Daging bali - Balinees stoofvlees
😍 1 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Daging bali

Luister naar dit recept

Deze smaakvolle daging bali heeft even tijd nodig, maar dit kruidige Balinese stoofvlees is het meer dan waard. Om je vingers bij af te likken zo lekker: licht pittig, zacht en smaakvol.

3 uur 45 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Ongebalanceerd
4.5/10
Glycemische index
Glycemische belasting
36.5 (Laag)
10.52 (Medium)

Voedingswaarde per portie

Kcal
822.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.81 g
16.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.92 g
30.45 g
Eiwitten
53.31 g
Vezels
2.70 g
Natrium
1128.96 mg

Een daging bali is een favoriet bij velen, heerlijk kruidig en mals stoofvlees in een warme, pittige maar toch ook licht zoete saus. Dit Balinese stoofvlees is een klassieker die het best tot zijn recht komt met rijst, zure bijgerechten en knapperige kroepoek.

De kokosmelk geeft deze daging bali een zachte en romige smaak, zonder te overheersen. De sjalotjes, gember en het limoenblad geven deze saus zijn rijke en volle smaak, terwijl de zwarte peper, palmsuiker en ketjap manis de saus een subtiele warme en zoete smaak geven.

Daging bali ingrediënten

Recept daging bali

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept daging bali allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 05-12-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uur 30 minuten
Totale tijd
3 uur 45 minuten

Voorbereiding - 15 minuten

Haal het stoofvlees vooraf uit de koelkast. Je kunt het vlees in stukken snijden, of in zijn geheel stoven en naderhand in stukjes verdelen.

Pel de knoflook en sjalotjes en schil de gemberwortel. Snijd alles grof en plaats deze in een vijzel of kleine blender.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de pepers voor een mildere versie en voeg deze ook toe aan de blender.

Pureer tot een vrij gladde boemboe, je kunt eventueel een klein scheutje olie toevoegen om het makkelijker te kunnen pureren.

Mocht je een blok palmsuiker gebruiken kun je deze het beste met een mes in stukjes snijden.

Daging bali - Balinees stoofvlees
Daging bali - Balinees stoofvlees

Daging bali maken - 3 uur + 30 minuten

Bestrooi het vlees met zwarte peper en zout en verhit een scheut olie in een braadpan.

Bak het vlees rondom mooi bruin en haal het vlees dan uit de pan.

Bak de boemboe enkele minuten lang en voeg dan de kruiden (kurkuma, komijn, koriander), limoenblad, tamarinde, ketjap manis en palmsuiker toe.

Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij en leg het vlees terug in de pan.

Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het vlees mals worden in ongeveer 3 uur tijd. Draai het vlees regelmatig om. De exacte stooftijd is o.a. afhankelijk van het vlees.

Mocht je het vlees in grote stukken hebben gestoofd, haal deze dan uit de saus en gebruik 2 vorken om het vlees in kleine stukjes te verdelen.

Verwijder de limoenblaadjes, plaats het vlees terug in de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveer dit Balinese stoofvlees bijvoorbeeld met rijst, atjar tjampoer, kroepoek en komkommer. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen een rendang en een daging?

Het woord 'daging' betekent simpelweg 'vlees' in het Indonesisch, deze kunnen vervolgens gemaakt worden volgens verschillende bereidingen.

Rendang is een specifiek gerecht bestaande uit een ingekookte stoofschotel met rundvlees.

Welk vlees voor het maken van stoofvlees?

Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken voor het maken van stoofvlees, het meest gebruikte zijn echter sukadelappen, riblappen en schouderlappen.

