Heerlijk Frans dessert, een citroen flan met tutti frutti. Deze moet je gewoon een keer proberen, recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Combineer melk, suiker, zout, citroen sap- en zest in een middelgrote pan. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en dek af met de deksel, Laat deze tenminste 10 minuten lang pruttelen.
Zet het vuur uit, en haal de deksel van de pan af. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur voor tenminste 1 uur.
Verhit in de tussentijd het witte druivensap en laat deze een half uur lang zachtjes koken. Pel en snijd de peer, appel en meloen in evenredige blokjes.
Verhit de oven voor tot 170 graden celsius. Voeg gedroogde abrikozen, pruimen, rozijntjes en vijgen (met de harde steeltjes verwijderd) toe aan de blokjes meloen, peer en appel. Voeg de kaneelstok toe samen met een snufje nootmuskaat, kruidnagels, honing, sinaasappel zest, citroen zest en witte wijn.
Voeg al deze ingrediënten toe aan het gereduceerde witte druivensap, roer goed en laat dit een half uur lang koken tot het een lichte siroop wordt. Laat de siroop minstens een uur afkoelen, bij voorkeur een nacht.
Plaats de schaaltjes in de ovenschaal en vul de ovenschaal tot de helft vol met water om op die manier een bain marie te maken.
Het melkmengsel is in de tussentijd genoeg afgekoeld en de smaken zijn goed doorgetrokken, verhit de melk opnieuw maar laat deze niet koken en zorg dat deze niet te heet zal worden!
Meng eieren en eigeel in de grote kom of in de kom van je keukenmachine. Giet er de warme melk rustig aan toe, terwijl je het mengsel blijft mengen. Blijf mengen om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
Giet het melk en eimengsel in de schaaltjes. Bak de schaaltjes in de oven, totdat het midden van de citroen flan gaar is. Dit duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type oven dat je hebt.
Haal de citroen flan uit de oven en laat tenminste een uur lang afkoelen, wederom het liefst een nacht lang maar dit is niet noodzakelijk.
De meest makkelijke manier om de citroen flan uit de schaaltjes te krijgen, is om met een mesje langs de randen te snijden en de schaaltjes met de onderkant in heet water de dompelen. De citroen flan zal dan los komen van de schaaltjes.
Serveer de citroen flan met tutti frutti, geniet ervan! De tutti frutti die je eventueel over hebt, kun je tot wel een paar weken bewaren in de koelkast in een goed afgesloten weckpot. Geniet ervan!
Tip: zelf een keer ouderwetste tutti frutti maken? Klik hier voor het recept.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.