Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de ananas, verwijder de harde kern en pureer 200 gram in de blender of food processor. Vaak is het makkelijker als je vocht toevoegt aan de blender voor een gladder resultaat.
Voeg dan 150 ml kokosmelk toe. Zeef dit gladde mengsel en voeg het dan toe aan de kleine pan en laat het rustig verwarmen.
Klop ondertussen het eigeel samen met 50 gram suiker met een elektrische mixer tot het wit en luchtig is geworden. Dit zal enkele minuten duren. Schenk er dan langzaam het warme ananas mengsel bij en 6 eetlepels bloem.
Schenk het terug in de pan en gaar het op laag vuur enkele minuten. Je zult merken dat het snel zal indikken, blijf roeren met een siliconen spatel om aanbranden en klontjes te voorkomen.
Het is belangrijk dat het gaar is, dus laat het indikken tot pudding dikte. Laat het mengsel dan afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan het eiwit tot er stijve pieken ontstaan.
Vet ondertussen de ramekins in met (geklaarde) boter en voeg een laagje suiker toe aan de ramekins. Schep de eiwitten door het ananasmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat.
Vul de ramekins tot de rand met het beslag. Bak de soufflés gaar in ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.