Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat
😍 19 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat vegetarisch

Gesmolten chocolade lava cake naar klassiek Frans recept van Moelleux au chocolat. Dit zachte kleine cakeje smelt letterlijk op je tong, zo ongelooflijk lekker.

20 minuten
4 personen
Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat ingrediënten

Recept gesmolten chocolade lava cake -of- moelleux au chocolat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gesmolten chocolade lava cake -of- moelleux au chocolat allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 30-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + 1 uur wachttijd

Vul een middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de pure chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter toe aan een kom.

Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af. 

Meng suiker en eieren samen met een elektrische mixer totdat deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade totdat het beslag opnieuw glad is.

Zeef de bloem, voeg dit toe aan het beslag en roer nogmaals glad. Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast. 

Moelleux au chocolat
Moelleux au chocolat

De lave cakes (moelleux au chocolat) afmaken – 10 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe.

Klop de slagroom samen met een aantal druppels vanille extract, zorg ervoor dat deze niet te stijf is.

De slagroom moet een beetje lopend zijn. Voeg eventueel een eetlepel suiker toe aan de slagroom. 

Vul de kommetjes tot de helft met het chocoladebeslag. Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven.

Serveer de gesmolten chocolade lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt. Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan. 

Serveer met de opgeklopte slagroom en eventueel rode besjes. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
734.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
48.52 g
39.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
55.13 g
31.43 g
Eiwitten
11.49 g
Vezels
0.98 g
Natrium
96.19 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
25 gram pure chocolade soja 128.25 12.25 g 12.25 g 8.25 g 5.05 g 1.33 g 0.28 g 5.00 mg 0.80 mg 16.25 mg 25.00 mg 100.00 mg 72.50 mg 0.03 mg 0.50 mg - - - - - 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg - 1.75 µg - - -
27.5 gram boter melk 202.13 0.19 g 0.19 g 22.69 g 14.85 g 0.19 g - 1.38 mg 0.03 mg 3.58 mg 0.55 mg 4.13 mg 5.50 mg - 0.02 mg - - - 0.33 mg 0.28 mg - 0.01 mg - - - - - -
1 eieren ei 86.40 0.66 g 0.12 g 6.00 g 1.50 g 7.50 g - 72.00 mg 1.08 mg 30.00 mg 6.00 mg 78.00 mg 108.00 mg 0.05 mg 0.78 mg 21.00 µg 18.42 µg - 1.08 mg 0.12 mg 0.06 mg 0.18 mg 0.09 mg 1.38 µg 36.00 µg 0.66 mg 0.15 µg -
25 gram suiker 100.50 24.75 g 24.75 g - - - - - 0.03 mg - 0.50 mg 1.00 mg - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - -
12.5 gram bloem gluten 45.50 8.73 g 0.19 g 0.19 g 0.03 g 1.43 g 0.35 g 0.25 mg 0.13 mg 2.50 mg 2.50 mg 22.50 mg 12.50 mg 0.04 mg 0.14 mg - - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.04 mg - 4.38 µg - - -
50 ml slagroom melk 168.50 1.40 g 1.40 g 18.00 g 10.00 g 1.00 g - 17.50 mg - 37.50 mg 5.00 mg 47.50 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.10 mg - - 0.50 mg 0.45 mg 0.18 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.10 µg 1.50 µg - - -
rode besjes 2.30 0.36 g 0.27 g - - 0.05 g 0.36 g 0.05 mg 0.05 mg 1.31 mg 0.54 mg 10.71 mg 1.21 mg - 0.01 mg - 0.03 µg 0.45 mg - - - - - - 0.45 µg - - -
0.25 druppel vanille extract 0.72 0.19 g 0.19 g - - - - 0.02 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.37 mg 0.02 mg - - - - - - - - - - - - - - -
    734.29 48.52 g 39.36 g 55.13 g 31.43 g 11.49 g 0.98 g 96.19 mg 2.10 mg 91.16 mg 40.10 mg 264.21 mg 229.73 mg 0.13 mg 1.55 mg 21.00 µg 18.45 µg 0.95 mg 1.86 mg 0.57 mg 0.10 mg 0.28 mg 0.16 mg 1.48 µg 44.08 µg 0.66 mg 0.15 µg -
0 reacties op "Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.