Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-bavarois
Tip: dit recept is voor 1 liter bavarois. Je kunt heel makkelijk de ingrediënten verdubbelen om meer te maken. Een bavarois is bijna hetzelfde als een pudding, de smaak zal verbeteren door minder gelatine toe te voegen. Een bavarois wordt meestal in een glazen kom geserveerd. Dit recept maakt gebruik van puddingvormen om de bavarois makkelijker te kunnen verdelen.
Klassieke Franse bavarois
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het mengsel en giet alles terug in de sauspan. Verhit het mengsel op laag vuur en blijf constant roeren totdat alle gelatine opgelost is en de eidooiers gebonden zijn.
Giet het mengsel door een ronde zeef in de andere kom en laat dit afkoelen in een (emmer) met ijswater tot klaar.
Voeg slagroom toe aan een kom en klop stijf. Schep opgeklopte slagroom door het mengsel heen, je kunt als dit goed gemengd is de kommetjes met de bavarois vullen met behulp van een sauslepel of pannenlikker.
Dek af met huishoudfolie en plaats de bavarois in de koelkast. Het afdekken van de klassieke Franse bavarois om verkleuring te voorkomen. Geniet van je klassieke Franse bavarois.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.