Aardbeien millefeuille
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Aardbeien millefeuille vegetarisch

Geniet in de laatste zomerweken van het jaar nog van heerlijk zomers fruit. Maak bijvoorbeeld eens een keer deze snelle versie van aardbeien millefeuille.

20 minuten
4 personen
Aardbeien millefeuille ingrediënten
Recept aardbeien millefeuille

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier. 

Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.

De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven.

Laat ze volledig afkoelen. Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker. 

Aardbeien millefeuille
Aardbeien millefeuille

Aardbeien millefeuille afmaken – 5 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel het mascarpone mengsel evenredig over het bladerdeeg.  Maak af met de plakjes aardbeien en basilicumblaadjes. 

Geniet van deze super makkelijke en lekkere gebakjes! De klassieke versie van millefeuille heeft 3 lagen bladerdeeg nodig.

Wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
484.84 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.45 g
16.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.34 g
22.77 g
Eiwitten
7.42 g
Vezels
0.87 g
Natrium
183.65 mg
Mineralen
Ijzer
0.67 mg
Calcium
137.44 mg
Magnesium
13.66 mg
Kalium
13.66 mg
Fosfor
114.35 mg
Koper
0.04 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.68 µg
Vitamines
Vitamine C
17.7 mg
Vitamine D
0.47 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.35 µg
Foliumzuur
23.19 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.45 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardbeien millefeuille"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.