Gesmolten chocolade lava cake naar klassiek Frans recept van Moelleux au chocolat. Dit zachte kleine cakeje smelt letterlijk op je tong, zo ongelooflijk lekker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-10-2024
Vul een middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de pure chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter toe aan een kom.
Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af.
Meng suiker en eieren samen met een elektrische mixer totdat deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade totdat het beslag opnieuw glad is.
Zeef de bloem, voeg dit toe aan het beslag en roer nogmaals glad. Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast.
Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe.
Klop de slagroom samen met een aantal druppels vanille extract, zorg ervoor dat deze niet te stijf is.
De slagroom moet een beetje lopend zijn. Voeg eventueel een eetlepel suiker toe aan de slagroom.
Vul de kommetjes tot de helft met het chocoladebeslag. Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven.
Serveer de gesmolten chocolade lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt. Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan.
Serveer met de opgeklopte slagroom en eventueel rode besjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.