Ohmydish.nl


Frambozen Charlotte Russe voor Pasen

Mooie frambozen Charlotte Russe voor Pasen die smaakt naar een kwarktaart, gegarneerd met lange vingers en paas chocolaatjes. Perfect als pronkstuk op tafel

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen
25 minuten 8 personen Taart en cake
Frambozen Charlotte Russe voor Pasen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 ml slagroom
  • 500 ml naturel yoghurt
  • 250 gram (diepvries) frambozen + extra ter garnering
  • 5 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 8 gelatine blaadjes
  • ongeveer 250 gram lange vingers
  • Paas chocolaatjes ter garnering
Frambozen Charlotte Russe voor Pasen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • staafmixer
  • grote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • klein sauspannetje
  • kleine kom
  • springvorm (22 cm)
  • mooi lint

Bereiden

25 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozen-charlotte-russe-voor-pasen


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Verwarm (bevroren) frambozen, suiker en water in het kleine sauspannetje. Laat het eventjes zachtjes koken op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Gebruik dan een staafmixer om er een gladde puree van te maken. 

Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water tot ze zacht zijn geworden. Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in het frambozen mengsel en laat eventjes afkoelen. 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de slagroom enkele minuten, tot ongeveer yoghurt dikte. Voeg vervolgens de naturel yoghurt en het frambozen mengsel bij de slagroom. 

Schenk het mengsel in de springvorm en bekleed de bovenkant met lange vingers. Dit zal uiteindelijk de onderkant van de taart worden. Laat de taart opstijven in de koelkast, dit zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. 

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen
Frambozen Charlotte Russe voor Pasen

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen afmaken -- 10 minuten

Zodra de taart niet meer vloeibaar is, kun je deze uit de springvorm halen. Draai de taart voorzichtig om, zodat de lange vingers aan de onderkant zitten. 

Bekleed de zijkant met de rest van de lange vingers. Wij kozen ervoor de lange vingers pas naderhand er tegenaan te plakken, om ze niet te vochtig en zacht te laten worden. Als je dit niet erg vindt, kun je de lange vingers alvast in de vorm doen voordat je het mengsel in de springvorm giet. 

Gebruik een mooi lint om de lange vingers op zijn plek te houden. Verdeel de overgebleven frambozen over de taart en decoreer met paas chocolaatjes om er de perfecte Paas taart van te maken. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zweedse kaneelbroodjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.