Keuken: italiaans

205 Recepten

Italiaanse toetjes
Italiaanse toetjes
14 Recepten
Italiaanse lunch
Italiaanse lunch
16 Recepten

Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.

De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.

Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?


Pasta met broccoli en pesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Makkelijke en snelle pasta met broccoli en pesto, geserveerd met champignons en paprika. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Pasta met truffel en rode ui

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Als je van truffel houdt, moet je deze pasta met truffel en rode ui echt eens proberen! Serveer met een frisse groene salade. Klaar binnen 15 minuten.


Mokka panna cotta

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Super zachte mokka panna cotta zal letterlijk op je tong smelten! Serveer de mokka panna cotta met chocoladesaus, heel makkelijk om te maken!


Macaroni met kaas uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Macaroni met kaas is geweldig, maar een extra krokante kaaslaag uit de oven maakt het nog beter. Pak maar alvast een vork om een hap te nemen!


Italiaanse sandwich met 3 soorten vlees

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Weet jij al wat je tijdens de lunch gaat eten? Zoek niet langer en maak deze warme Italiaanse sandwich! Belegd met verse vleeswaren en heerlijke kaas.


Pompoenrisotto

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Yes! Het pompoenseizoen is weer begonnen. Deze pompoenrisotto zit boordevol smaken, simpel en smaakvol. Klaar in een half uur.


Pompoenravioli met salieboter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zin in echt comfortfood? Maak in een half uur deze pompoenravioli met salieboter. Verse pasta, pompoen en boter. Heerlijk !


Italiaanse mosselpan Taranto

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.


Pasta met ham en verse vijgen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm!


Bruschetta tomaat en basilicum

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Super snelle Italiaanse snack die je in 10 minuten kunt maken. Een heerlijke bruschetta tomaat en basilicum, dat simpel zó lekker kan zijn!


Spaghetti carbonara

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Deze heerlijke Italiaanse klassieker kun je elke dag van de week maken. De spaghetti carbonara is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Tiramisu met frambozen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Het zoet-zure van de frambozen komt goed tot zijn recht in deze tiramisu met frambozen. Klaar in 15 minuten, recept voor 6 personen.


Champignonrisotto

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Maak een heerlijk vullende champignonrisotto in maar 30 minuten tijd. Recept voor 4 personen. Heerlijk met een glas droge witte wijn en extra kaas!


Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree.


Pizza met tomaat en geitenkaas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Makkelijk recept voor een heerlijke pizza met tomaat en geitenkaas. Deze pizza is klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Ossobuco

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels
  • 1 rode ui
  • 5 wortelen
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • glas rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 ml runderbouillon
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • klont boter
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(26)
1
Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.
2
Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 
3
Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.
4
Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.Ossobuco

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.