Ananas soufflé
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ananas soufflé vegetarisch

Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!

30 minuten
4 personen
Ananas soufflé ingrediënten

Recept ananas soufflé

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de ananas, verwijder de harde kern en pureer 200 gram in de blender of food processor. Vaak is het makkelijker als je vocht toevoegt aan de blender voor een gladder resultaat.

Voeg dan 150 ml kokosmelk toe. Zeef dit gladde mengsel en voeg het dan toe aan de kleine pan en laat het rustig verwarmen.

Klop ondertussen het eigeel samen met 50 gram suiker met een elektrische mixer tot het wit en luchtig is geworden. Dit zal enkele minuten duren. Schenk er dan langzaam het warme ananas mengsel bij en 6 eetlepels bloem.

Schenk het terug in de pan en gaar het op laag vuur enkele minuten. Je zult merken dat het snel zal indikken, blijf roeren met een siliconen spatel om aanbranden en klontjes te voorkomen.

Het is belangrijk dat het gaar is, dus laat het indikken tot pudding dikte. Laat het mengsel dan afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Ananas souflé
Ananas souflé

Ananas soufflé afmaken – 15 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan het eiwit tot er stijve pieken ontstaan.

Vet ondertussen de ramekins in met (geklaarde) boter en voeg een laagje suiker toe aan de ramekins. Schep de eiwitten door het ananasmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat.

Vul de ramekins tot de rand met het beslag. Bak de soufflés gaar in ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
315.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.86 g
18.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.63 g
9.86 g
Eiwitten
8.6 g
Vezels
1.23 g
Natrium
61.16 mg
Mineralen
Ijzer
2.53 mg
Calcium
42.17 mg
Magnesium
35.44 mg
Kalium
35.44 mg
Fosfor
142.4 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.03 mg
Jodium
15.75 µg
Selenium
13.82 µg
Vitamines
Vitamine C
12.25 mg
Vitamine D
0.85 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
35.56 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ananas soufflé"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.