Deze klassieke Franse madeleines zien er lekker uit, perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een high tea. Klaar in 20 minuten, recept voor 12 madeleines.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-franse-madeleines
Dit is erg simpel, smelt de boter in een klein sauspannetje tot het punt dat de boter bruin begint te worden. Dit is niet verbrand, maar hou een oogje op de boter. Zet het vuur lager en laat de bruine boter ietswat afkoelen.
Vermeng melk, honing, eieren, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe aan de mix. Voeg dan de beurre noisette toe. Het beslag voor de madeleines is nu klaar.
Schep het beslag in een spuitzak en bewaar dit in de koelkast, totdat het beslag geheel afgekoeld is.
Verhit nu de oven voor tot een temperatuur van 210 graden Celsius. Vet de madeleinevormen in om te voorkomen dat de madeleines aan de vorm blijven plakken.
Klassieke Franse madeleines
Bekijk ook ons recept voor chocolade madeleines hier, of klik op de foto hieronder:
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.