Het beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd een vanillestokje doormidden en schraap er het merg uit. Verhit de melk, slagroom, halve (geschraapte) vanillestokje en het merg in een klein sauspannetje op laag vuur.
Meng in de tussentijd de eidooiers en suiker tot een luchtig en wit mengsel, dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten in een elektrische mixer. Haal het vanillestokje uit de warme melk en slagroom.
Giet langzaam opgeklopte eidooiers door de warme melk. Voeg niet alles tegelijkertijd toe, maar blijf wel mengen. De eidooiers kunnen namelijk gaan stollen als je deze te snel door de warme melk roert, of er kunnen klonten ontstaan.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 140 graden Celsius. Verdeel het mengsel over de schaaltjes.
Plaats de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze voor de helft om een bain marie bad te maken. Het water moet tot ongeveer 1 of 2 cm onder de rand van de schaaltjes staan.
Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding.
Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast. Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is.
Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.