Crème brûlée
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Crème brûlée vegetarisch

Het beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader!

50 minuten
4 personen
Crème brûlée ingrediënten
Recept crème brûlée

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd een vanillestokje doormidden en schraap er het merg uit. Verhit de melk, slagroom, halve (geschraapte) vanillestokje en het merg in een klein sauspannetje op laag vuur.

Meng in de tussentijd de eidooiers en suiker tot een luchtig en wit mengsel, dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten in een elektrische mixer. Haal het vanillestokje uit de warme melk en slagroom. 

Giet langzaam opgeklopte eidooiers door de warme melk. Voeg niet alles tegelijkertijd toe, maar blijf wel mengen. De eidooiers kunnen namelijk gaan stollen als je deze te snel door de warme melk roert, of er kunnen klonten ontstaan.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Verdeel het mengsel over de schaaltjes.

Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze voor de helft om een bain marie bad te maken. Het water moet tot ongeveer 1 of 2 cm onder de rand van de schaaltjes staan. 

Crème brûlée
Crème brûlée

De crème brûlée afmaken – 40 minuten + wachttijd

Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding.

Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast. Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is.

Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
364.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.44 g
39.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.31 g
8.91 g
Eiwitten
5.83 g
Vezels
0 g
Natrium
37.26 mg
Mineralen
Ijzer
1.84 mg
Calcium
96.02 mg
Magnesium
9.59 mg
Kalium
9.59 mg
Fosfor
197.23 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
13.75 µg
Vitamines
Vitamine C
0.94 mg
Vitamine D
1.56 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
42.19 µg
Vitamine E
0.65 mg
Vitamine K
0.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Crème brûlée"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.