Eclairs met aardbeien

(13)

Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes
Eclairs met aardbeien

Ingrediënten


  • 130 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 470 ml slagroom
  • Optioneel: rozenwater
  • 200 gram suiker
  • Rode kleurstof
  • 1 bakje rijpe aardbeien

Kookgerei nodig


  • Elektrische mixer of handmixer
  • Kleine sauspan
  • Houten lepel
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak met opzetstuk in ster-vorm

Eclairs met aardbeien Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eclairs-met-aardbeien


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm melk en boter in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en meng goed door. Laat dit nog kort gaar worden en haal de pan dan van het vuur.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mengen met een houten lepel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

Het lijkt dat de eieren niet goed gemengd kunnen worden, dit komt goed! Blijf roeren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier. 

Eclairs met aardbeien
Eclairs met aardbeien

De eclairs met aardbeien bakken – 40 minuten

Schep het mengsel in een spuitzak en knijp lange repen over de bakplaat met bakpapier erop. Spuit maximaal 12 centimeter lange eclairs, bak deze goudbruin in 30 minuten tijd.

Zet de oven dan uit en laat de eclairs in de oven rusten. Maak de deur niet open (!) om te voorkomen dat de eclairs in gaan zakken. Klop de slagroom met een beetje rozenwater op en zoet deze met een beetje suiker naar wens.

Verhit de andere suiker op laag vuur totdat deze opgelost is, deze hoeft niet te kleuren zoals bij karamel. Voeg een klein beetje rode kleurstof toe. Haal de eclairs uit de oven en snijd deze doormidden.

Dip 1 helft in de rode suiker. Laat op de bakplaat liggen totdat de suiker hard geworden is. Spuit de slagroom over de onderkant van de eclairs. Leg er dan een aantal gewassen en gesneden aardbeien bovenop.

Dek af met de andere helft van de eclair. Je kunt de eclairs ook via gaatjes in de onderkant vullen met slagroom zonder deze door te snijden.

Maar dan zul je geen verse aardbeien kunnen toevoegen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Eclairs met aardbeien

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.