Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tarte-tatin
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Tarte tatin
Plaats de plak bladerdeeg bovenop en vouw de rand naar binnen, zorg dat er geen deeg buiten de pan hangt. Maak een klein gaatje in het midden, dan kan de stoom van de appels ontsnappen en blijft het deeg krokant.
Bak de tarte tatin mooi gaar en goudbruin in ongeveer 20 - 25 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de appels. Wacht ongeveer 10 minuten en plaats dan een groot bord bovenop de pan, draai het snel om en verwijder de pan. Serveer deze omgekeerde appeltaart terwijl deze nog warm is. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.