Klassieke Franse bavarois

(7)

Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 270 calorieën p.p.
Klassieke Franse bavarois

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 7 gelatineblaadjes
  • 40 gram eidooiers (van 2 eieren)
  • 80 gram geraffineerde suiker
  • 4 dl volle melk
  • 4 dl slagroom
  • Vanillestokje
Klassieke Franse bavarois Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Maatbeker van tenminste 1 liter
  • Weegschaal
  • 2 gardes
  • 2 grote kommen
  • 2 sauspannen
  • Fijne zeef
  • Puddingvormpjes
  • Sauslepel of siliconen pannenlikker
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes Calorieën 270 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-bavarois


Tip: dit recept is voor 1 liter bavarois. Je kunt heel makkelijk de ingrediënten verdubbelen om meer te maken. Een bavarois is bijna hetzelfde als een pudding, de smaak zal verbeteren door minder gelatine toe te voegen.

Een bavarois wordt meestal in een glazen kom geserveerd. Dit recept maakt gebruik van puddingvormen om de bavarois makkelijker te kunnen verdelen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Week de gelatineblaadjes in de kleine kom door er koud water in te gieten. Zorg dat de grote kommen goed schoon zijn met heet water en was deze naderhand af met koud water.

Desinfecteren is erg belangrijk omdat anders de eidooiers kunnen gaan schiften. Voeg dan de eidooiers toe met de andere helft van de suiker in de gedesinfecteerde kom en roer met behulp van een garde wit.

Je kunt eventueel ook je keukenmachine hiervoor gebruiken. 

Klassieke Franse bavarois
Klassieke Franse bavarois

De klassieke Franse bavarois afmaken -- 1 uur

Voeg melk en de resterende suiker samen in de sauspan samen met een vanillestokje. Verhit melk op middelhoog vuur en laat deze bijna aan de kook komen.

Giet de hete melk terwijl je blijft roeren met een garde in de witte eidooiers. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het mengsel en giet alles terug in de sauspan.

Verhit het mengsel op laag vuur en blijf constant roeren totdat alle gelatine opgelost is en de eidooiers gebonden zijn. Giet het mengsel door een ronde zeef in de andere kom en laat dit afkoelen in een (emmer) met ijswater tot klaar.

Voeg slagroom toe aan een kom en klop stijf. Schep opgeklopte slagroom door het mengsel heen, je kunt als dit goed gemengd is de kommetjes met de bavarois vullen met behulp van een sauslepel of pannenlikker.

Dek af met huishoudfolie en plaats de bavarois in de koelkast. Het afdekken van de klassieke Franse bavarois om verkleuring te voorkomen.  Geniet van je klassieke Franse bavarois.

Wat vind jij van dit recept?

7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.