Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-souffle
Klop ondertussen het eigeel samen met 50 gram suiker met een elektrische mixer tot het wit en luchtig is geworden. Dit zal enkele minuten duren. Schenk er dan langzaam het warme ananas mengsel bij en 6 eetlepels bloem. Schenk het terug in de pan en gaar het op laag vuur enkele minuten. Je zult merken dat het snel zal indikken, blijf roeren met een siliconen spatel om aanbranden en klontjes te voorkomen. Het is belangrijk dat het gaar is, dus laat het indikken tot pudding dikte. Laat het mengsel dan afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ananas souflé
Schep de eiwitten door het ananasmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat. Vul de ramekins tot de rand met het beslag. Bak de soufflés gaar in ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.