Mooie frambozen Charlotte Russe voor Pasen die smaakt naar een kwarktaart, gegarneerd met lange vingers en paas chocolaatjes. Perfect als pronkstuk op tafel
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-03-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm (bevroren) frambozen, suiker en water in het kleine sauspannetje. Laat het eventjes zachtjes koken op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Gebruik dan een staafmixer om er een gladde puree van te maken.
Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water tot ze zacht zijn geworden. Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in het frambozen mengsel en laat eventjes afkoelen.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de slagroom enkele minuten, tot ongeveer yoghurt dikte. Voeg vervolgens de naturel yoghurt en het frambozen mengsel bij de slagroom.
Schenk het mengsel in de springvorm en bekleed de bovenkant met lange vingers. Dit zal uiteindelijk de onderkant van de taart worden. Laat de taart opstijven in de koelkast, dit zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.
Zodra de taart niet meer vloeibaar is, kun je deze uit de springvorm halen. Draai de taart voorzichtig om, zodat de lange vingers aan de onderkant zitten.
Bekleed de zijkant met de rest van de lange vingers. Wij kozen ervoor de lange vingers pas naderhand er tegenaan te plakken, om ze niet te vochtig en zacht te laten worden. Als je dit niet erg vindt, kun je de lange vingers alvast in de vorm doen voordat je het mengsel in de springvorm giet.
Gebruik een mooi lint om de lange vingers op zijn plek te houden. Verdeel de overgebleven frambozen over de taart en decoreer met paas chocolaatjes om er de perfecte Paas taart van te maken. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Dankje voor je leuke bericht, fijn om te horen! Veel liefs, Véronique
Dankje Greet! Ik geef haar geen ongelijk, frambozen zijn ook mijn favoriet. Gelukkig is het met mixed fruit ook nog steeds erg lekker, veel liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.