Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm melk en boter in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en meng goed door. Laat dit nog kort gaar worden en haal de pan dan van het vuur.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mengen met een houten lepel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Het lijkt dat de eieren niet goed gemengd kunnen worden, dit komt goed! Blijf roeren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier.
Schep het mengsel in een spuitzak en knijp lange repen over de bakplaat met bakpapier erop. Spuit maximaal 12 centimeter lange eclairs, bak deze goudbruin in 30 minuten tijd.
Zet de oven dan uit en laat de eclairs in de oven rusten. Maak de deur niet open (!) om te voorkomen dat de eclairs in gaan zakken. Klop de slagroom met een beetje rozenwater op en zoet deze met een beetje suiker naar wens.
Verhit de andere suiker op laag vuur totdat deze opgelost is, deze hoeft niet te kleuren zoals bij karamel. Voeg een klein beetje rode kleurstof toe. Haal de eclairs uit de oven en snijd deze doormidden.
Dip 1 helft in de rode suiker. Laat op de bakplaat liggen totdat de suiker hard geworden is. Spuit de slagroom over de onderkant van de eclairs. Leg er dan een aantal gewassen en gesneden aardbeien bovenop.
Dek af met de andere helft van de eclair. Je kunt de eclairs ook via gaatjes in de onderkant vullen met slagroom zonder deze door te snijden.
Maar dan zul je geen verse aardbeien kunnen toevoegen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.