Gestoofde varkenswangen in rode wijn - heerlijk met smeuïge aardappelpuree
😍 1 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gestoofde varkenswangen in rode wijn

Gestoofde varkenswangen in rode wijn zijn een ontzettend mals en smaakvol stukje vlees die je echt een keer moet proberen. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree en geroosterde groenten.

3 uur 10 minuten
6 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
20.09 (Laag)
2.46 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
277.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.25 g
7.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.50 g
3.92 g
Eiwitten
25.12 g
Vezels
2.37 g
Natrium
644.20 mg

Wangetjes zijn een vrij onbekend en ondergewaardeerd stukje vlees die je echt eens moet proberen. Mocht je ze kunnen vinden zijn kalfswangen het allerlekkerste, maar varkenswangen zijn nog steeds een ontzettende aanrader die zo mals zijn dat ze smelten op je tong.

Stoof de varkenswangen in rode wijn, runderbouillon en kruiden voor een smaakvolle saus. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de uien flink te karameliseren, dit geeft naast extra smaak ook een mooie kleur aan de saus.

Gestoofde varkenswangen in rode wijn ingrediënten

Recept gestoofde varkenswangen in rode wijn

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gestoofde varkenswangen in rode wijn allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 11-12-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 minuten

Voorbereiding - 10 minuten

Haal de varkenswangen vooraf uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.

Pel de uien en snijd deze in dunne halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Dep de varkenswangen droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout.

Gestoofde varkenswangen in rode wijn - heerlijk met smeuïge aardappelpuree
Gestoofde varkenswangen in rode wijn - heerlijk met smeuïge aardappelpuree

Varkenswangen in rode wijn maken - 3 uur

Verhit een klont boter in een braadpan en bak de varkenswangen mooi bruin aan beide kanten.

Haal de varkenswangen uit de pan en verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan.

Bak de uien ongeveer 10 minuten lang op hoog vuur tot ze gaan karameliseren. Bak de knoflook nog 1 minuut mee.

Voeg een eetlepel bloem toe en gaar deze kort. Bak de tomatenpuree ongeveer 1 minuut mee en blus af met balsamico azijn en rode wijn.

Voeg de takjes tijm, laurierblaadjes en de sterke runderbouillon toe en breng aan de kook.

Leg de varkenswangen terug in de pan en zet het vuur laag.

Plaats de deksel op de braadpan en laat de varkenswangen zachtjes gaar stoven in ongeveer 2,5 uur.

De exacte suddertijd is afhankelijk van het vlees. Controleer regelmatig of het vlees al mals is en er nog genoeg vocht in zit.

Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Mocht de saus te dun zijn kun je deze eventueel een beetje laten inkoken.

Serveer de gestoofde varkenswangen bijvoorbeeld met aardappelpuree, spruitjes en pompoen uit de oven. Garneer met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Waar kan ik varkenswangen kopen?

Je kunt varkenswangen bij de meeste slagers kopen, mocht je kalfswangen kunnen krijgen is dit eigenlijk nog lekkerder.

Wat serveer ik bij gestoofde varkenswangen?

Je kunt veel verschillende bijgerechten serveren bij gestoofde varkenswangen, zoals een smeuïge aardappelpuree of pastinaakpuree. Wat groenten betreft passen hier vooral herfst- en wintergroenten bij, zoals pompoen, spruitjes of rode kool.

Wat vind je hiervan?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
277.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.25 g
7.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.50 g
3.92 g
Eiwitten
25.12 g
Vezels
2.37 g
Natrium
644.20 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 varkenswangen 144.00 - - 5.90 g 2.30 g 22.70 g - 60.00 mg 0.30 mg 3.00 mg 30.00 mg 420.00 mg 200.00 mg 1.00 mg 1.70 mg - - - 0.40 mg - 0.48 mg 0.09 mg 0.33 mg 0.70 µg 5.00 µg - - -
0.33 uien 15.00 2.54 g 2.54 g 0.08 g 0.04 g 0.50 g 1.04 g 3.75 mg 0.21 mg 12.50 mg 4.17 mg 72.92 mg 17.50 mg 0.03 mg 0.33 mg - - 2.71 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.05 mg - 4.17 µg - - -
0.33 knoflooktenen 3.27 0.65 g 0.02 g - - 0.14 g 0.04 g 0.09 mg 0.03 mg 3.97 mg 0.47 mg 14.00 mg 3.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 µg - 0.33 mg - - - - 0.01 mg - 0.09 µg - - -
0.17 eetlepel bloem gluten 7.58 1.45 g 0.03 g 0.03 g - 0.24 g 0.06 g 0.04 mg 0.02 mg 0.42 mg 0.42 mg 3.75 mg 2.08 mg 0.01 mg 0.02 mg - - - - - - - 0.01 mg - 0.73 µg - - -
23.33 gram tomatenpuree 17.73 3.27 g 2.33 g - - 0.82 g 0.68 g 105.00 mg 0.93 mg 7.00 mg 12.83 mg 198.33 mg 16.33 mg 0.12 mg 0.35 mg - - 7.00 mg - 0.05 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.05 mg - 7.00 µg - - -
66.67 ml rode wijn sulfiet 57.33 2.00 g 2.00 g - - 0.13 g - 2.00 mg 0.60 mg 6.67 mg 6.67 mg 66.67 mg 6.67 mg 0.07 mg 0.13 mg - - 0.67 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
66.67 ml sterke runderbouillon selderij 4.00 0.07 g - 0.33 g 0.20 g 0.33 g - 246.67 mg 0.13 mg 2.67 mg 0.33 mg 2.67 mg 2.00 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 takje verse tijm 1.63 0.25 g - 0.02 g 0.01 g 0.05 g 0.14 g 0.09 mg 0.18 mg 4.00 mg 1.60 mg 6.10 mg 1.05 mg 0.01 mg 0.02 mg - - 1.60 mg - 2.30 mg - - - - - - - -
0.33 laurierblaadjes 1.04 0.24 g - 0.03 g 0.01 g 0.03 g 0.09 g 0.17 mg 0.14 mg 2.78 mg 0.40 mg 1.76 mg 0.38 mg - - - - 0.16 mg - - - - 0.01 mg - 0.60 µg 0.03 mg - -
5 ml balsamico azijn sulfiet 4.04 1.00 g 1.00 g - - 0.01 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 klont boter melk 18.38 0.02 g 0.02 g 2.06 g 1.35 g 0.02 g - 0.13 mg - 0.33 mg 0.05 mg 0.38 mg 0.50 mg - - - - - 0.03 mg 0.02 mg - - - - - - - -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
0.17 takje verse peterselie 0.20 0.01 g - - - 0.03 g 0.03 g 0.18 mg 0.04 mg 0.23 mg 0.29 mg 4.96 mg 0.76 mg - 0.01 mg - - 0.93 mg - 0.01 mg - - - - 0.70 µg - - -
    277.13 12.25 g 7.95 g 8.50 g 3.92 g 25.12 g 2.37 g 644.20 mg 2.65 mg 46.22 mg 58.11 mg 798.92 mg 251.31 mg 1.24 mg 2.60 mg 0.38 µg 0.02 µg 14.28 mg 0.43 mg 2.38 mg 0.53 mg 0.15 mg 0.47 mg 0.70 µg 18.41 µg 0.08 mg 1.91 µg -
0 reacties op "Gestoofde varkenswangen in rode wijn"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wijn Varkensvlees Stoof Kruidig Wild Knoflook

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.