Mexicaanse bonensalade
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse bonensalade veganistisch

Deze Mexicaanse bonensalade is een vullende salade met verschillende soorten bonen, paprika en mais. De makkelijke en heerlijke zelfgemaakte dressing maakt deze salade nog lekkerder.

30 minuten
6 personen
Mexicaanse bonensalade ingrediënten

Recept mexicaanse bonensalade

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 27-07-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 28-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de tomaatjes en snijd deze in plakjes of stukjes. Snijd de lente uien in stukken.

Pel de wortelen en rasp deze grof. Plaats alle bonen en de mais in een vergiet, spoel ze goed af en meng deze in een grote kom samen met de paprika, tomaatjes, lente uien en wortelrasp.

Mexicaanse bonensalade
Mexicaanse bonensalade

Mexicaanse bonensalade afmaken – 10 minuten

Maak de dressing in een kleine blender. Pel de knoflookteen en voeg deze samen met het sap van 1 limoen, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 2 eetlepels rode wijnazijn en een paar takjes verse peterselie toe aan de kleine blender en pureer dit fijn. 

Voeg een scheut olijfolie toe (ongeveer 9 eetlepels) en pureer tot een dressing. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Meng de dressing door de salade en breng nogmaals op smaak met gerookte paprikapoeder, zwarte peper en zout. Eet smakelijk!

Tips!

Welke kruiden voor een Mexicaanse bonensalade?

Pittige gerookte paprikapoeder geeft deze bonensalade een Mexicaans tintje, je kunt eventueel ook gerookt paprikapoeder gebruiken en chilipoeder voor het pittige tintje.

Kan ik de Mexicaanse bonensalade romig maken?

Je kunt de Mexicaanse bonensalade eventueel romig maken door een beetje zure room toe te voegen.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
448.3 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.97 g
4.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.07 g
3.14 g
Eiwitten
15.4 g
Vezels
14.32 g
Natrium
245.32 mg
Mineralen
Ijzer
4.58 mg
Calcium
84.27 mg
Magnesium
62.28 mg
Kalium
62.28 mg
Fosfor
173.46 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.21 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
1.14 µg
Vitamines
Vitamine C
125.73 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
169.8 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
109.36 µg
Vitamine E
0.29 mg
Vitamine K
25.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse bonensalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.