Ohmydish.nl


Italiaanse lasagne

Een heerlijke simpele huisgemaakte Italiaanse lasagne met tomatensaus. Recept voor 6 personen, klaar in anderhalf uur tijd.

1 uur 35 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Italiaanse lasagne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 - 12 lasagnevellen afhankelijk van de grootte van de ovenschaal
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Geraspte kaas, het lekkerst is een Parmezaanse kaas
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes peterselie
  • 4 basilicumblaadjes
  • 2 eieren
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Boter of olie om de ovenschaal mee in te vetten
Italiaanse lasagne ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom
  • Bakpan

Bereiden


1 uur 35 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-lasagne


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de uien in blokjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de basilicum en peterselie fijn. Tik de eieren open in een kommetje en voeg een vierde van de geraspte kaas toe. 

Breng op smaak met peper en zout en meng goed samen. Voeg olijfolie toe aan de bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg dan het gemengde gehakt toe en bak rul.

Voeg dan de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe samen met de peterselie, basilicum en laurierblaadjes. Laat het even doorkoken en breng dan op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de pan dan van het vuur af en verwijder de laurierblaadjes.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter of olie en verdeel er een laag saus overheen. Voeg dan een laag lasagne vellen toe en een beetje van het ei-kaas mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende lasagnevellen.

Maak de Italiaanse lasagne af door de bovenkant te bedekken met een laag geraspte kaas. 

Italiaanse lasagne
Italiaanse lasagne

De Italiaanse lasagne bakken -- 40 minuten

Bak de Italiaanse lasagne in 45 minuten gaar, controleer tussendoor met behulp van een vork.

De lasagne is gaar als de vellen zacht zijn geworden en de kaas mooi goudbruin. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Kip katsu curry

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.