Zelf grissini maken doe je binnen een handomdraai, eenvoudig en snel met weinig ingrediënten. Een extra knapperige soepstengel die ideaal is tijdens de borrel of serveer bij een salade of soep.
Deze knapperige grissini zijn makkelijk om zelf te maken met weinig ingrediënten. Deze Italiaanse broodstengels maak je namelijk met bloem, gist, olijfolie, water en een snuf zout. Je kunt er verschillende smaakmakers aan toevoegen, zoals rozemarijn, sesamzaad of zelfs Parmezaanse kaas.
Een extra knapperige soepstengel die ideaal is tijdens de borrel of serveer bij een salade of soep. Je kunt de grissini zo lang of kort maken als je zelf wilt, ook de dikte bepaal je zelf maar hoe dunner en gelijkmatiger hoe knapperiger de grissini zal zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-09-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-11-2025
Meng lauwwarm water samen met gist en laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
Je kunt het deeg met een elektrische mixer kneden of kneed met de hand.
Meng bloem met een snuf zout en voeg olijfolie toe.

Voeg langzaam het gistmengsel toe terwijl je blijft kneden tot een gladde deegbal.
Smeer de deegbal in met een dun laagje olijfolie en dek de kom af met een schone theedoek. Laat de deegbal 45 minuten rijzen.
Besmeer een grote bakplaat met een dun laagje olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol elk stukje dun en lang uit. Zorg dat ze zo gelijk mogelijk zijn, dikke delen zullen namelijk minder krokant worden.
Leg alle grissini op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet aanraken.

Bak de grissini mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de grissini.
Laat de grissini afkoelen voor het serveren, dan worden ze nog krokanter. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik zelfgemaakte grissini bewaren?
Je kunt grissini tot wel 5 dagen bewaren, mits goed luchtdicht verpakt.
Wat is het verschil tussen grissini en soepstengels?
Grissini kent zijn oorsprong in Italië en is ontzettend krokant en dun. Soepstengels zijn minder krokant en luchtiger, daarnaast zijn ze recht en dikker.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 35 | gram | bloem voor witbrood | gluten | 127.40 | 24.43 g | 0.52 g | 0.52 g | 0.07 g | 3.99 g | 0.98 g | 0.70 mg | 0.35 mg | 7.00 mg | 7.00 mg | 63.00 mg | 35.00 mg | 0.11 mg | 0.39 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.10 mg | - | 12.25 µg | - | - | - |
| 0.13 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 50.00 mg | - | 0.01 mg | 0.36 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.63 | gram | gist | 2.54 | 0.22 g | 0.22 g | 0.03 g | - | 0.30 g | 0.11 g | 0.44 mg | 0.03 mg | 0.31 mg | 1.00 mg | 8.75 mg | 0.75 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.13 mg | 0.03 mg | - | 18.13 µg | - | - | - | |
| 6.25 | ml | olijfolie | 50.77 | 0.01 g | - | 5.74 g | 0.83 g | - | - | 0.06 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 16.25 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 180.71 | 24.66 g | 0.74 g | 6.29 g | 0.91 g | 4.29 g | 1.09 g | 51.20 mg | 0.38 mg | 7.33 mg | 8.36 mg | 71.76 mg | 35.75 mg | 0.13 mg | 0.44 mg | - | - | - | - | - | 0.12 mg | 0.16 mg | 0.13 mg | - | 30.38 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!