Licht krokante tuile koekjes zijn van Franse origine en erg makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of thee! Klaar in 25 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 31-05-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 15-09-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op laag vuur en laat dit een beetje afkoelen.
Scheid ondertussen het eiwit van de dooier en doe het eiwit in een middelgrote kom. Klop het eiwit luchtig op en voeg suiker toe, blijf mengen (met een garde) totdat er stevige pieken gevormd kunnen worden.
Zeef de bloem door het opgeklopte eiwit. Voeg gesmolten boter en vanille-extract toe en blijf mengen tot er een glad mengel overblijft.
Maak dunne rondjes van ongeveer een kleine eetlepel aan beslag op de bakplaat met bakpapier erop.
Laat voldoende ruimte tussen het deeg en zorg ervoor dat de koekjes rond en vrij plat zijn, maak ze platter met de achterkant van de lepel.
Plaats de bakplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang op 180 graden Celsius. Vet de deegroller in met een beetje olijfolie.
Haal de koekjes van het bakpapier af met behulp van een paletmes zodra deze klaar zijn met bakken. Doe dit snel, aangezien de tuile koekjes erg snel afkoelen.
Leg de koekjes na het bakken direct op de ingevette deegroller om er de typische vorm in te krijgen. Je kunt de koekjes na het afkoelen niet meer vormen.
Bewaar de tuile koekjes in een luchtdicht bakje tot maximaal een week lang. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.