Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eclairs-met-aardbeien
Verwarm melk en boter in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en meng goed door. Laat dit nog kort gaar worden en haal de pan dan van het vuur.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mengen met een houten lepel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Het lijkt dat de eieren niet goed gemengd kunnen worden, dit komt goed! Blijf roeren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier.
Schep het mengsel in een spuitzak en knijp lange repen over de bakplaat met bakpapier erop. Spuit maximaal 12 centimeter lange eclairs, bak deze goudbruin in 30 minuten tijd.
Zet de oven dan uit en laat de eclairs in de oven rusten. Maak de deur niet open (!) om te voorkomen dat de eclairs in gaan zakken. Klop de slagroom met een beetje rozenwater op en zoet deze met een beetje suiker naar wens.
Verhit de andere suiker op laag vuur totdat deze opgelost is, deze hoeft niet te kleuren zoals bij karamel. Voeg een klein beetje rode kleurstof toe. Haal de eclairs uit de oven en snijd deze doormidden.
Dip 1 helft in de rode suiker. Laat op de bakplaat liggen totdat de suiker hard geworden is. Spuit de slagroom over de onderkant van de eclairs. Leg er dan een aantal gewassen en gesneden aardbeien bovenop.
Dek af met de andere helft van de eclair. Je kunt de eclairs ook via gaatjes in de onderkant vullen met slagroom zonder deze door te snijden.
Maar dan zul je geen verse aardbeien kunnen toevoegen. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.