Makkelijk en heerlijke taart zonder gebruik van een taartvorm. Rabarber en wilde perzik galette is zoet en zuur tegelijk, perfect in balans.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng bloem, zout en 1 eetlepel suiker in de kom van je elektrische mixer. Snijd de koude boter direct vanuit de koelkast in blokjes. Voeg de blokjes boter beetje bij beetje bij het bloemmengsel en meng op middelhoge snelheid tot een kruimelig deeg ontstaat.
Voeg voorzichtig het ijswater toe en blijf mengen tot een deeg ontstaat. Als het nog geen mooie deegbal is, kun je het even kort met je handen kneden. Verpak de deegbal met plastic folie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.
Was de rabarber en wilde perziken. Snijd de rabarber stengels in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Verwijder de pit van de perzik en snijd de perzik in kleine partjes.
Voeg 1 eetlepel bloem en 2 eetlepels suiker toe aan de grote kom met rabarber en perzik. Meng goed en zet apart.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Het deeg behoort niet te dik te zijn, maar de dikte kun je zelf bepalen. Plaats het deeg op de oven plaat en verdeel de vulling in het midden van het deeg.
Vouw de zijkanten naar binnen en druk goed aan. Klop een ei los en besmeer hier het deeg mee. Besprenkel het deeg met een dun laagje suiker.
Bak de galette in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je oven en dikte van het deeg. Het deeg is goed als het mooi goudbruin is.
Je kunt een galette warm, lauw of zelfs koud serveren met een toef slagroom. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.