Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-en-kaneel-madeleines
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Meng de appels met ongeveer 50 gram van de roomboter en 2 theelepels gemalen kaneel. Rooster de appels in de oven voor enkele minuten, afhankelijk hoe groot de stukjes gesneden zijn. De appelstukjes behoren zo zacht te zijn dat je ze kunt pureren. Pureer ze met een staafmixer, het kan ook in een blender maar aangezien het zo weinig is zal het beter gaan met een staafmixer.
Smelt de overige 150 gram roomboter. Meng de eieren, honing, melk en appel tot een glad mengsel. Zeef de bloem samen met bakpoeder en roer dit bij het mengsel tot het wederom glad is. Roer als laatste de gesmolten boter erdoor en laat het beslag dan volledig afkoelen in de koelkast.
Appel en kaneel madeleines
Bak de madeleines in 10 minuten mooi goudbruin. Dit recept is genoeg voor ongeveer 30 madeleines, dus vul de madeleine vorm dan nogmaals tot het beslag op is. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.