Mascarponeroom - extra stevige slagroom
😍 15 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 2 Verrassend
😕 1 Matig

Mascarponeroom Vegetarisch

Luister naar dit recept

Deze mascarponeroom is een stevige slagroom die ideaal is voor op taarten, cake en ander gebak. Deze mascarponeroom houdt zijn stevigheid waardoor niet zal inzakken.

10 minuten
6 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
33.75 (Laag)
3.25 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
418.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.63 g
9.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.50 g
25.54 g
Eiwitten
3.42 g
Vezels
0.00 g
Natrium
40.12 mg

Een stevige mascarponeroom is een simpele slagroom die met maar 3 ingrediënten te maken is, je kunt er ook nog een 4e ingrediënten aan toevoegen als je smaakmakers wilt toevoegen zoals vanille extract of sinaasappelrasp.

Deze mascarponeroom is ideaal voor al je baksels, aangezien deze slagroom mooi stevig zal blijven en niet snel zal inzakken. Je kunt deze ook tussen 2 cakes gebruiken of smeer er de buitenkant van een taart mee af.

Mascarponeroom ingrediënten

Recept mascarponeroom

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept mascarponeroom allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 23-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Mascarponeroom maken - 10 minuten

Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is, koude slagroom kun je namelijk het beste opkloppen.

Klop de slagroom tot deze stevig is, maar niet te stevig.

Voeg de mascarpone samen 2 eetlepels poedersuiker en eventueel 1 theelepel vanille extract toe. Je kunt naar smaak meer of minder suiker gebruiken.

Mascarponeroom - extra stevige slagroom
Mascarponeroom - extra stevige slagroom

Meng tot een gladde mascarponeroom, zorg ervoor dat je zo kort mogelijk zult roeren aangezien mascarpone dan vloeibaar zal worden.

Je kunt de mascarponeroom nu gebruiken om te serveren bij cakes en taarten. Deze is stevig genoeg om in een spuitzak met spuitmondje te doen zodat je mooie toeven kunt spuiten. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kun je mascarponeroom bewaren?

Je kunt mascarponeroom tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Mijn mascarponeroom is te dun, hoe komt dit?

Mascarpone wordt vloeibaar zodra je deze opklopt, hierdoor is het aan te raden om mascarpone zo kort mogelijk te kloppen.

Wat vind je hiervan?

18 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
2
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
418.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.63 g
9.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.50 g
25.54 g
Eiwitten
3.42 g
Vezels
0.00 g
Natrium
40.12 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
66.67 ml slagroom melk 224.67 1.87 g 1.87 g 24.00 g 13.33 g 1.33 g - 23.33 mg - 50.00 mg 6.67 mg 63.33 mg 40.00 mg 0.01 mg 0.13 mg - - 0.67 mg 0.60 mg 0.23 mg 0.01 mg 0.07 mg 0.02 mg 0.13 µg 2.00 µg - - -
41.67 gram mascarpone melk 170.00 1.75 g 1.75 g 17.50 g 12.21 g 2.08 g - 16.67 mg 0.04 mg 79.17 mg 5.00 mg 62.50 mg 37.50 mg - 0.50 mg - - - - - - - - - - - - -
0.33 eetlepel poedersuiker 20.30 5.00 g 5.00 g - - - - - 0.01 mg - 0.10 mg 0.25 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 theelepel vanille extract 3.84 1.01 g 1.01 g - - - - 0.12 mg - 0.15 mg 0.04 mg 1.97 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - -
    418.81 9.63 g 9.63 g 41.50 g 25.54 g 3.42 g - 40.12 mg 0.05 mg 129.31 mg 11.81 mg 128.06 mg 77.58 mg 0.01 mg 0.64 mg - - 0.67 mg 0.60 mg 0.23 mg 0.01 mg 0.07 mg 0.02 mg 0.13 µg 2.00 µg - - -
2 reacties op "Mascarponeroom"
Aad zegt op 13-09-2025
Top receptuur
Véronique zegt op 14-09-2025
Dankjewel Aad! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.