Appel en kaneel madeleines
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel en kaneel madeleines vegetarisch

Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.

40 minuten
15 personen
Appel en kaneel madeleines ingrediënten
Recept appel en kaneel madeleines

Ingrediënten

15 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 06-07-2017, dit recept is voor 15 personen en duurt 40 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Meng de appels met ongeveer 50 gram van de roomboter en 2 theelepels gemalen kaneel.

Rooster de appels in de oven voor enkele minuten, afhankelijk hoe groot de stukjes gesneden zijn. De appelstukjes behoren zo zacht te zijn dat je ze kunt pureren.

Pureer ze met een staafmixer, het kan ook in een blender maar aangezien het zo weinig is zal het beter gaan met een staafmixer. Smelt de overige 150 gram roomboter.

Meng de eieren, honing, melk en appel tot een glad mengsel. Zeef de bloem samen met bakpoeder en roer dit bij het mengsel tot het wederom glad is.

Roer als laatste de gesmolten boter erdoor en laat het beslag dan volledig afkoelen in de koelkast. 

Appel en kaneel madeleines
Appel en kaneel madeleines

Appel en kaneel madeleines afmaken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet de madeleine vorm(en) in met boter en vul ze voor ongeveer 2/3e met het beslag.

Deze zullen nog gaan rijzen, dus maak ze niet te vol. Bak de madeleines in 10 minuten mooi goudbruin.

Dit recept is genoeg voor ongeveer 30 madeleines, dus vul de madeleine vorm dan nogmaals tot het beslag op is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
222.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.42 g
10.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.6 g
7.62 g
Eiwitten
3.78 g
Vezels
1.06 g
Natrium
18.55 mg
Mineralen
Ijzer
0.77 mg
Calcium
23.57 mg
Magnesium
6.72 mg
Kalium
6.72 mg
Fosfor
49.21 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.45 mg
Jodium
4.2 µg
Selenium
3.68 µg
Vitamines
Vitamine C
2.56 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.29 µg
Foliumzuur
13.79 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Appel en kaneel madeleines"
Benny zegt op 11-07-2017
Hallo Kan je eventueel de appels gewoon opstoven in tefal pot ? Of is de mogelijkheid dat je de blokjes fijn snijdt en er zo bijen? Groetjes
Ohmydish zegt op 11-07-2017
Hallo Benny, je kunt de appels ook stoven in een pot/pan en dan pureren. In stukjes zal invloed hebben op het rijzen van de madeleines, maar je kunt het altijd proberen :) Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.