Ohmydish.nl


Aardbeien millefeuille

De herfst komt er helaas weer bijna aan, dus geniet in deze laatste zomerweken nog van zomers fruit en maak deze snelle versie van aardbeien millefeuille.

Aardbeien millefeuille
20 minuten 4 personen Toetjes
Aardbeien millefeuille

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 bladerdeeg vierkantjes
  • grote handvol verse aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • verse basilicum
Aardbeien millefeuille ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ovenplaat met bakpapier
  • oven
  • siliconen kwast
  • vork
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • garde

Bereiden

20 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-millefeuille


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier. Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork. De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven. Laat ze volledig afkoelen.

Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker.

Aardbeien millefeuille Aardbeien millefeuille

Aardbeien millefeuille afmaken -- 5 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel het mascarpone mengsel evenredig over het bladerdeeg.  Maak af met de plakjes aardbeien en basilicumblaadjes. Geniet van deze super makkelijke en lekkere gebakjes!

De klassieke versie van millefeuille vraagt om 3 lagen bladerdeeg, maar wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg.


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Duvelkesvlees

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.