Ohmydish.nl


Tuile koekjes

Licht krokante tuile koekjes zijn van Franse origine en erg makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of thee! Klaar in 25 minuten.

Tuile koekjes
25 minuten 5 personen Hapjes en snacks
Tuile koekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eiwit van een groot ei
  • 60 gram basterdsuiker
  • 30 gram bloem
  • Vanille-extract
  • 30 gram boter
  • Olijfolie
Tuile koekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bakplaat met bakpapier
  • Kleine sauspan om boter mee te smelten
  • Kleine deegroller
  • Zeef
  • Garde
  • Middelgrote kom
  • Spuitzak of een lepel
  • Paletmes
  • Oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 5 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tuile-koekjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op laag vuur. Scheid ondertussen het eiwit van de dooier en doe het eiwit in een middelgrote kom. Klop het eiwit luchtig op en voeg suiker toe, blijf mengen (met een garde) totdat er stevige pieken gevormd kunnen worden. Zeef de bloem door het opgeklopte eiwit.

Giet de gesmolten boter en vanille-extract over het mengsel. Blijf mengen totdat er een glad mengel overblijft. Giet de inhoud van de kom in de spuitzak en spuit steeds 2 eetlepels aan beslag op de bakplaat met bakpapier erop. Gebruik een lepel als je geen spuitzak beschikbaar hebt. Laat voldoende ruimte tussen het deeg.

De tuile koekjes bakken -- 15 minuten

Plaats de bakplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang op 180 graden Celsius. Vet de kleine deegroller in met een beetje olijfolie. Haal de koekjes van het bakpapier af met behulp van een paletmes zodra deze klaar zijn met bakken. Doe dit snel, aangezien de tuile koekjes erg snel afkoelen.

Leg de koekjes na het bakken direct op de ingevette kleine deegroller om er de typische vorm in te krijgen. Je kunt de koekjes na het afkoelen niet meer vormen. Bewaar de tuile koekjes in een luchtdicht bakje tot maximaal een week lang. Je kunt de koekjes ook invriezen en tot een maand lang bewaren. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Jalapeño cheeseburger

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.