Ohmydish.nl


Chocolade madeleines

Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten

Chocolade madeleines
30 minuten 24 personen Taart en cake
Chocolade madeleines

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram roomboter + extra
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • optioneel: chocolade om ze in te dippen, wij gebruikten melk chocolade
Chocolade madeleines ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein sauspannetje
  • grote kom
  • garde
  • fijne zeef
  • spuitzak
  • oven
  • madeleine vorm (of 2, in totaal voor 24 madeleines)
  • siliconen kwast
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • afkoelrek

Bereiden

30 minuten 24 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-madeleines


Voorbereiding -- 10 minuten

Smelt de boter in het kleine sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een gladde mengsel. Meng de bloem, bakpoeder en cacao poeder, zeef deze dan bij de eieren en meng goed. Het beslag is nu klaar, schep het in een spuitzak en leg dit in de koelkast tot het volledig is afgekoeld.

Chocolade madeleines Chocolade madeleines

Chocolade madeleines afmaken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en vet de madeleine vorm in met boter. Vul de madeleine vormen voor 2/3e met het beslag, niet te vol aangezien de madeleines nog omhoog zullen komen tijdens het bakken. Als je maar 1 vorm hebt zoals wij, dan zul je de madeleines in twee keer moeten afbakken.

Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten, controleer met een houten prikker of de kleine cakejes gaar zijn. Laat ze afkoelen op een afkoelrek terwijl je de chocolade smelt om ze in te dippen.

Creëer een bain-marie door een pan te vullen met een laagje water, plaats er een passende kom op en zorg dat het water de kom niet raakt. De stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Dip dan de madeleines in de gesmolten chocolade, laat dit uitharden en geniet ervan!

Bekijk ook ons recept voor Klassieke Franse madeleines hier, of klik op de foto hieronder:

Klassieke Franse madeleines Klassieke Franse madeleines


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Tortilla met kip en mango

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.