Rabarber en wilde perzik galette
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarber en wilde perzik galette vegetarisch

Makkelijk en heerlijke taart zonder gebruik van een taartvorm. Rabarber en wilde perzik galette is zoet en zuur tegelijk, perfect in balans.

1 uur 20 minuten
8 personen
Rabarber en wilde perzik galette ingrediënten

Recept rabarber en wilde perzik galette

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Meng bloem, zout en 1 eetlepel suiker in de kom van je elektrische mixer. Snijd de koude boter direct vanuit de koelkast in blokjes. Voeg de blokjes boter beetje bij beetje bij het bloemmengsel en meng op middelhoge snelheid tot een kruimelig deeg ontstaat. 

Voeg voorzichtig het ijswater toe en blijf mengen tot een deeg ontstaat. Als het nog geen mooie deegbal is, kun je het even kort met je handen kneden. Verpak de deegbal met plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast. 

Was de rabarber en wilde perziken. Snijd de rabarber stengels in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Verwijder de pit van de perzik en snijd de perzik in kleine partjes. 

Voeg 1 eetlepel bloem en 2 eetlepels suiker toe aan de grote kom met rabarber en perzik. Meng goed en zet apart. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Rabarber en wilde perzik galette
Rabarber en wilde perzik galette

Rabarber en wilde perzik galette bakken – 40 minuten

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Het deeg behoort niet te dik te zijn, maar de dikte kun je zelf bepalen. Plaats het deeg op de oven plaat en verdeel de vulling in het midden van het deeg. 

Vouw de zijkanten naar binnen en druk goed aan. Klop een ei los en besmeer hier het deeg mee. Besprenkel het deeg met een dun laagje suiker. 

Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven en dikte van het deeg. Het deeg is goed als het mooi goudbruin is. 

Je kunt een galette warm, lauw of zelfs koud serveren met een toef slagroom. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
227.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.27 g
11.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.44 g
7.65 g
Eiwitten
3.67 g
Vezels
0.53 g
Natrium
48.19 mg
Mineralen
Ijzer
0.47 mg
Calcium
13.67 mg
Magnesium
10.16 mg
Kalium
10.16 mg
Fosfor
49.38 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.38 mg
Jodium
2.63 µg
Selenium
2.3 µg
Vitamines
Vitamine C
5.63 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
12.31 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarber en wilde perzik galette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.