Wat vind je hiervan?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
822.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.81 g
16.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
54.92 g
30.45 g
Eiwitten
53.31 g
Vezels
2.70 g
Natrium
1128.96 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
187.5 gram runder stoofvlees 468.75 - - 28.88 g 11.44 g 49.31 g - 108.75 mg 5.06 mg 18.75 mg 37.50 mg 648.75 mg 369.38 mg 0.19 mg 10.13 mg - 33.00 µg - - - 0.19 mg 0.38 mg 0.75 mg 4.31 µg 5.63 µg 0.38 mg 3.56 µg -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
0.5 cm verse gember 0.62 0.12 g - 0.01 g - 0.01 g 0.01 g 0.05 mg 0.02 mg 0.20 mg 0.40 mg 2.60 mg 0.30 mg - 0.02 mg - - 0.05 mg - - - - - - - - - -
1.5 sjalotjes 12.00 2.74 g - 0.08 g - 0.68 g 0.98 g - 0.56 mg 27.00 mg - - - - - - - 7.05 mg - - - - - - - - - -
0.75 rode chilipepers 3.49 0.65 g - 0.06 g - 0.10 g 0.07 g - 0.17 mg 0.79 mg - - 2.25 mg - - - - 10.13 mg - 0.17 mg - 0.01 mg - - - - - -
0.5 limoenblaadjes 0.17 0.03 g - - - 0.01 g 0.01 g 0.03 mg - 1.25 mg 0.15 mg 1.00 mg 0.20 mg - - - - 0.15 mg - 2.00 mg - - - - 0.05 µg 0.01 mg - -
zonnebloemolie 33.04 - - 3.74 g 0.44 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 theelepel tamarinde pasta 14.34 3.75 g 3.44 g 0.04 g 0.01 g 0.17 g 0.31 g 1.68 mg 0.17 mg 4.44 mg 5.52 mg 37.68 mg 6.78 mg 0.05 mg 0.01 mg - 0.06 µg 0.21 mg - 1.80 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.84 µg 0.01 mg 0.17 µg -
5 gram palmsuiker 18.75 4.85 g 4.85 g - - - - 1.40 mg 0.08 mg 4.25 mg 1.45 mg 34.80 mg 1.10 mg 0.01 mg 0.01 mg - 0.03 µg - - - - - - - - - - -
0.25 theelepel kurkuma 1.88 0.22 g 0.01 g 0.11 g 0.01 g 0.09 g 0.05 g 0.84 mg 0.33 mg 4.66 mg 1.83 mg 8.94 mg 2.50 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.05 µg 0.02 µg 0.04 mg - - - - - - 0.05 µg 0.02 mg 0.03 µg -
0.25 theelepel gemalen komijnzaad 3.19 0.26 g - 0.16 g 0.02 g 0.14 g 0.08 g 1.28 mg - 6.75 mg - 13.50 mg 0.49 mg - - - - 0.06 mg - - - - - - - - - -
0.5 theelepeltjes gemalen korianderzaad 4.47 0.81 g - 0.27 g 0.02 g 0.19 g 0.63 g 0.53 mg 0.24 mg 10.64 mg 4.95 mg 19.01 mg 4.48 mg 0.02 mg 0.07 mg - - 0.32 mg - - - - 0.01 mg - 0.15 µg 0.04 mg 4.65 µg -
zwarte peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
0.75 eetlepel ketjap manis soja, gluten 39.90 9.30 g 8.40 g 0.02 g - 0.53 g - 660.00 mg 0.75 mg 9.00 mg 6.00 mg 75.00 mg 7.50 mg 0.02 mg 0.03 mg - - - - - 0.01 mg 0.01 mg - - 1.20 µg - - -
100 ml kokosmelk 208.00 3.00 g - 21.50 g 18.50 g 1.50 g - 15.00 mg 3.50 mg 20.00 mg 45.00 mg 220.00 mg 100.00 mg 0.20 mg 0.50 mg - - 2.00 mg - - 0.02 mg - - - - - - -
    822.78 28.81 g 16.78 g 54.92 g 30.45 g 53.31 g 2.70 g 1128.96 mg 11.08 mg 123.62 mg 105.53 mg 1114.36 mg 505.59 mg 0.52 mg 10.87 mg 0.68 µg 33.14 µg 22.32 mg - 3.97 mg 0.25 mg 0.41 mg 0.80 mg 4.31 µg 8.37 µg 0.52 mg 11.27 µg -
0 reacties op "Daging bali"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kruiden Stoof Citrus Suiker Kruidig Pepers Stoofpot Knoflook Ui

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.