Eclairs met aardbeien

(13)

Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes
Eclairs met aardbeien

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 130 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 470 ml slagroom
  • Optioneel: rozenwater
  • 200 gram suiker
  • Rode kleurstof
  • 1 bakje rijpe aardbeien
Eclairs met aardbeien Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer of handmixer
  • Kleine sauspan
  • Houten lepel
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak met opzetstuk in ster-vorm

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eclairs-met-aardbeien


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm melk en boter in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en meng goed door. Laat dit nog kort gaar worden en haal de pan dan van het vuur.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mengen met een houten lepel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

Het lijkt dat de eieren niet goed gemengd kunnen worden, dit komt goed! Blijf roeren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier. 

Eclairs met aardbeien
Eclairs met aardbeien

De eclairs met aardbeien bakken – 40 minuten

Schep het mengsel in een spuitzak en knijp lange repen over de bakplaat met bakpapier erop. Spuit maximaal 12 centimeter lange eclairs, bak deze goudbruin in 30 minuten tijd.

Zet de oven dan uit en laat de eclairs in de oven rusten. Maak de deur niet open (!) om te voorkomen dat de eclairs in gaan zakken. Klop de slagroom met een beetje rozenwater op en zoet deze met een beetje suiker naar wens.

Verhit de andere suiker op laag vuur totdat deze opgelost is, deze hoeft niet te kleuren zoals bij karamel. Voeg een klein beetje rode kleurstof toe. Haal de eclairs uit de oven en snijd deze doormidden.

Dip 1 helft in de rode suiker. Laat op de bakplaat liggen totdat de suiker hard geworden is. Spuit de slagroom over de onderkant van de eclairs. Leg er dan een aantal gewassen en gesneden aardbeien bovenop.

Dek af met de andere helft van de eclair. Je kunt de eclairs ook via gaatjes in de onderkant vullen met slagroom zonder deze door te snijden.

Maar dan zul je geen verse aardbeien kunnen toevoegen. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.