Dit overheerlijke romige toetje is makkelijk zelf te maken. Het lekkerste aan een witte chocolade crème brûlée is zeker weten de heerlijke suikerlaag!
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-creme-brulee
Verwarm de melk samen met de room in een kleine sauspan, zodra deze warm genoeg is los je de witte chocolade erin op. Roer met een garde tot het een glad mengsel is geworden. Mix ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot deze wit en luchtig is. Dit zal enkele minuten duren. Schenk dan voorzichtig de warme melk en room erbij, blijf ondertussen mixen zodat er geen klontjes ontstaan en de eidooiers niet gaan stollen.
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
Witte chocolade crème brûlée
Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast.
Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is.
Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.