Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-en-kaneel-madeleines
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Meng de appels met ongeveer 50 gram van de roomboter en 2 theelepels gemalen kaneel.
Rooster de appels in de oven voor enkele minuten, afhankelijk hoe groot de stukjes gesneden zijn. De appelstukjes behoren zo zacht te zijn dat je ze kunt pureren.
Pureer ze met een staafmixer, het kan ook in een blender maar aangezien het zo weinig is zal het beter gaan met een staafmixer. Smelt de overige 150 gram roomboter.
Meng de eieren, honing, melk en appel tot een glad mengsel. Zeef de bloem samen met bakpoeder en roer dit bij het mengsel tot het wederom glad is.
Roer als laatste de gesmolten boter erdoor en laat het beslag dan volledig afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet de madeleine vorm(en) in met boter en vul ze voor ongeveer 2/3e met het beslag.
Deze zullen nog gaan rijzen, dus maak ze niet te vol. Bak de madeleines in 10 minuten mooi goudbruin.
Dit recept is genoeg voor ongeveer 30 madeleines, dus vul de madeleine vorm dan nogmaals tot het beslag op is. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.