Millefeuille met vanille hangop
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Millefeuille met vanille hangop vegetarisch

Met lagen net zoals een lasagne is deze millefeuille met vanille hangop een genot om te eten. Deze snelle versie is klaar in 20 minuten.

20 minuten
4 personen
Millefeuille met vanille hangop ingrediënten

Recept millefeuille met vanille hangop

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Plaats de zeef in de middelgrote kom en leg daar de kaasdoek of schone keukendoek in. Giet dan de yoghurt over de doek heen.

Gebruik een touw om de doek dicht te binden en plaats de bak met de yoghurt in de koelkast. Al het vocht uit de yoghurt zal door de kaasdoek in de kom lekken.

Controleer na een aantal uur of de doek het vocht niet aanraakt. Gooi het vocht weg en plaats de bak terug in de koelkast. Het beste is om de hangop een nacht te laten staan. 

Millefeuille met vanille hangop
Millefeuille met vanille hangop

De millefeuille met vanille hangop afmaken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden celsius. Schraap de overgebleven yoghurt (hangop) uit de kaasdoek in een andere kom. Voeg merg van 1 vanillestokje en 3 eetlepels poedersuiker toe.

Roer goed door en doe de hangop in een spuitzak. Je kunt ook simpelweg een eetlepel gebruiken, maar het resultaat zal dan minder mooi zijn. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.

Snijd de aardbeien dan in partjes. Smelt wat boter in een kleine sauspan. Leg het filodeeg uit op een snijplank en verdeel deze in vierkanten met een koksmes.

Besmeer het deeg met een dun laagje boter en bestuif met wat poedersuiker. Plaats de filodeeg vierkantjes op de bakplaat met bakpapier erop. Bak in 5 minuten tijd de filodeeg goudbruin en krokant.

Begin met een krokant filodeeg vierkantje, spuit er dan hangop op. Verdeel een aantal aardbeipartjes erover.

Herhaal deze stap totdat je 3 lagen met filodeeg, hangop en aardbeien hebt gecreëerd. Garneer met extra poedersuiker. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
307.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.06 g
34.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.09 g
6.91 g
Eiwitten
10.61 g
Vezels
2 g
Natrium
131.05 mg
Mineralen
Ijzer
1.18 mg
Calcium
334.59 mg
Magnesium
43.95 mg
Kalium
43.95 mg
Fosfor
262.49 mg
Koper
0.15 mg
Zink
1.1 mg
Jodium
38.63 µg
Selenium
2.98 µg
Vitamines
Vitamine C
67.86 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.51 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.93 µg
Foliumzuur
65 µg
Vitamine E
0.3 mg
Vitamine K
2.2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Millefeuille met vanille hangop"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.