Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2017, dit recept is voor 15 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-en-kaneel-madeleines
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Meng de appels met ongeveer 50 gram van de roomboter en 2 theelepels gemalen kaneel.
Rooster de appels in de oven voor enkele minuten, afhankelijk hoe groot de stukjes gesneden zijn. De appelstukjes behoren zo zacht te zijn dat je ze kunt pureren.
Pureer ze met een staafmixer, het kan ook in een blender maar aangezien het zo weinig is zal het beter gaan met een staafmixer. Smelt de overige 150 gram roomboter.
Meng de eieren, honing, melk en appel tot een glad mengsel. Zeef de bloem samen met bakpoeder en roer dit bij het mengsel tot het wederom glad is.
Roer als laatste de gesmolten boter erdoor en laat het beslag dan volledig afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet de madeleine vorm(en) in met boter en vul ze voor ongeveer 2/3e met het beslag.
Deze zullen nog gaan rijzen, dus maak ze niet te vol. Bak de madeleines in 10 minuten mooi goudbruin.
Dit recept is genoeg voor ongeveer 30 madeleines, dus vul de madeleine vorm dan nogmaals tot het beslag op is. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2017, dit recept is voor 15 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2023
Hallo
Kan je eventueel de appels gewoon opstoven in tefal pot ? Of is de mogelijkheid dat je de blokjes fijn snijdt en er zo bijen?
Groetjes
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.