Ohmydish.nl


Crème brûlée

Het beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader!

Crème brûlée
50 minuten 4 personen Toetjes
Crème brûlée

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • Half vanillestokje
  • Rietsuiker
Crème brûlée ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Keukenmachine of handmixer
  • Snijplank en keukenmesje
  • 4 schoteltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander

Bereiden

50 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/creme-brulee


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd een vanillestokje doormidden en schraap er het merg uit. Verhit de melk, slagroom, halve (geschraapte) vanillestokje en het merg in een klein sauspannetje op laag vuur. Meng in de tussentijd de eidooiers en suiker tot een luchtig en wit mengsel, dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten in een elektrische mixer. Haal het vanillestokje uit de warme melk en slagroom. Giet langzaam opgeklopte eidooiers door de warme melk. Voeg niet alles tegelijkertijd toe, maar blijf wel mengen. De eidooiers kunnen namelijk gaan stollen als je deze te snel door de warme melk roert, of er kunnen klonten ontstaan. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze voor de helft om een bain marie bad te maken. Het water moet tot ongeveer 1 of 2 cm onder de rand van de schaaltjes staan. Crème brûlée Crème brûlée

De crème brûlée afmaken -- 40 minuten + wachttijd

Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast. Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is. Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Griekse kofta

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.