Deze klassieke Franse madeleines zien er lekker uit, perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een high tea. Klaar in 20 minuten, recept voor 12 madeleines.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-madeleines
Begin met het maken van een 'beurre noisette', een bruine boter dat de klassieke madeleines een nootachtige smaak zal geven.
Dit is erg simpel, smelt de boter in een klein sauspannetje tot het punt dat de boter bruin begint te worden. Dit is niet verbrand, maar hou een oogje op de boter. Zet het vuur lager en laat de bruine boter een beetje afkoelen.
Meng melk, honing, eieren, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan de mix. Voeg dan de beurre noisette toe. Het beslag voor de madeleines is nu klaar. Schep het beslag in een spuitzak en bewaar dit in de koelkast, totdat het beslag geheel afgekoeld is.
Verhit nu de oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius. Vet de madeleinevormen in om te voorkomen dat de madeleines aan de vorm blijven plakken.
Vul de madeleine vormen drie kwart vol met behulp van de spuitzak. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan simpelweg een lepel, dit is wel iets meer gedoe.
Bak de madeleines 10 minuten lang in de oven. Controleer of deze gaar zijn, de madeleines moeten mooi bruin kleuren. Geniet ervan!
Bekijk ook ons recept voor chocolade madeleines of appel madeleines.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!