Millefeuille met vanille hangop

(8)

Met lagen net zoals een lasagne is deze millefeuille met vanille hangop een genot om te eten. Deze snelle versie is klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Millefeuille met vanille hangop

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter volle yoghurt
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • Bakje verse aardbeien
  • Filodeeg
  • Roomboter
Millefeuille met vanille hangop Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Fijne zeef
  • Kaasdoek of een schone keukendoek
  • Touw
  • Spatel
  • Oven
  • Bakplaat
  • Snijplank en koksmes
  • Kleine sauspan
  • Siliconen kwast
  • Spuitzak (of eetlepel)

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/millefeuille-met-vanille-hangop


Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Plaats de zeef in de middelgrote kom en leg daar de kaasdoek of schone keukendoek in. Giet dan de yoghurt over de doek heen.

Gebruik een touw om de doek dicht te binden en plaats de bak met de yoghurt in de koelkast. Al het vocht uit de yoghurt zal door de kaasdoek in de kom lekken.

Controleer na een aantal uur of de doek het vocht niet aanraakt. Gooi het vocht weg en plaats de bak terug in de koelkast. Het beste is om de hangop een nacht te laten staan. 

Millefeuille met vanille hangop
Millefeuille met vanille hangop

De millefeuille met vanille hangop afmaken – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden celsius. Schraap de overgebleven yoghurt (hangop) uit de kaasdoek in een andere kom. Voeg merg van 1 vanillestokje en 3 eetlepels poedersuiker toe.

Roer goed door en doe de hangop in een spuitzak. Je kunt ook simpelweg een eetlepel gebruiken, maar het resultaat zal dan minder mooi zijn. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.

Snijd de aardbeien dan in partjes. Smelt wat boter in een kleine sauspan. Leg het filodeeg uit op een snijplank en verdeel deze in vierkanten met een koksmes.

Besmeer het deeg met een dun laagje boter en bestuif met wat poedersuiker. Plaats de filodeeg vierkantjes op de bakplaat met bakpapier erop. Bak in 5 minuten tijd de filodeeg goudbruin en krokant.

Begin met een krokant filodeeg vierkantje, spuit er dan hangop op. Verdeel een aantal aardbeipartjes erover.

Herhaal deze stap totdat je 3 lagen met filodeeg, hangop en aardbeien hebt gecreëerd. Garneer met extra poedersuiker. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.