Een parfait is een Frans dessert en is eigenlijk niet meer dan 'stilstaand bevroren ijs'. Oftewel bevriezen zonder te roeren. Groene thee parfait, zó romig!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet een kleine vorm in met zonnebloem of andere neutrale olie en bekleed deze vervolgens met een stukje bakpapier. Meng room, melk en groene thee in een middelgrote pan.
Laat deze zachtjes koken zodat de smaak van de thee wordt opgenomen door de room en melk.
Klop ondertussen met een elektrische mixer de eidooiers met suiker tot dit luchtig en wit is geworden. Zeef de groene thee uit de room en melk en schenk deze dan langzaam bij de eidooiers.
Blijf ondertussen roeren om klontjes te voorkomen. Schenk het dan terug in de pan en laat het op laag vuur gaar worden. Blijf ondertussen roeren om aanbranden te voorkomen.
Wanneer je met je vinger een streep op de lepel trekt en deze blijft zichtbaar, is het mengsel gaar. Laat dit dan eventjes afkoelen voor je dit in de kleine vorm schenkt.
Zet de groene thee parfait dan in de vriezer voor minimaal 3 uur. Het beste kun je dit met een warm mes in plakken snijden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.