Klassieke Franse bavarois
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke Franse bavarois

Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.

1 uur 10 minuten
8 personen
Klassieke Franse bavarois ingrediënten

Recept klassieke franse bavarois

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Tip: dit recept is voor 1 liter bavarois. Je kunt heel makkelijk de ingrediënten verdubbelen om meer te maken. Een bavarois is bijna hetzelfde als een pudding, de smaak zal verbeteren door minder gelatine toe te voegen.

Een bavarois wordt meestal in een glazen kom geserveerd. Dit recept maakt gebruik van puddingvormen om de bavarois makkelijker te kunnen verdelen.

Voorbereiding – 10 minuten

Week de gelatineblaadjes in de kleine kom door er koud water in te gieten. Zorg dat de grote kommen goed schoon zijn met heet water en was deze naderhand af met koud water.

Desinfecteren is erg belangrijk omdat anders de eidooiers kunnen gaan schiften. Voeg dan de eidooiers toe met de andere helft van de suiker in de gedesinfecteerde kom en roer met behulp van een garde wit.

Je kunt eventueel ook je keukenmachine hiervoor gebruiken. 

Klassieke Franse bavarois
Klassieke Franse bavarois

De klassieke Franse bavarois afmaken – 1 uur

Voeg melk en de resterende suiker samen in de sauspan samen met een vanillestokje. Verhit melk op middelhoog vuur en laat deze bijna aan de kook komen.

Giet de hete melk terwijl je blijft roeren met een garde in de witte eidooiers. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het mengsel en giet alles terug in de sauspan.

Verhit het mengsel op laag vuur en blijf constant roeren totdat alle gelatine opgelost is en de eidooiers gebonden zijn. Giet het mengsel door een ronde zeef in de andere kom en laat dit afkoelen in een (emmer) met ijswater tot klaar.

Voeg slagroom toe aan een kom en klop stijf. Schep opgeklopte slagroom door het mengsel heen, je kunt als dit goed gemengd is de kommetjes met de bavarois vullen met behulp van een sauslepel of pannenlikker.

Dek af met huishoudfolie en plaats de bavarois in de koelkast. Het afdekken van de klassieke Franse bavarois om verkleuring te voorkomen.  Geniet van je klassieke Franse bavarois.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
265.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.55 g
13.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.3 g
11.45 g
Eiwitten
5.24 g
Vezels
0 g
Natrium
43.64 mg
Mineralen
Ijzer
0.37 mg
Calcium
104.58 mg
Magnesium
10.97 mg
Kalium
10.97 mg
Fosfor
109.05 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.54 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.75 µg
Vitamines
Vitamine C
1.5 mg
Vitamine D
0.75 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.4 µg
Foliumzuur
11.5 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Klassieke Franse bavarois"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.