Met lagen net zoals een lasagne is deze millefeuille met vanille hangop een genot om te eten. Deze snelle versie is klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de zeef in de middelgrote kom en leg daar de kaasdoek of schone keukendoek in. Giet dan de yoghurt over de doek heen.
Gebruik een touw om de doek dicht te binden en plaats de bak met de yoghurt in de koelkast. Al het vocht uit de yoghurt zal door de kaasdoek in de kom lekken.
Controleer na een aantal uur of de doek het vocht niet aanraakt. Gooi het vocht weg en plaats de bak terug in de koelkast. Het beste is om de hangop een nacht te laten staan.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden celsius. Schraap de overgebleven yoghurt (hangop) uit de kaasdoek in een andere kom. Voeg merg van 1 vanillestokje en 3 eetlepels poedersuiker toe.
Roer goed door en doe de hangop in een spuitzak. Je kunt ook simpelweg een eetlepel gebruiken, maar het resultaat zal dan minder mooi zijn. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.
Snijd de aardbeien dan in partjes. Smelt wat boter in een kleine sauspan. Leg het filodeeg uit op een snijplank en verdeel deze in vierkanten met een koksmes.
Besmeer het deeg met een dun laagje boter en bestuif met wat poedersuiker. Plaats de filodeeg vierkantjes op de bakplaat met bakpapier erop. Bak in 5 minuten tijd de filodeeg goudbruin en krokant.
Begin met een krokant filodeeg vierkantje, spuit er dan hangop op. Verdeel een aantal aardbeipartjes erover.
Herhaal deze stap totdat je 3 lagen met filodeeg, hangop en aardbeien hebt gecreëerd. Garneer met extra poedersuiker. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.