Ohmydish.nl


Pasta penne met bolognesesaus

Een heerlijke Italiaanse pasta penne met bolognesesaus. Deze extra snelle saus is klaar in een half uurtje, recept voor vier personen.

Pasta penne met bolognesesaus
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta penne met bolognesesaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram penne pasta
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4-5 verse basilicum blaadjes
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 8 champignons
  • 2 eetlepels rode wijn
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Pasta penne met bolognesesaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenpapier
  • Optioneel: champignonborsteltje
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Diepe pan
  • Houten lepel

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-penne-met-bolognesesaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het snijden van de ui. Hak de 2 knoflookteentjes fijn en zet apart. Maak de champignons schoon met behulp van een borsteltje of keukenpapier, verwijder dan de steeltjes. Mocht je een blok parmezaanse kaas gebruiken, rasp deze dan. Let wel dat de toevoeging van meer kaas het gerecht zouter maakt.

Snijd de blaadjes verse basilicum fijn. Gebruik een snijplank met een groef voor de volgende stap. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Zongedroogde tomaten kun je over het algemeen in glazen potten vinden in de supermarkt. 

Pasta penne met bolognesesaus
Pasta penne met bolognesesaus

De bolognesesaus maken -- 20 minuten

Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water. Voeg de penne pasta toe aan de pan met kokend water en roer af en toe tijdens het maken van de bolognesesaus. Giet de pasta af zodra deze gaargekookt is. Voeg de pasta terug in de pan en besprenkel met een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar plakt.

Zet een diepe pan op middel-hoog vuur en voeg olijfolie toe. Voeg knoflook en ui toe zodra de olie heet geworden is. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg half-om-half gehakt toe en roer goed door. Zodra het gehakt mooi rul geworden is voeg je naar smaak peper en zout toe.

Voeg champignons toe en bak mee voor ongeveer 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten, een scheut rode wijn en de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat de bolognesesaus weer warm worden. Laat het meeste van het vocht eruit koken. Voeg als laatste de verse basilicum toe. Serveer de pasta penne met bolognesesaus in diepe borden samen met geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.