Deze smaakvolle daging bali heeft even tijd nodig, maar dit kruidige Balinese stoofvlees is het meer dan waard. Om je vingers bij af te likken zo lekker: licht pittig, zacht en smaakvol.
Een daging bali is een favoriet bij velen, heerlijk kruidig en mals stoofvlees in een warme, pittige maar toch ook licht zoete saus. Dit Balinese stoofvlees is een klassieker die het best tot zijn recht komt met rijst, zure bijgerechten en knapperige kroepoek.
De kokosmelk geeft deze daging bali een zachte en romige smaak, zonder te overheersen. De sjalotjes, gember en het limoenblad geven deze saus zijn rijke en volle smaak, terwijl de zwarte peper, palmsuiker en ketjap manis de saus een subtiele warme en zoete smaak geven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-12-2025
Haal het stoofvlees vooraf uit de koelkast. Je kunt het vlees in stukken snijden, of in zijn geheel stoven en naderhand in stukjes verdelen.
Pel de knoflook en sjalotjes en schil de gemberwortel. Snijd alles grof en plaats deze in een vijzel of kleine blender.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de pepers voor een mildere versie en voeg deze ook toe aan de blender.
Pureer tot een vrij gladde boemboe, je kunt eventueel een klein scheutje olie toevoegen om het makkelijker te kunnen pureren.
Mocht je een blok palmsuiker gebruiken kun je deze het beste met een mes in stukjes snijden.

Bestrooi het vlees met zwarte peper en zout en verhit een scheut olie in een braadpan.
Bak het vlees rondom mooi bruin en haal het vlees dan uit de pan.
Bak de boemboe enkele minuten lang en voeg dan de kruiden (kurkuma, komijn, koriander), limoenblad, tamarinde, ketjap manis en palmsuiker toe.
Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij en leg het vlees terug in de pan.
Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het vlees mals worden in ongeveer 3 uur tijd. Draai het vlees regelmatig om. De exacte stooftijd is o.a. afhankelijk van het vlees.
Mocht je het vlees in grote stukken hebben gestoofd, haal deze dan uit de saus en gebruik 2 vorken om het vlees in kleine stukjes te verdelen.
Verwijder de limoenblaadjes, plaats het vlees terug in de saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer dit Balinese stoofvlees bijvoorbeeld met rijst, atjar tjampoer, kroepoek en komkommer. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen een rendang en een daging?
Het woord 'daging' betekent simpelweg 'vlees' in het Indonesisch, deze kunnen vervolgens gemaakt worden volgens verschillende bereidingen.
Rendang is een specifiek gerecht bestaande uit een ingekookte stoofschotel met rundvlees.
Welk vlees voor het maken van stoofvlees?
Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken voor het maken van stoofvlees, het meest gebruikte zijn echter sukadelappen, riblappen en schouderlappen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 187.5 | gram | runder stoofvlees | 468.75 | - | - | 28.88 g | 11.44 g | 49.31 g | - | 108.75 mg | 5.06 mg | 18.75 mg | 37.50 mg | 648.75 mg | 369.38 mg | 0.19 mg | 10.13 mg | - | 33.00 µg | - | - | - | 0.19 mg | 0.38 mg | 0.75 mg | 4.31 µg | 5.63 µg | 0.38 mg | 3.56 µg | - | |
| 1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | cm | verse gember | 0.62 | 0.12 g | - | 0.01 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | 0.40 mg | 2.60 mg | 0.30 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 1.5 | sjalotjes | 12.00 | 2.74 g | - | 0.08 g | - | 0.68 g | 0.98 g | - | 0.56 mg | 27.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | 7.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
| 0.75 | rode chilipepers | 3.49 | 0.65 g | - | 0.06 g | - | 0.10 g | 0.07 g | - | 0.17 mg | 0.79 mg | - | - | 2.25 mg | - | - | - | - | 10.13 mg | - | 0.17 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
| 0.5 | limoenblaadjes | 0.17 | 0.03 g | - | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.03 mg | - | 1.25 mg | 0.15 mg | 1.00 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | 0.15 mg | - | 2.00 mg | - | - | - | - | 0.05 µg | 0.01 mg | - | - | ||
| zonnebloemolie | 33.04 | - | - | 3.74 g | 0.44 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 0.5 | theelepel | tamarinde pasta | 14.34 | 3.75 g | 3.44 g | 0.04 g | 0.01 g | 0.17 g | 0.31 g | 1.68 mg | 0.17 mg | 4.44 mg | 5.52 mg | 37.68 mg | 6.78 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | - | 0.06 µg | 0.21 mg | - | 1.80 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.84 µg | 0.01 mg | 0.17 µg | - | |
| 5 | gram | palmsuiker | 18.75 | 4.85 g | 4.85 g | - | - | - | - | 1.40 mg | 0.08 mg | 4.25 mg | 1.45 mg | 34.80 mg | 1.10 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.03 µg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepel | kurkuma | 1.88 | 0.22 g | 0.01 g | 0.11 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.05 g | 0.84 mg | 0.33 mg | 4.66 mg | 1.83 mg | 8.94 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.05 µg | 0.02 µg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | 0.05 µg | 0.02 mg | 0.03 µg | - | |
| 0.25 | theelepel | gemalen komijnzaad | 3.19 | 0.26 g | - | 0.16 g | 0.02 g | 0.14 g | 0.08 g | 1.28 mg | - | 6.75 mg | - | 13.50 mg | 0.49 mg | - | - | - | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | theelepeltjes | gemalen korianderzaad | 4.47 | 0.81 g | - | 0.27 g | 0.02 g | 0.19 g | 0.63 g | 0.53 mg | 0.24 mg | 10.64 mg | 4.95 mg | 19.01 mg | 4.48 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | - | 0.32 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.15 µg | 0.04 mg | 4.65 µg | - | |
| zwarte peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 0.75 | eetlepel | ketjap manis | soja, gluten | 39.90 | 9.30 g | 8.40 g | 0.02 g | - | 0.53 g | - | 660.00 mg | 0.75 mg | 9.00 mg | 6.00 mg | 75.00 mg | 7.50 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 1.20 µg | - | - | - |
| 100 | ml | kokosmelk | 208.00 | 3.00 g | - | 21.50 g | 18.50 g | 1.50 g | - | 15.00 mg | 3.50 mg | 20.00 mg | 45.00 mg | 220.00 mg | 100.00 mg | 0.20 mg | 0.50 mg | - | - | 2.00 mg | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
| 822.78 | 28.81 g | 16.78 g | 54.92 g | 30.45 g | 53.31 g | 2.70 g | 1128.96 mg | 11.08 mg | 123.62 mg | 105.53 mg | 1114.36 mg | 505.59 mg | 0.52 mg | 10.87 mg | 0.68 µg | 33.14 µg | 22.32 mg | - | 3.97 mg | 0.25 mg | 0.41 mg | 0.80 mg | 4.31 µg | 8.37 µg | 0.52 mg | 11.27 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!