Ohmydish.nl


Klassieke Franse bavarois

Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.

Klassieke Franse bavarois
1 uur 10 minuten 8 personen Toetjes
Klassieke Franse bavarois

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 7 gelatineblaadjes
  • 40 gram eidooiers (van 2 eieren)
  • 80 gram geraffineerde suiker
  • 4 dl volle melk
  • 4 dl slagroom
  • Vanillestokje
Klassieke Franse bavarois ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Maatbeker van tenminste 1 liter
  • Weegschaal
  • 2 gardes
  • 2 grote kommen
  • 2 sauspannen
  • Fijne zeef
  • Puddingvormpjes
  • Sauslepel of siliconen pannenlikker
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-bavarois


Tip: dit recept is voor 1 liter bavarois. Je kunt heel makkelijk de ingrediënten verdubbelen om meer te maken. Een bavarois is bijna hetzelfde als een pudding, de smaak zal verbeteren door minder gelatine toe te voegen. Een bavarois wordt meestal in een glazen kom geserveerd. Dit recept maakt gebruik van puddingvormen om de bavarois makkelijker te kunnen verdelen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Week de gelatineblaadjes in de kleine kom door er koud water in te gieten. Zorg dat de grote kommen goed schoon zijn met heet water en was deze naderhand af met koud water. Desinfecteren is erg belangrijk omdat anders de eidooiers kunnen gaan schiften. Voeg dan de eidooiers toe met de andere helft van de suiker in de gedesinfecteerde kom en roer met behulp van een garde wit. Je kunt eventueel ook je keukenmachine hiervoor gebruiken.

Klassieke Franse bavarois Klassieke Franse bavarois

De klassieke Franse bavarois afmaken -- 1 uur

Voeg melk en de resterende suiker samen in de sauspan samen met een vanillestokje. Verhit melk op middelhoog vuur en laat deze bijna aan de kook komen. Giet de hete melk terwijl je blijft roeren met een garde in de witte eidooiers.

Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het mengsel en giet alles terug in de sauspan. Verhit het mengsel op laag vuur en blijf constant roeren totdat alle gelatine opgelost is en de eidooiers gebonden zijn.

Giet het mengsel door een ronde zeef in de andere kom en laat dit afkoelen in een (emmer) met ijswater tot klaar.

Voeg slagroom toe aan een kom en klop stijf. Schep opgeklopte slagroom door het mengsel heen, je kunt als dit goed gemengd is de kommetjes met de bavarois vullen met behulp van een sauslepel of pannenlikker.

Dek af met huishoudfolie en plaats de bavarois in de koelkast. Het afdekken van de klassieke Franse bavarois om verkleuring te voorkomen.  Geniet van je klassieke Franse bavarois.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.