Ohmydish.nl


Abrikozen-ananas galette

Deze abrikozen-ananas galette is makkelijk te maken zonder bakvorm. De combinatie van fruit en een snufje kaneel had je niet verwacht, toch? Zó lekker!

Abrikozen-ananas galette
1 uur 20 minuten 8 personen Taart en cake
Abrikozen-ananas galette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram bloem + extra
  • 110 gram koude boter
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • snuf zout
  • 4 eetlepels suiker
  • ongeveer 600 gram verse abrikozen
  • 1/4e ananas
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 ei
Abrikozen-ananas galette ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • siliconen kwast

Bereiden

1 uur 20 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/abrikozen-ananas-galette


Voorbereiding -- 40 minuten

Meng bloem, zout en 1 eetlepel suiker in de kom van je elektrische mixer. Snijd de koude boter direct vanuit de koelkast in blokjes. Voeg de blokjes boter beetje bij beetje bij het bloemmengsel en meng op middelhoge snelheid tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg voorzichtig het ijswater toe en blijf mengen tot een deeg ontstaat. Als het nog geen mooie deegbal is, kun je het even kort met je handen kneden. Verpak de deegbal met plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.

Was de abrikozen, verwijder de pit en snijd de abrikozen in kleine partjes. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in kleine stukjes. Voeg 1 eetlepel bloem, 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels suiker toe aan de grote kom met abrikozen en ananas. Meng goed en zet apart.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Abrikozen-ananas galette Abrikozen-ananas galette

Abrikozen-ananas galette afmaken -- 40 minuten

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Het deeg behoort niet te dik te zijn, maar de dikte kun je zelf bepalen. Plaats het deeg op de oven plaat en verdeel de vulling in het midden van het deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en druk goed aan. Klop een ei los en besmeer hier het deeg mee. Besprenkel het deeg met een dun laagje suiker.

Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven en dikte van het deeg. Het deeg is goed als het mooi goudbruin is. Je kunt een galette warm, lauw of zelfs koud serveren met een toef slagroom.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.