Zelf grissini maken - Italiaanse soepstengels
😍 7 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Zelf grissini maken Veganistisch

Luister naar dit recept

Zelf grissini maken doe je binnen een handomdraai, eenvoudig en snel met weinig ingrediënten. Een extra knapperige soepstengel die ideaal is tijdens de borrel of serveer bij een salade of soep.

45 minuten
8 personen

Voedingsbalansscore

Super
9.1/10
Glycemische index
Glycemische belasting
69.36 (Hoog)
17.1 (Medium)

Voedingswaarde per portie

Kcal
180.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.66 g
0.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.29 g
0.91 g
Eiwitten
4.29 g
Vezels
1.09 g
Natrium
51.20 mg

Deze knapperige grissini zijn makkelijk om zelf te maken met weinig ingrediënten. Deze Italiaanse broodstengels maak je namelijk met bloem, gist, olijfolie, water en een snuf zout. Je kunt er verschillende smaakmakers aan toevoegen, zoals rozemarijn, sesamzaad of zelfs Parmezaanse kaas.

Een extra knapperige soepstengel die ideaal is tijdens de borrel of serveer bij een salade of soep. Je kunt de grissini zo lang of kort maken als je zelf wilt, ook de dikte bepaal je zelf maar hoe dunner en gelijkmatiger hoe knapperiger de grissini zal zijn.

Zelf grissini maken ingrediënten

Recept zelf grissini maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf grissini maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 22-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten

Zelf grissini maken - 45 minuten + wachttijd

Meng lauwwarm water samen met gist en laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het gaat schuimen.

Je kunt het deeg met een elektrische mixer kneden of kneed met de hand.

Meng bloem met een snuf zout en voeg olijfolie toe.

Zelf grissini maken
Zelf grissini maken

Voeg langzaam het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden tot een gladde deegbal.

Smeer de deegbal in met een dun laagje olijfolie en dek de kom af met een schone theedoek. Laat de deegbal 45 minuten rijzen.

Besmeer een grote bakplaat met een dun laagje olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zelf grissini maken voorbereiding - stap 1
Zelf grissini maken voorbereiding - stap 1

Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol elk stukje dun en lang uit. Zorg dat ze zo gelijk mogelijk zijn, dikke delen zullen namelijk minder krokant worden.

Leg alle grissini op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet aanraken.

Zelf grissini maken voorbereiding - stap 2
Zelf grissini maken voorbereiding - stap 2

Bak de grissini mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de grissini.

Laat de grissini afkoelen voor het serveren, dan worden ze nog krokanter. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik zelfgemaakte grissini bewaren?

Je kunt grissini tot wel 5 dagen bewaren, mits goed luchtdicht verpakt.

Wat is het verschil tussen grissini en soepstengels?

Grissini kent zijn oorsprong in Italië en is ontzettend krokant en dun. Soepstengels zijn minder krokant en luchtiger, daarnaast zijn ze recht en dikker.

Wat vind je hiervan?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
180.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.66 g
0.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.29 g
0.91 g
Eiwitten
4.29 g
Vezels
1.09 g
Natrium
51.20 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
35 gram bloem voor witbrood gluten 127.40 24.43 g 0.52 g 0.52 g 0.07 g 3.99 g 0.98 g 0.70 mg 0.35 mg 7.00 mg 7.00 mg 63.00 mg 35.00 mg 0.11 mg 0.39 mg - - - - - 0.04 mg 0.03 mg 0.10 mg - 12.25 µg - - -
0.13 snuf zout - - - - - - - 50.00 mg - 0.01 mg 0.36 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.63 gram gist 2.54 0.22 g 0.22 g 0.03 g - 0.30 g 0.11 g 0.44 mg 0.03 mg 0.31 mg 1.00 mg 8.75 mg 0.75 mg 0.02 mg 0.05 mg - - - - - 0.08 mg 0.13 mg 0.03 mg - 18.13 µg - - -
6.25 ml olijfolie 50.77 0.01 g - 5.74 g 0.83 g - - 0.06 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
16.25 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    180.71 24.66 g 0.74 g 6.29 g 0.91 g 4.29 g 1.09 g 51.20 mg 0.38 mg 7.33 mg 8.36 mg 71.76 mg 35.75 mg 0.13 mg 0.44 mg - - - - - 0.12 mg 0.16 mg 0.13 mg - 30.38 µg - - -
0 reacties op "Zelf grissini maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hartig Dippen Hapje Olijfolie

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.