Deze mascarponeroom is een stevige slagroom die ideaal is voor op taarten, cake en ander gebak. Deze mascarponeroom houdt zijn stevigheid waardoor niet zal inzakken.
Een stevige mascarponeroom is een simpele slagroom die met maar 3 ingrediënten te maken is, je kunt er ook nog een 4e ingrediënten aan toevoegen als je smaakmakers wilt toevoegen zoals vanille extract of sinaasappelrasp.
Deze mascarponeroom is ideaal voor al je baksels, aangezien deze slagroom mooi stevig zal blijven en niet snel zal inzakken. Je kunt deze ook tussen 2 cakes gebruiken of smeer er de buitenkant van een taart mee af.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-11-2025
Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is, koude slagroom kun je namelijk het beste opkloppen.
Klop de slagroom tot deze stevig is, maar niet te stevig.
Voeg de mascarpone samen 2 eetlepels poedersuiker en eventueel 1 theelepel vanille extract toe. Je kunt naar smaak meer of minder suiker gebruiken.

Meng tot een gladde mascarponeroom, zorg ervoor dat je zo kort mogelijk zult roeren aangezien mascarpone dan vloeibaar zal worden.
Je kunt de mascarponeroom nu gebruiken om te serveren bij cakes en taarten. Deze is stevig genoeg om in een spuitzak met spuitmondje te doen zodat je mooie toeven kunt spuiten. Geniet ervan!
Hoe lang kun je mascarponeroom bewaren?
Je kunt mascarponeroom tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Mijn mascarponeroom is te dun, hoe komt dit?
Mascarpone wordt vloeibaar zodra je deze opklopt, hierdoor is het aan te raden om mascarpone zo kort mogelijk te kloppen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 66.67 | ml | slagroom | melk | 224.67 | 1.87 g | 1.87 g | 24.00 g | 13.33 g | 1.33 g | - | 23.33 mg | - | 50.00 mg | 6.67 mg | 63.33 mg | 40.00 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 0.67 mg | 0.60 mg | 0.23 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.13 µg | 2.00 µg | - | - | - |
| 41.67 | gram | mascarpone | melk | 170.00 | 1.75 g | 1.75 g | 17.50 g | 12.21 g | 2.08 g | - | 16.67 mg | 0.04 mg | 79.17 mg | 5.00 mg | 62.50 mg | 37.50 mg | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.33 | eetlepel | poedersuiker | 20.30 | 5.00 g | 5.00 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.10 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | theelepel | vanille extract | 3.84 | 1.01 g | 1.01 g | - | - | - | - | 0.12 mg | - | 0.15 mg | 0.04 mg | 1.97 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 418.81 | 9.63 g | 9.63 g | 41.50 g | 25.54 g | 3.42 g | - | 40.12 mg | 0.05 mg | 129.31 mg | 11.81 mg | 128.06 mg | 77.58 mg | 0.01 mg | 0.64 mg | - | - | 0.67 mg | 0.60 mg | 0.23 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.13 µg | 2.00 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.