Mexicaanse bonensalade

(8)

Deze Mexicaanse bonensalade is een vullende salade met verschillende soorten bonen, paprika en mais. De makkelijke en heerlijke zelfgemaakte dressing maakt deze salade nog lekkerder.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Mexicaanse bonensalade

Ingrediënten


  • 3 paprika's
  • 2 wortelen
  • 2 lente uien
  • flinke handvol cherrytomaten
  • 1 groot blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 blik rode kidneybonen (255 gram)
  • 1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
  • 1 klein blikje mais (140 gram)
  • aantal takjes verse peterselie (of koriander)
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • ongeveer 9 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (hot)
  • zwarte peper en zout naar smaak
Mexicaanse bonensalade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • groot vergiet
  • grote kom
  • kleine blender
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-bonensalade


Voorbereiding – 20 minuten

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de tomaatjes en snijd deze in plakjes of stukjes. Snijd de lente uien in stukken.

Pel de wortelen en rasp deze grof. Plaats alle bonen en de mais in een vergiet, spoel ze goed af en meng deze in een grote kom samen met de paprika, tomaatjes, lente uien en wortelrasp.

Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse bonensalade

Mexicaanse bonensalade afmaken – 10 minuten

Maak de dressing in een kleine blender. Pel de knoflookteen en voeg deze samen met het sap van 1 limoen, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 2 eetlepels rode wijnazijn en een paar takjes verse peterselie toe aan de kleine blender en pureer dit fijn. 

Voeg een scheut olijfolie toe (ongeveer 9 eetlepels) en pureer tot een dressing. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Meng de dressing door de salade en breng nogmaals op smaak met gerookte paprikapoeder, zwarte peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Mexicaanse bonensalade: Veel gestelde vragen

Welke kruiden voor een Mexicaanse bonensalade?

Pittige gerookte paprikapoeder geeft deze bonensalade een Mexicaans tintje, je kunt eventueel ook gerookt paprikapoeder gebruiken en chilipoeder voor het pittige tintje.

Kan ik de Mexicaanse bonensalade romig maken?

Je kunt de Mexicaanse bonensalade eventueel romig maken door een beetje zure room toe te voegen.

0 reacties op Mexicaanse bonensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.