Franse desserts

Franse desserts

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Tarte tatin uitgekozen. Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur. Volledig recept bekijken

Tarte tatin
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tarte tatin

55 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

De appels die wij gebruikten komen uit de tuin van vrienden, dus welke soort dit is, is mij niet bekend helaas. Schil de appels, snijd ze door de helft en verwijder het klokhuis.

Dit kun je met een klein mesje of appelboor doen. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. 

Gebruik een bakpan die ook in de oven kan en smelt hierin de suiker. Roer dit niet en laat het rustig karamel worden. Zodra deze lichtbruin begint te worden voeg je de zachte boter toe.

Roer enkele minuten terwijl het rustig een mooie karamel kleur krijgt. Zet het vuur uit en plaats de halve appels rechtop tegen elkaar aan. Begin bij de buitenste ring en zo klem je ze in de pan waardoor ze rechtop blijven staan.

Zet het vuur laag en laat de appels in de karamel nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Plaats de plak bladerdeeg bovenop en vouw de rand naar binnen, zorg dat er geen deeg buiten de pan hangt.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.