoor dat de tortilla wrap zachter zal worden waardoor deze minder snel zal breken tijdens op oprollen.
Hoe lang kan ik zelfgemaakte wraps bewaren?
Je kunt zelfgemaakte wraps tot wel 3 dagen bewaren, je kunt ze dan opnieuw opwarmen door ze te besprenkelen met een beetje water en dan opnieuw kort bakken in een (gietijzeren) bakpan.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 46.67 | gram | bloem | gluten | 169.87 | 32.57 g | 0.70 g | 0.70 g | 0.09 g | 5.32 g | 1.31 g | 0.93 mg | 0.47 mg | 9.33 mg | 9.33 mg | 84.00 mg | 46.67 mg | 0.14 mg | 0.51 mg | - | - | - | - | - | 0.06 mg | 0.05 mg | 0.13 mg | - | 16.33 µg | - | - | - |
| 0.08 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 200.00 mg | - | 0.05 mg | 1.45 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | theelepel | bakpoeder | 1.04 | 0.26 g | - | - | - | - | - | 0.23 mg | - | - | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | neutrale olie | 60.79 | - | - | 6.89 g | 0.80 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 30 | ml | warm water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 231.69 | 32.83 g | 0.70 g | 7.59 g | 0.89 g | 5.32 g | 1.31 g | 201.16 mg | 0.47 mg | 9.38 mg | 10.78 mg | 84.08 mg | 46.67 mg | 0.14 mg | 0.51 mg | - | - | - | - | - | 0.06 mg | 0.05 mg | 0.13 mg | - | 16.33 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!