Deze abrikozen-ananas galette is makkelijk te maken zonder bakvorm. De combinatie van fruit en een snufje kaneel had je niet verwacht, toch? Zó lekker!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/abrikozen-ananas-galette
Was de abrikozen, verwijder de pit en snijd de abrikozen in kleine partjes. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in kleine stukjes. Voeg 1 eetlepel bloem, 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels suiker toe aan de grote kom met abrikozen en ananas. Meng goed en zet apart.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Abrikozen-ananas galette
Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven en dikte van het deeg. Het deeg is goed als het mooi goudbruin is. Je kunt een galette warm, lauw of zelfs koud serveren met een toef slagroom.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.