Ooit al eens geprobeerd om zelf zachte huisgemaakte nougat te maken? Je hebt niet genoeg aan maar 1 stuk! Half uur voorbereiding, 1 dag wachten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Combineer water, suiker, honing en glucose in het kleine sauspannetje. Tip: Haal de glucose makkelijker van de lepel af door deze vantevoren te verhitten. Verhit de inhoud van het sauspannetje op middel-hoog vuur.
Het suiker mengsel zal bubbels gaan vormen, zodra het mengsel een temperatuur van exact 128 graden Celsius heeft, is het klaar.
Dit kan een tijdje duren, zeker als het mengsel een temperatuur van 100 graden Celsius heeft bereikt. Het heeft even nodig om tot 128 graden Celsius te komen, geduld is hierbij van belang.
Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Rooster de noten 5 minuten lang in de oven, of totdat deze goudbruin zijn en heerlijk beginnen te ruiken. Haal ze dan uit de oven.
Ontvet eerst de kom en garde (belangrijk!) van de keukenmachine, gebruik hiervoor een aantal druppels citroensap en een aantal vellen keukenpapier. Voeg dan de eiwitten toe en klop deze op totdat er stijve pieken vormen.
Voeg dan geleidelijk aan het hete suikermengsel toe aan de eiwitten, terwijl je deze blijft kloppen op hoge snelheid.
Vervang de garde voor een platte menghaak en voeg zeste van een halve citroen toe, samen met het gedroogd fruit en geroosterde noten. Meng goed samen, en laat ietwat afkoelen.
Leg een vel bakpapier over je werkblad heen en goed hier het nougat mengsel overheen. Pak het geheel in met het bakpapier, en dan met een laag huishoudfolie.
Probeer een vierkant pakket van het geheel te maken. Plaats de nougat in de koelkast voor tenminste 1 dag en gebruik een heet koksmes om de zachte nougat in stukken te snijden.
Je kunt er ook eetbaar suiker papier overheen leggen, en dan snijden. Dit voorkomt plakkerige vingers tijdens het eten. Geniet ervan!
Wat is nougat?
Nougat wordt in Nederland ook wel eens noga genoemd. Er zijn veel verschillende recepturen die allemaal een verschillende herkomst hebben. Waar de ene soort zacht is, is een andere soort juist harder.
Hoe maak je nougat?
Nougat wordt gemaakt door eiwitten stijf te kloppen. Hier wordt kokende honing, suiker en glucosesiroop aan toegevoegd waardoor het een taaie massa wordt.
Hier worden noten en/of vruchten doorheen gemengd en als dit afkoelt is het een heerlijke zoete lekkernij.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.