Gevulde varkenshaas met pasta pesto is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een malse varkenshaas met knapperige ham en een simpele pasta met o.a. cherrytomaatjes.
Deze gevulde varkenshaas met pasta pesto is makkelijk om te maken, maar met een groots effect. Heerlijk smaakvol door de pesto, rauwe ham en kaas.
De cherrytomaatjes geven de pasta een zoete smaak, terwijl de pesto en kaas de pasta heerlijk hartig maken. Je kunt naast fusilli ook gebruik maken van andere pastasoorten, net wat je wilt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-12-2025
Haal de varkenshaas vooraf uit de koelkast. Pel de sjalot en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Vul een pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.
Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en maak een inkeping met een scherp mes.
Leg 9 plakken rauwe ham dakpansgewijs op het aanrecht (of snijplank) en leg hier de varkenshaas op.
Besmeer de binnenkant met een laagje pesto en vouw de ham over de varkenshaas heen.


Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en bak hierin de varkenshaas rondom goudbruin.
Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de varkenshaas rustig gaar worden. Zorg ervoor dat deze mooi rosé is, dit zal ongeveer 10 minuten duren.
Laat de varkenshaas 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je deze gaat aansnijden.

Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een tweede grote bakpan en bak hierin de sjalot tot deze glazig is geworden.
Voeg de cherrytomaatjes toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten mee.
Verplaats de pasta samen met een beetje van het kookvocht naar de bakpan en roer hier de resterende pesto samen met een handvol geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
Laat de pasta iets inkoken, deze zal romig worden door het zetmeel in het kookwater.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de varkenshaas, zwarte olijven crumble en eventueel een frisse salade. Eet smakelijk!
Hoeveel pasta per persoon?
De exacte hoeveelheid is afhankelijk van het gerecht en of iemand een grote of kleine eter is. Doorgaans wordt er uitgegaan van 75 gram pasta per persoon.
Hoe weet je wanneer varkenshaas gaar is?
De makkelijkste manier om te controleren of varkenshaas gaar is, is met een kernthermometer. Wanneer de kerntemperatuur nog onder de 60 graden Celsius is, is deze nog mooi rosé. De varkenshaas zal namelijk tijdens het rustig nog een beetje nagaren. Het is namelijk zonde om varkenshaas te lang te garen, dan zal deze namelijk minder mals zijn.
Je kunt ook op de varkenshaas drukken, wanneer deze terugveert, maar niet hard aanvoelt, is het vlees mooi rosé.
Daarnaast kun je natuurlijk ook een stukje afsnijden en kijken of de varkenshaas al rosé is of nog rauw is.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 100 | gram | varkenshaas | 119.00 | - | - | 3.10 g | 1.20 g | 22.80 g | - | 60.00 mg | 1.30 mg | 10.00 mg | 20.00 mg | 400.00 mg | 200.00 mg | 0.06 mg | 1.70 mg | - | - | - | 0.40 mg | - | 0.60 mg | 0.09 mg | 0.20 mg | 0.80 µg | 4.00 µg | - | - | - | |
| 2.25 | plak | rauwe ham | 113.06 | 0.56 g | 0.56 g | 7.03 g | 2.48 g | 12.09 g | - | 1012.50 mg | 1.29 mg | 8.44 mg | 16.88 mg | 151.88 mg | 101.25 mg | 0.06 mg | 1.24 mg | - | - | - | 0.11 mg | 0.01 mg | 0.34 mg | 0.11 mg | 0.20 mg | 0.28 µg | 1.13 µg | - | - | - | |
| 43.75 | gram | pesto | melk, sesamzaad | 88.81 | 1.49 g | 0.66 g | 13.34 g | 2.36 g | 1.71 g | 1.31 g | 487.81 mg | 1.27 mg | 51.63 mg | 22.75 mg | 196.88 mg | 52.94 mg | 0.18 mg | 0.48 mg | - | 1.84 µg | 1.75 mg | - | 249.38 mg | 0.09 mg | 0.13 mg | 0.13 mg | - | 9.63 µg | 2.14 mg | 80.06 µg | - |
| 75 | gram | fusilli | gluten | 269.25 | 50.25 g | 2.78 g | 2.25 g | 0.52 g | 10.13 g | 2.55 g | 15.00 mg | 1.20 mg | 22.50 mg | 45.00 mg | 120.00 mg | 150.00 mg | 0.11 mg | 1.20 mg | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.13 mg | 0.05 mg | 0.05 mg | - | 6.00 µg | - | - | - |
| 0.25 | sjalot | 2.00 | 0.46 g | - | 0.01 g | - | 0.11 g | 0.16 g | - | 0.09 mg | 4.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | 1.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
| 75 | gram | cherrytomaatjes | 13.50 | 2.93 g | 1.95 g | 0.15 g | - | 0.68 g | 0.90 g | 3.75 mg | 0.22 mg | 7.50 mg | 8.25 mg | 177.75 mg | 18.00 mg | 0.04 mg | 0.15 mg | - | 0.08 µg | 9.00 mg | - | 624.75 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | 11.25 µg | 0.41 mg | 3.60 µg | - | |
| olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| geraspte parmezaanse kaas | melk | 79.13 | 0.38 g | 0.34 g | 5.34 g | 3.38 g | 7.50 g | - | 187.50 mg | 0.22 mg | 187.50 mg | 8.63 mg | 22.50 mg | 168.75 mg | 0.09 mg | 1.13 mg | - | - | - | 0.09 mg | 0.06 mg | - | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.38 µg | 1.88 µg | - | - | - | ||
| zwarte olijven crumble | 2.72 | - | - | 0.28 g | 0.05 g | 0.03 g | 0.08 g | 42.00 mg | 0.03 mg | 1.90 mg | 0.40 mg | 0.90 mg | 0.34 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 693.89 | 57.19 g | 6.29 g | 31.79 g | 10.04 g | 55.22 g | 5.45 g | 2147.70 mg | 5.72 mg | 297.96 mg | 123.23 mg | 1080.99 mg | 692.79 mg | 0.55 mg | 5.91 mg | 0.52 µg | 1.93 µg | 13.26 mg | 0.61 mg | 874.23 mg | 1.18 mg | 0.52 mg | 0.66 mg | 1.46 µg | 34.05 µg | 2.63 mg | 86.53 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!