Ohmydish.nl


Rabarber en wilde perzik galette

Makkelijk en heerlijke taart zonder gebruik van een taartvorm. Rabarber en wilde perzik galette is zoet en zuur tegelijk, perfect in balans.

1 uur 20 minuten 8 personen Taart en cake
Rabarber en wilde perzik galette

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 rabarber stengels
  • 4 wilde perziken
  • 150 gram bloem + extra
  • 3 eetlepels suiker + extra
  • 110 gram koude boter
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • mespunt zout
  • 1 ei (niet afgebeeld)
Rabarber en wilde perzik galette ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer met platte menghaak (of kneed met de hand)
  • plastic folie
  • ovenplaat met bakpapier
  • grote kom
  • snijplank & koksmes
  • deegroller
  • siliconen kwast

Bereiden


1 uur 20 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-en-wilde-perzik-galette


Voorbereiding -- 40 minuten

Meng bloem, zout en 1 eetlepel suiker in de kom van je elektrische mixer. Snijd de koude boter direct vanuit de koelkast in blokjes. Voeg de blokjes boter beetje bij beetje bij het bloemmengsel en meng op middelhoge snelheid tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg voorzichtig het ijswater toe en blijf mengen tot een deeg ontstaat. Als het nog geen mooie deegbal is, kun je het even kort met je handen kneden. Verpak de deegbal met plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.

Was de rabarber en wilde perziken. Snijd de rabarber stengels in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Verwijder de pit van de perzik en snijd de perzik in kleine partjes. Voeg 1 eetlepel bloem en 2 eetlepels suiker toe aan de grote kom met rabarber en perzik. Meng goed en zet apart.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Rabarber en wilde perzik galette bakken -- 40 minuten

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Het deeg behoort niet te dik te zijn, maar de dikte kun je zelf bepalen. Plaats het deeg op de oven plaat en verdeel de vulling in het midden van het deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en druk goed aan. Klop een ei los en besmeer hier het deeg mee. Besprenkel het deeg met een dun laagje suiker.

Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven en dikte van het deeg. Het deeg is goed als het mooi goudbruin is. Je kunt een galette warm, lauw of zelfs koud serveren met een toefĀ slagroom.

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.