Ohmydish.nl


Klassieke Franse madeleines

Deze klassieke Franse madeleines zien er lekker uit, perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een high tea. Klaar in 20 minuten, recept voor 12 madeleines.

Klassieke Franse madeleines
20 minuten 12 personen Taart en cake
Klassieke Franse madeleines

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram boter
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 60 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 10 gram bakpoeder
  • 200 gram bloem
Klassieke Franse madeleines ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine of handmixer
  • 2 madeleinevormen of bak in 2 delen als je er maar 1 hebt
  • Klein sauspannetje
  • Spuitzak
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-madeleines


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Begin met het maken van een 'beurre noisette', een bruine boter dat de klassieke madeleines een nootachtige smaak zal geven.

Dit is erg simpel, smelt de boter in een klein sauspannetje tot het punt dat de boter bruin begint te worden. Dit is niet verbrand, maar hou een oogje op de boter. Zet het vuur lager en laat de bruine boter ietswat afkoelen.

Vermeng melk, honing, eieren, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan de mix. Voeg dan de beurre noisette toe. Het beslag voor de madeleines is nu klaar.

Schep het beslag in een spuitzak en bewaar dit in de koelkast, totdat het beslag geheel afgekoeld is.

Verhit nu de oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius. Vet de madeleinevormen in om te voorkomen dat de madeleines aan de vorm blijven plakken.

Klassieke Franse madeleines Klassieke Franse madeleines

De klassieke Franse madeleines afmaken -- 10 minuten

Vul de madeleine vormen drie kwart vol met behulp van de spuitzak. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan simpelweg een lepel, dit is wel iets meer gedoe. Bak de madeleines 10 minuten lang in de oven. Controleer of deze gaar zijn, de madeleines moeten mooi bruin kleuren. Geniet ervan!

Bekijk ook ons recept voor chocolade madeleines hier, of klik op de foto hieronder:

Chocolade madeleines Chocolade madeleines


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mini quiches
Volgend recept →
Feestelijke tapasplank

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.