Gestoofde varkenswangen in rode wijn zijn een ontzettend mals en smaakvol stukje vlees die je echt een keer moet proberen. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree en geroosterde groenten.
Wangetjes zijn een vrij onbekend en ondergewaardeerd stukje vlees die je echt eens moet proberen. Mocht je ze kunnen vinden zijn kalfswangen het allerlekkerste, maar varkenswangen zijn nog steeds een ontzettende aanrader die zo mals zijn dat ze smelten op je tong.
Stoof de varkenswangen in rode wijn, runderbouillon en kruiden voor een smaakvolle saus. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de uien flink te karameliseren, dit geeft naast extra smaak ook een mooie kleur aan de saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-12-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 3 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-12-2025
Haal de varkenswangen vooraf uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.
Pel de uien en snijd deze in dunne halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Dep de varkenswangen droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout.

Verhit een klont boter in een braadpan en bak de varkenswangen mooi bruin aan beide kanten.
Haal de varkenswangen uit de pan en verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan.
Bak de uien ongeveer 10 minuten lang op hoog vuur tot ze gaan karameliseren. Bak de knoflook nog 1 minuut mee.
Voeg een eetlepel bloem toe en gaar deze kort. Bak de tomatenpuree ongeveer 1 minuut mee en blus af met balsamico azijn en rode wijn.
Voeg de takjes tijm, laurierblaadjes en de sterke runderbouillon toe en breng aan de kook.
Leg de varkenswangen terug in de pan en zet het vuur laag.
Plaats de deksel op de braadpan en laat de varkenswangen zachtjes gaar stoven in ongeveer 2,5 uur.
De exacte suddertijd is afhankelijk van het vlees. Controleer regelmatig of het vlees al mals is en er nog genoeg vocht in zit.
Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Mocht de saus te dun zijn kun je deze eventueel een beetje laten inkoken.
Serveer de gestoofde varkenswangen bijvoorbeeld met aardappelpuree, spruitjes en pompoen uit de oven. Garneer met verse peterselie, eet smakelijk!
Waar kan ik varkenswangen kopen?
Je kunt varkenswangen bij de meeste slagers kopen, mocht je kalfswangen kunnen krijgen is dit eigenlijk nog lekkerder.
Wat serveer ik bij gestoofde varkenswangen?
Je kunt veel verschillende bijgerechten serveren bij gestoofde varkenswangen, zoals een smeuïge aardappelpuree of pastinaakpuree. Wat groenten betreft passen hier vooral herfst- en wintergroenten bij, zoals pompoen, spruitjes of rode kool.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | varkenswangen | 144.00 | - | - | 5.90 g | 2.30 g | 22.70 g | - | 60.00 mg | 0.30 mg | 3.00 mg | 30.00 mg | 420.00 mg | 200.00 mg | 1.00 mg | 1.70 mg | - | - | - | 0.40 mg | - | 0.48 mg | 0.09 mg | 0.33 mg | 0.70 µg | 5.00 µg | - | - | - | ||
| 0.33 | uien | 15.00 | 2.54 g | 2.54 g | 0.08 g | 0.04 g | 0.50 g | 1.04 g | 3.75 mg | 0.21 mg | 12.50 mg | 4.17 mg | 72.92 mg | 17.50 mg | 0.03 mg | 0.33 mg | - | - | 2.71 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 4.17 µg | - | - | - | ||
| 0.33 | knoflooktenen | 3.27 | 0.65 g | 0.02 g | - | - | 0.14 g | 0.04 g | 0.09 mg | 0.03 mg | 3.97 mg | 0.47 mg | 14.00 mg | 3.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.04 µg | - | 0.33 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.09 µg | - | - | - | ||
| 0.17 | eetlepel | bloem | gluten | 7.58 | 1.45 g | 0.03 g | 0.03 g | - | 0.24 g | 0.06 g | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.42 mg | 0.42 mg | 3.75 mg | 2.08 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.73 µg | - | - | - |
| 23.33 | gram | tomatenpuree | 17.73 | 3.27 g | 2.33 g | - | - | 0.82 g | 0.68 g | 105.00 mg | 0.93 mg | 7.00 mg | 12.83 mg | 198.33 mg | 16.33 mg | 0.12 mg | 0.35 mg | - | - | 7.00 mg | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | 7.00 µg | - | - | - | |
| 66.67 | ml | rode wijn | sulfiet | 57.33 | 2.00 g | 2.00 g | - | - | 0.13 g | - | 2.00 mg | 0.60 mg | 6.67 mg | 6.67 mg | 66.67 mg | 6.67 mg | 0.07 mg | 0.13 mg | - | - | 0.67 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
| 66.67 | ml | sterke runderbouillon | selderij | 4.00 | 0.07 g | - | 0.33 g | 0.20 g | 0.33 g | - | 246.67 mg | 0.13 mg | 2.67 mg | 0.33 mg | 2.67 mg | 2.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.33 | takje | verse tijm | 1.63 | 0.25 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.14 g | 0.09 mg | 0.18 mg | 4.00 mg | 1.60 mg | 6.10 mg | 1.05 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 1.60 mg | - | 2.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.33 | laurierblaadjes | 1.04 | 0.24 g | - | 0.03 g | 0.01 g | 0.03 g | 0.09 g | 0.17 mg | 0.14 mg | 2.78 mg | 0.40 mg | 1.76 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | 0.16 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.60 µg | 0.03 mg | - | - | ||
| 5 | ml | balsamico azijn | sulfiet | 4.04 | 1.00 g | 1.00 g | - | - | 0.01 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.17 | klont | boter | melk | 18.38 | 0.02 g | 0.02 g | 2.06 g | 1.35 g | 0.02 g | - | 0.13 mg | - | 0.33 mg | 0.05 mg | 0.38 mg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| peper en zout | 2.93 | 0.76 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.02 g | 0.12 g | 0.30 g | 226.09 mg | 0.06 mg | 2.67 mg | 0.89 mg | 7.39 mg | 1.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.34 µg | 0.01 µg | 0.89 mg | - | - | - | - | - | - | 0.12 µg | 0.05 mg | 1.91 µg | - | |||
| 0.17 | takje | verse peterselie | 0.20 | 0.01 g | - | - | - | 0.03 g | 0.03 g | 0.18 mg | 0.04 mg | 0.23 mg | 0.29 mg | 4.96 mg | 0.76 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.93 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 0.70 µg | - | - | - | |
| 277.13 | 12.25 g | 7.95 g | 8.50 g | 3.92 g | 25.12 g | 2.37 g | 644.20 mg | 2.65 mg | 46.22 mg | 58.11 mg | 798.92 mg | 251.31 mg | 1.24 mg | 2.60 mg | 0.38 µg | 0.02 µg | 14.28 mg | 0.43 mg | 2.38 mg | 0.53 mg | 0.15 mg | 0.47 mg | 0.70 µg | 18.41 µg | 0.08 mg | 1.91 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!