De herfst komt er helaas weer bijna aan, dus geniet in deze laatste zomerweken nog van zomers fruit en maak deze snelle versie van aardbeien millefeuille.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-millefeuille
Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier. Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork. De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven. Laat ze volledig afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker.
Aardbeien millefeuille
De klassieke versie van millefeuille vraagt om 3 lagen bladerdeeg, maar wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.