Snel en makkelijk recept voor hete kip, ideaal als lunch of als avondmaaltijd. Klaar in een half uurtje!
Ken je dat ? Soms heb je ineens zin in even wat anders. Deze hete kip is een keertje wat anders!
Lekker voor op een portie friet, over rijst of op een broodje met wat sla. Je kunt de hete kip naar smaak meer of minder pittig maken. Dit smaakvolle gerecht combineert mals kippenvlees met een kruidige, pittige saus die je maaltijd direct een flinke boost geeft. Simpelweg lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-11-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 02-12-2025
Pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd een rood uitje in zo klein mogelijke stukjes.
Verwijder de zaadlijsten uit de 2 puntpaprika's en snijd deze in kleine blokjes.
Pel de gember gemakkelijk door de schil te verwijderen met de zijkant van een eetlepel. Snijd de gember dan in zo fijn mogelijke stukjes.
Tip: Mits gewenst kun je de gember en knoflook in een hakmolentje fijn malen.
Verwijder eventueel vet van de 2 kipfilets en snijd deze dan in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in de wok en fruit hierin de knoflook, gember en rode ui aan.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe aan de wok en bak deze even mee.
Schep de inhoud van een klein blikje tomatenpuree samen met 1 eetlepel ketjap manis, 1.5 eetlepel sambal, 1.5 theelepels chili poeder en 1 eetlepel honing toe.
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de paprika stukjes toe. Bak alles een aantal minuten mee.
Schenk een klein beetje water in de wokpan en verkruimel 1 kippenbouillonblokje over de inhoud van de wok heen.
Meng 25 ml water samen met 1.5 theelepel maizena met een theelepeltje, totdat het een papje geworden is. Schenk direct in de wok.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Roer de hete kip door en breng een aantal minuten aan de kook of totdat de saus genoeg ingedikt is.
Deze hete kip is lekker bij rijst, frietjes of op een broodje. Geniet ervan!
Kun je de hete kip invriezen?
Jazeker, laat de pan met hete kip eerst volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdichte bak in de vriezer tot 3 maanden lang. Ideaal wanneer je een keer geen zin hebt om te koken!
Deze saus is super lekker! Kan ik de kip vervangen met iets anders?
Kalkoen of varkensvlees zijn ook hele prima alternatieven voor kip. Rundvlees is wat zonde aangezien dit vlees sneller taai zal worden. Of maak een keer hete kip van tempeh als vegetarisch alternatief!
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | kipfilets | 171.00 | - | - | 6.00 g | 2.25 g | 45.00 g | - | 75.00 mg | 1.05 mg | 15.00 mg | 52.50 mg | 600.00 mg | 510.00 mg | 0.05 mg | 1.05 mg | - | - | - | 0.15 mg | 0.03 mg | 0.11 mg | 0.11 mg | 1.05 mg | 0.45 µg | 3.00 µg | - | - | - | ||
| 1 | puntpaprika's | 39.00 | 6.75 g | 5.25 g | - | - | 1.50 g | 3.00 g | 15.00 mg | 0.60 mg | 30.00 mg | 15.00 mg | 525.00 mg | 7.50 mg | 0.05 mg | 0.38 mg | - | - | 225.00 mg | - | 0.14 mg | 0.05 mg | 0.09 mg | 0.22 mg | - | 75.00 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | rode ui | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
| 1 | teentje | knoflook | 7.00 | 1.40 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.30 g | 0.10 g | 0.20 mg | 0.07 mg | 8.50 mg | 1.00 mg | 30.00 mg | 6.50 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.70 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.20 µg | - | - | - | |
| 1 | cm | verse gember | 1.24 | 0.23 g | - | 0.02 g | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.10 mg | 0.04 mg | 0.40 mg | 0.80 mg | 5.20 mg | 0.60 mg | - | 0.04 mg | - | - | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.75 | eetlepel | sambal | 3.75 | 0.53 g | 0.53 g | 0.08 g | - | 0.30 g | - | 720.00 mg | 0.08 mg | 3.00 mg | 1.50 mg | 30.00 mg | 3.00 mg | - | 0.03 mg | - | - | 27.00 mg | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 1.50 µg | - | - | - | |
| 0.5 | kippenbouillonblokje | selderij | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | ketjap manis | soja, gluten | 26.60 | 6.20 g | 5.60 g | 0.01 g | - | 0.35 g | - | 440.00 mg | 0.50 mg | 6.00 mg | 4.00 mg | 50.00 mg | 5.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 0.80 µg | - | - | - |
| 0.5 | klein blikje | tomatenpuree | 26.60 | 4.90 g | 3.50 g | - | - | 1.22 g | 1.02 g | 157.50 mg | 1.40 mg | 10.50 mg | 19.25 mg | 297.50 mg | 24.50 mg | 0.18 mg | 0.52 mg | - | - | 10.50 mg | - | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | - | 10.50 µg | - | - | - | |
| 0.5 | theelepel | maizena | 7.40 | 1.81 g | 0.09 g | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepel | chili poeder | 4.75 | 0.40 g | - | 0.22 g | 0.06 g | 0.15 g | 0.31 g | 12.50 mg | 0.16 mg | 3.44 mg | - | 25.00 mg | - | - | - | - | - | 0.81 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | honing | 38.50 | 9.44 g | 9.39 g | - | - | 0.05 g | - | 0.88 mg | 0.16 mg | 0.63 mg | 0.25 mg | 6.25 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | - | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 12.5 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| olijfolie | 4.06 | - | - | 0.46 g | 0.07 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| peper en zout | 8.79 | 2.27 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.05 g | 0.36 g | 0.89 g | 678.27 mg | 0.18 mg | 8.00 mg | 2.66 mg | 22.17 mg | 3.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 1.03 µg | 0.04 µg | 2.67 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.35 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | |||
| 361.19 | 37.73 g | 28.23 g | 7.03 g | 2.48 g | 50.02 g | 6.90 g | 2105.11 mg | 4.56 mg | 104.41 mg | 103.25 mg | 1700.56 mg | 589.48 mg | 0.37 mg | 2.69 mg | 1.11 µg | 0.04 µg | 271.25 mg | 0.15 mg | 0.29 mg | 0.24 mg | 0.29 mg | 1.48 mg | 0.45 µg | 97.60 µg | 0.16 mg | 5.73 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!