Knoflookgarnalen met witte wijn en peterselie staan binnen een kwartiertje op tafel en zitten bomvol smaak. Gebruik bij voorkeur verse gamba's voor het beste resultaat, om je vingers bij af te likken!
Knoflookgarnalen met witte wijn zijn een makkelijk gerecht welke je op veel verschillende manieren kunt serveren: als hoofdgerecht met pasta, als tapas of lunch met brood.
Een simpel en snel gerecht welke ideaal is voor een luxe lunch, extra lekker met een glas koude witte wijn op een zonnig terras. Maar eigenlijk zijn deze smaakvolle gamba's het hele jaar door een aanrader.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-12-2025
Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. Hak de peterselie en zet opzij.

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en schenk een laagje olijfolie in de pan zodat de bodem net bedekt is.
Voeg de boter en knoflook toe en bak 1 minuut lang. Schenk de wijn erbij samen met de rode chilivlokken en een beetje zout.
Zet het vuur iets lager en laat de wijn inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg de gamba's toe en bak enkele minuten, niet te lang zodat ze net gaar zijn.
Voeg de rasp van een halve citroen en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer eventueel met linguine of andere pasta, eet smakelijk!
Welke garnalen voor het maken van knoflookgarnalen?
Je kunt het beste gamba's gebruiken voor het maken van knoflookgarnalen, dit zijn namelijk mooie grote garnalen.
Je kunt eventueel ook scampi's gebruiken, ofwel langoustines. Dit is niet hetzelfde als een garnaal, maar wordt in de volksmond soms wel gebruikt voor grote garnalen maar dit is technisch gezien dus incorrect.
Hoe serveer je knoflookgarnalen?
Je kunt knoflookgarnalen op zichzelf serveren als tapas, maar je kunt er ook brood en een salade bij serveren om er een fantastisch lunchgerecht van te maken. Serveer de knoflookgarnalen op pasta (zoals linguine) met een frisse salade erbij voor een hoofdmaaltijd.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 5 | grote | garnalen | weekdieren, schaaldieren | 18.00 | - | - | 0.40 g | 0.10 g | 3.60 g | - | 28.00 mg | 0.36 mg | 18.40 mg | 12.00 mg | 52.00 mg | 44.80 mg | 0.14 mg | 0.28 mg | 11.00 µg | - | 0.30 mg | 0.10 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.40 mg | 1.00 µg | 1.40 µg | - | - | - |
| 0.5 | scheut | olijfolie | 44.15 | 0.01 g | - | 4.99 g | 0.73 g | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 12.5 | gram | roomboter | melk | 91.88 | 0.09 g | 0.09 g | 10.31 g | 6.75 g | 0.09 g | - | 0.63 mg | 0.01 mg | 1.63 mg | 0.25 mg | 1.88 mg | 2.50 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.15 mg | 0.13 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
| 25 | ml | witte wijn | sulfiet | 20.00 | 0.13 g | 0.13 g | - | - | 0.05 g | - | 0.50 mg | 0.15 mg | 2.50 mg | 2.50 mg | 20.00 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
| 0.5 | theelepel | rode chilivlokken | 6.00 | 0.75 g | 0.08 g | 0.30 g | 0.08 g | 0.22 g | 0.30 g | 30.00 mg | 0.15 mg | 3.00 mg | 1.50 mg | 15.00 mg | 4.50 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 0.15 µg | 1.50 mg | - | 75.00 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.00 µg | 0.08 mg | 1.50 µg | - | |
| peper en zout | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
| 0.5 | takje | verse peterselie | 0.60 | 0.03 g | - | - | - | 0.08 g | 0.08 g | 0.53 mg | 0.13 mg | 0.70 mg | 0.88 mg | 14.88 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | - | - | 2.80 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.10 µg | - | - | - | |
| 0.25 | citroen | 10.80 | 1.95 g | 0.90 g | 0.12 g | - | 0.15 g | 0.66 g | 0.60 mg | 0.03 mg | 3.00 mg | 3.00 mg | 45.00 mg | 6.00 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | 13.50 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.40 µg | - | - | - | ||
| 210.01 | 7.18 g | 1.27 g | 16.25 g | 7.70 g | 4.97 g | 2.06 g | 738.85 mg | 1.11 mg | 49.12 mg | 24.19 mg | 212.92 mg | 75.95 mg | 0.23 mg | 0.51 mg | 12.14 µg | 0.19 µg | 21.75 mg | 0.25 mg | 75.14 mg | 0.06 mg | 0.04 mg | 0.48 mg | 1.00 µg | 9.53 µg | 0.23 mg | 7.23 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!