Ohmydish.nl


Witte chocolade crème brûlée

Dit overheerlijke romige toetje is makkelijk zelf te maken. Het lekkerste aan een witte chocolade crème brûlée is zeker weten de heerlijke suikerlaag!

1 uur 4 personen Toetjes
Witte chocolade crème brûlée

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 ml volle melk
  • 125 ml room
  • 40 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 75 gram witte chocolade Je kunt hiervoor ook een reep gebruiken, hak deze dan wel eerst fijner.
  • rietsuiker
Witte chocolade crème brûlée ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • kleine sauspan
  • garde
  • crème brûlée schaaltjes
  • crème brûlée brander
  • grote ovenschaal
  • oven

Bereiden


1 uur 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-creme-brulee


Voorbereiding -- 10 minuten

Scheidt eerst de eieren, we gaan alleen de eidooiers gebruiken. Met de eiwitten kun je bijvoorbeeld pavlova maken. 

Verwarm de melk samen met de room in een kleine sauspan, zodra deze warm genoeg is los je de witte chocolade erin op. Roer met een garde tot het een glad mengsel is geworden. 

Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot deze wit en luchtig is. Dit zal enkele minuten duren. Schenk dan voorzichtig de warme melk en room erbij, blijf ondertussen mixen zodat er geen klontjes ontstaan en de eidooiers niet gaan stollen. 

Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. 

Witte chocolade crème brûlée
Witte chocolade crème brûlée

Witte chocolade crème brûlée -- 50 minuten + wachttijd

Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en verdeel het roommengsel over de schaaltjes. Maak een bain-marie in de ovenschaal door een laag water toe te voegen tot ongeveer 1 - 2 cm onder de rand van de schaaltjes. 

Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de crème brûlée 40 minuten lang. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. 

Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast. Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is. 

Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Broccolisalade met appel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!