Frambozen Charlotte Russe voor Pasen
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen vegetarisch

Mooie frambozen Charlotte Russe voor Pasen die smaakt naar een kwarktaart, gegarneerd met lange vingers en paas chocolaatjes. Perfect als pronkstuk op tafel

25 minuten
8 personen
Frambozen Charlotte Russe voor Pasen ingrediënten

Recept frambozen charlotte russe voor pasen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm (bevroren) frambozen, suiker en water in het kleine sauspannetje. Laat het eventjes zachtjes koken op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Gebruik dan een staafmixer om er een gladde puree van te maken. 

Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water tot ze zacht zijn geworden. Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in het frambozen mengsel en laat eventjes afkoelen. 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de slagroom enkele minuten, tot ongeveer yoghurt dikte. Voeg vervolgens de naturel yoghurt en het frambozen mengsel bij de slagroom. 

Schenk het mengsel in de springvorm en bekleed de bovenkant met lange vingers. Dit zal uiteindelijk de onderkant van de taart worden. Laat de taart opstijven in de koelkast, dit zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren. 

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen
Frambozen Charlotte Russe voor Pasen

Frambozen Charlotte Russe voor Pasen afmaken – 10 minuten

Zodra de taart niet meer vloeibaar is, kun je deze uit de springvorm halen. Draai de taart voorzichtig om, zodat de lange vingers aan de onderkant zitten. 

Bekleed de zijkant met de rest van de lange vingers. Wij kozen ervoor de lange vingers pas naderhand er tegenaan te plakken, om ze niet te vochtig en zacht te laten worden. Als je dit niet erg vindt, kun je de lange vingers alvast in de vorm doen voordat je het mengsel in de springvorm giet. 

Gebruik een mooi lint om de lange vingers op zijn plek te houden. Verdeel de overgebleven frambozen over de taart en decoreer met paas chocolaatjes om er de perfecte Paas taart van te maken. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
344.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.32 g
23.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.47 g
8.89 g
Eiwitten
8.16 g
Vezels
1.8 g
Natrium
170.3 mg
Mineralen
Ijzer
1.38 mg
Calcium
161.28 mg
Magnesium
26.53 mg
Kalium
26.53 mg
Fosfor
125.88 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.6 mg
Jodium
9.66 µg
Selenium
2.21 µg
Vitamines
Vitamine C
9.09 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
18.88 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
24.51 µg
Vitamine E
0.47 mg
Vitamine K
0.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Frambozen Charlotte Russe voor Pasen"
FREDDY zegt op 09-03-2024
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij pasen bij de koffie te geven
Ohmydish zegt op 10-03-2024

Dankje voor je leuke bericht, fijn om te horen! Veel liefs, Véronique

Greet zegt op 07-04-2024
Heerlijk recept, mijn dochter had wel frambozen opgegeten😏dus mixed fruit gebruikt
Ohmydish zegt op 08-04-2024

Dankje Greet! Ik geef haar geen ongelijk, frambozen zijn ook mijn favoriet. Gelukkig is het met mixed fruit ook nog steeds erg lekker, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.