Ohmydish.nl


Millefeuille met vanille hangop

Met lagen net zoals een lasagne is deze millefeuille met vanille hangop een genot om te eten. Deze snelle versie is klaar in 20 minuten.

20 minuten 4 personen Toetjes
Millefeuille met vanille hangop

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter volle yoghurt
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • Bakje verse aardbeien
  • Filodeeg
  • Roomboter
Millefeuille met vanille hangop ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Fijne zeef
  • Kaasdoek of een schone keukendoek
  • Touw
  • Spatel
  • Oven
  • Bakplaat
  • Snijplank en koksmes
  • Kleine sauspan
  • Siliconen kwast
  • Spuitzak (of eetlepel)

Bereiden


20 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/millefeuille-met-vanille-hangop


Voorbereiding -- 5 minuten + wachttijd

Plaats de zeef in de middelgrote kom en leg daar de kaasdoek of schone keukendoek in. Giet dan de yoghurt over de doek heen.

Gebruik een touw om de doek dicht te binden en plaats de bak met de yoghurt in de koelkast. Al het vocht uit de yoghurt zal door de kaasdoek in de kom lekken.

Controleer na een aantal uur of de doek het vocht niet aanraakt. Gooi het vocht weg en plaats de bak terug in de koelkast. Het beste is om de hangop een nacht te laten staan. 

Millefeuille met vanille hangop
Millefeuille met vanille hangop

De millefeuille met vanille hangop afmaken -- 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden celsius. Schraap de overgebleven yoghurt (hangop) uit de kaasdoek in een andere kom. Voeg merg van 1 vanillestokje en 3 eetlepels poedersuiker toe.

Roer goed door en doe de hangop in een spuitzak. Je kunt ook simpelweg een eetlepel gebruiken, maar het resultaat zal dan minder mooi zijn. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.

Snijd de aardbeien dan in partjes. Smelt wat boter in een kleine sauspan. Leg het filodeeg uit op een snijplank en verdeel deze in vierkanten met een koksmes.

Besmeer het deeg met een dun laagje boter en bestuif met wat poedersuiker. Plaats de filodeeg vierkantjes op de bakplaat met bakpapier erop. Bak in 5 minuten tijd de filodeeg goudbruin en krokant.

Begin met een krokant filodeeg vierkantje, spuit er dan hangop op. Verdeel een aantal aardbeipartjes erover.

Herhaal deze stap totdat je 3 lagen met filodeeg, hangop en aardbeien hebt gecreëerd. Garneer met extra poedersuiker. Geniet ervan!

Aangeraden producten (10)


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelf maki sushi maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!