Geniet in de laatste zomerweken van het jaar nog van heerlijk zomers fruit. Maak bijvoorbeeld eens een keer deze snelle versie van aardbeien millefeuille.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-millefeuille
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier.
Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.
De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven.
Laat ze volledig afkoelen. Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel het mascarpone mengsel evenredig over het bladerdeeg. Maak af met de plakjes aardbeien en basilicumblaadjes.
Geniet van deze super makkelijke en lekkere gebakjes! De klassieke versie van millefeuille heeft 3 lagen bladerdeeg nodig.
Wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.