Een heerlijke simpele huisgemaakte Italiaanse lasagne met tomatensaus. Recept voor 6 personen, klaar in anderhalf uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 31-07-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de uien in blokjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de basilicum en peterselie fijn. Tik de eieren open in een kommetje en voeg een vierde van de geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout en meng goed samen. Voeg olijfolie toe aan de bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg dan het gemengde gehakt toe en bak rul.
Voeg dan de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe samen met de peterselie, basilicum en laurierblaadjes. Laat het even doorkoken en breng dan op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de pan dan van het vuur af en verwijder de laurierblaadjes.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter of olie en verdeel er een laag saus overheen. Voeg dan een laag lasagne vellen toe en een beetje van het ei-kaas mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende lasagnevellen.
Maak de Italiaanse lasagne af door de bovenkant te bedekken met een laag geraspte kaas.
Bak de Italiaanse lasagne in 45 minuten gaar, controleer tussendoor met behulp van een vork.
De lasagne is gaar als de vellen zacht zijn geworden en de kaas mooi goudbruin. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.