Pasta penne met bolognesesaus
😍 32Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta penne met bolognesesaus

Een heerlijke Italiaanse pasta penne met bolognesesaus. Deze extra snelle saus is klaar in een half uurtje, recept voor vier personen.

30 minuten
4 personen
Pasta penne met bolognesesaus ingrediënten
Recept pasta penne met bolognesesaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het snijden van de ui. Hak de 2 knoflookteentjes fijn en zet apart. Maak de champignons schoon met behulp van een borsteltje of keukenpapier, verwijder dan de steeltjes. Mocht je een blok parmezaanse kaas gebruiken, rasp deze dan. Let wel dat de toevoeging van meer kaas het gerecht zouter maakt.

Snijd de blaadjes verse basilicum fijn. Gebruik een snijplank met een groef voor de volgende stap. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Zongedroogde tomaten kun je over het algemeen in glazen potten vinden in de supermarkt. 

Pasta penne met bolognesesaus
Pasta penne met bolognesesaus

Pasta penne met bolognesesaus afmaken – 20 minuten

Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water. Voeg de penne pasta toe aan de pan met kokend water en roer af en toe tijdens het maken van de bolognesesaus.

Giet de pasta af zodra deze gaargekookt is. Voeg de pasta terug in de pan en besprenkel met een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar plakt.

Zet een diepe pan op middel-hoog vuur en voeg olijfolie toe. Voeg knoflook en ui toe zodra de olie heet geworden is. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg half-om-half gehakt toe en roer goed door.

Zodra het gehakt mooi rul geworden is voeg je naar smaak peper en zout toe.

Voeg champignons toe en bak mee voor ongeveer 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten, een scheut rode wijn en de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat de bolognesesaus weer warm worden.

Laat het meeste van het vocht eruit koken. Voeg als laatste de verse basilicum toe. Serveer de pasta penne met bolognesesaus in diepe borden samen met geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
32
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
858.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
85.47 g
15.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.24 g
14.46 g
Eiwitten
48.25 g
Vezels
9.65 g
Natrium
1132.89 mg
Mineralen
Ijzer
6.45 mg
Calcium
288.72 mg
Magnesium
145.38 mg
Kalium
145.38 mg
Fosfor
674.92 mg
Koper
1.01 mg
Zink
6.87 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.72 µg
Vitamines
Vitamine C
69.76 mg
Vitamine D
0.59 mg
Vitamine A
1020.31 mg
Vitamine B1
0.56 mg
Vitamine B2
0.76 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
2.25 µg
Foliumzuur
64.72 µg
Vitamine E
1.43 mg
Vitamine K
26.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta penne met bolognesesaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.