Italiaanse lasagne
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Italiaanse lasagne

Een heerlijke simpele huisgemaakte Italiaanse lasagne met tomatensaus. Recept voor 6 personen, klaar in anderhalf uur tijd.

1 uur 35 minuten
6 personen
Italiaanse lasagne ingrediënten

Recept italiaanse lasagne

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 31-07-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 25 minuten
Totale tijd
1 uur 35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de uien in blokjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de basilicum en peterselie fijn. Tik de eieren open in een kommetje en voeg een vierde van de geraspte kaas toe. 

Breng op smaak met peper en zout en meng goed samen. Voeg olijfolie toe aan de bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg dan het gemengde gehakt toe en bak rul.

Voeg dan de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe samen met de peterselie, basilicum en laurierblaadjes. Laat het even doorkoken en breng dan op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de pan dan van het vuur af en verwijder de laurierblaadjes.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter of olie en verdeel er een laag saus overheen. Voeg dan een laag lasagne vellen toe en een beetje van het ei-kaas mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende lasagnevellen.

Maak de Italiaanse lasagne af door de bovenkant te bedekken met een laag geraspte kaas. 

Italiaanse lasagne
Italiaanse lasagne

De Italiaanse lasagne bakken – 40 minuten

Bak de Italiaanse lasagne in 45 minuten gaar, controleer tussendoor met behulp van een vork.

De lasagne is gaar als de vellen zacht zijn geworden en de kaas mooi goudbruin. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
573.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.02 g
6.53 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.03 g
15.19 g
Eiwitten
33.98 g
Vezels
4.37 g
Natrium
788 mg
Mineralen
Ijzer
3.63 mg
Calcium
404.36 mg
Magnesium
61.48 mg
Kalium
61.48 mg
Fosfor
455.44 mg
Koper
0.67 mg
Zink
4.77 mg
Jodium
7.39 µg
Selenium
9.36 µg
Vitamines
Vitamine C
45.62 mg
Vitamine D
0.92 mg
Vitamine A
680.19 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
2.44 µg
Foliumzuur
66.75 µg
Vitamine E
1.17 mg
Vitamine K
12.89 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Italiaanse lasagne"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.