Een romige pistache tiramisu is in de basis een klassieke tiramisu met toevoeging van pistache crème voor een extra volle smaak. De amaretto zorgt voor een extra warme en gebalanceerde smaak.
Pistache heeft een zachte, subtiele en milde nootachtige smaak die perfect past bij romige mascarpone, cacaopoeder, koffie en amaretto. Je kunt de amaretto eventueel ook vervangen door marsala, frangelico of zelfs limoncello.
Mocht je geen espresso hebben kun je ook een extra sterke koffie zetten om te gebruiken, zo lang de smaak van koffie maar duidelijk aanwezig is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-09-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2025
Scheid de eieren en klop de eidooiers tot deze wit en luchtig zijn geworden.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ofwel yoghurtdikte.
Meng de pistache crème samen met de slagroom door de eidooiers en roer glad.
Voeg de mascarpone toe en klop zo weinig mogelijk, anders zal de mascarpone vloeibaar worden.
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, dit kun je met een paar druppels citroensap en keukenpapier doen.
Klop de eiwitten tot ze stijf zijn, het is niet nodig om suiker toe te voegen aangezien de pistache crème al zoet is.
Vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarpone mengsel en zet opzij.

Meng 100 ml espresso samen met 4 eetlepels amaretto. Dip de lange vingers met 1 kant in de espresso en verdeel deze over de bodem van een grote ovenschaal.
Verdeel hier de helft van het mascarpone mengsel over. Dip de resterende lange vingers met 1 kant in de espresso en verdeel deze over de ovenschaal.
Verdeel het resterende mascarpone mengsel over de ovenschaal en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de pistache tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder en gehakte pistache nootjes. Geniet ervan!
Welke drank in tiramisu?
Voor een tiramisu wordt in de klassieke versie gebruikt gemaakt van marsala. Deze kun je in deze pistache tiramisu ook vervangen door bijvoorbeeld amaretto frangelico of zelfs limoncello. Voor andere soorten tiramisu kun je bijvoorbeeld ook sinaasappellikeur of koffielikeur gebruiken.
Hoe lang kan ik tiramisu bewaren?
Je kunt tiramisu goed afgedekt tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 5 | lange vingers | ei, gluten | 205.00 | 40.00 g | 12.50 g | 3.50 g | 1.50 g | 4.50 g | 0.75 g | 200.00 mg | 1.50 mg | 75.00 mg | 10.00 mg | 75.00 mg | 50.00 mg | 0.05 mg | 0.40 mg | - | 2.50 µg | - | - | 30.00 mg | 0.15 mg | 0.15 mg | 0.15 mg | 0.25 µg | 25.00 µg | 0.50 mg | 0.50 µg | - | |
| 16.67 | ml | espresso | 0.17 | - | - | - | - | 0.02 g | - | 0.33 mg | 0.02 mg | 0.67 mg | 0.50 mg | 15.83 mg | 1.33 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.67 | eetlepel | amaretto | 33.40 | 3.70 g | 3.70 g | - | - | - | - | 0.90 mg | - | 0.40 mg | - | 0.60 mg | 0.40 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 41.67 | gram | mascarpone | melk | 170.00 | 1.75 g | 1.75 g | 17.50 g | 12.21 g | 2.08 g | - | 16.67 mg | 0.04 mg | 79.17 mg | 5.00 mg | 62.50 mg | 37.50 mg | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 20.83 | gram | slagroom | melk | 70.21 | 0.58 g | 0.58 g | 7.50 g | 4.17 g | 0.42 g | - | 7.29 mg | - | 15.63 mg | 2.08 mg | 19.79 mg | 12.50 mg | - | 0.04 mg | - | - | 0.21 mg | 0.19 mg | 0.07 mg | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 µg | 0.63 µg | - | - | - |
| 0.5 | eieren | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
| 29.17 | gram | pistache crème | noten | 175.29 | 2.97 g | 1.87 g | 15.02 g | 1.60 g | 5.69 g | 2.74 g | 1.46 mg | 2.04 mg | 39.67 mg | 46.08 mg | 291.67 mg | 145.83 mg | 0.35 mg | 0.29 mg | - | - | 2.04 mg | - | - | 0.20 mg | 0.06 mg | 0.06 mg | - | 17.50 µg | - | - | - |
| 0.17 | handvol | pistache nootjes | noten | 25.04 | 0.43 g | 0.27 g | 2.15 g | 0.23 g | 0.81 g | 0.39 g | 0.21 mg | 0.29 mg | 5.67 mg | 6.58 mg | 41.67 mg | 20.83 mg | 0.05 mg | 0.04 mg | - | - | 0.29 mg | - | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.50 µg | - | - | - |
| cacaopoeder | 0.69 | 0.02 g | - | 0.04 g | 0.02 g | 0.03 g | 0.06 g | 0.15 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | 0.87 mg | 2.50 mg | 1.09 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.05 µg | - | - | - | |||
| 722.99 | 49.78 g | 20.73 g | 48.71 g | 20.48 g | 17.30 g | 3.94 g | 263.01 mg | 4.45 mg | 231.38 mg | 74.12 mg | 548.56 mg | 323.49 mg | 0.48 mg | 1.67 mg | 10.50 µg | 11.71 µg | 2.54 mg | 0.73 mg | 30.13 mg | 0.42 mg | 0.33 mg | 0.27 mg | 0.98 µg | 63.67 µg | 0.83 mg | 0.58 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!