Ohmydish.nl


Ananas soufflé

Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!

Ananas soufflé
30 minuten 4 personen Toetjes
Ananas soufflé

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram rijpe ananas
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker + extra
  • 6 eetlepels bloem
  • boter om in te vetten (geklaarde boter voor een compleet lactose vrije variant)
Ananas soufflé ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • blender of food processor
  • middelgrote pan
  • siliconen spatel
  • zeef
  • elektrische mixer met garde
  • 4 ramekins, ovenbestendige schaaltjes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-souffle


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil de ananas, verwijder de harde kern en pureer 200 gram in de blender of food processor. Vaak is het makkelijker als je vocht toevoegt aan de blender voor een gladder resultaat. Voeg dan 150 ml kokosmelk toe. Zeef dit gladde mengsel en voeg het dan toe aan de kleine pan en laat het rustig verwarmen.

Klop ondertussen het eigeel samen met 50 gram suiker met een elektrische mixer tot het wit en luchtig is geworden. Dit zal enkele minuten duren. Schenk er dan langzaam het warme ananas mengsel bij en 6 eetlepels bloem. Schenk het terug in de pan en gaar het op laag vuur enkele minuten. Je zult merken dat het snel zal indikken, blijf roeren met een siliconen spatel om aanbranden en klontjes te voorkomen. Het is belangrijk dat het gaar is, dus laat het indikken tot pudding dikte. Laat het mengsel dan afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Ananas souflé Ananas souflé

Ananas soufflé afmaken -- 15 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan het eiwit tot er stijve pieken ontstaan. Vet ondertussen de ramekins in met (geklaarde) boter en voeg een laagje suiker toe aan de ramekins.

Schep de eiwitten door het ananasmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat. Vul de ramekins tot de rand met het beslag. Bak de soufflés gaar in ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.