Mini pasteitjes met champignons zijn een ideaal en snel vegetarisch hapje voor tijdens de feestdagen. Heerlijk als hapje voorafgaand aan het diner of met een glas champagne tijdens oud&nieuw.
De subtiele olijven smaak die de zwarte olijven crumble toe zal voegen is een ontzettende aanrader, maar je kunt deze eventueel ook weglaten. Of vervang deze door een plakje zwarte olijf.
De romige en smaakvolle champignon vulling past perfect bij de knapperige pasteibakjes, terwijl een drupje truffelolie deze hapjes een iets luxe smaak zal geven. Ideaal voor de feestdagen, zonder er veel moeite voor te hoeven doen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-12-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-12-2025
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze zeer fijn. Je kunt hier ook een hakmolen voor gebruiken.

Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de champignons samen met een takje tijm ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten mee, tot de sjalot zacht geworden is.
Laat de champignons afkoelen, verwijder het takje tijm en roer hier 3 eetlepels mascarpone doorheen. Breng op smaak met peper en zout en plaats het mengsel in een spuitzak met stervormig mondje.
Verwarm de mini pasteitjes in de oven of airfryer en verdeel hier dan het champignon mengsel over.
Garneer met zwarte olijven crumble, een aantal druppels truffelolie en een beetje verse tijm. Serveer direct, geniet ervan!
Welke champignons voor het maken van een vulling?
Je kunt allerlei soorten champignons en paddenstoelen gebruiken voor een vulling. De kastanjechampignons geven deze pasteitjes echter een extra volle smaak.
Kun je pasteitjes vooraf maken?
Je kunt de pasteitjes vooraf maken, maar ze zijn (lauw)warm het allerlekkerste. Daarnaast is het lekkerder als de pasteibakjes krokant zijn, dus je kunt ze het beste pas vullen vlak voor het serveren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2 | mini pasteitjes | gluten | 73.50 | 6.30 g | 0.30 g | 4.20 g | 1.80 g | 3.00 g | 0.60 g | 120.00 mg | 0.60 mg | 24.00 mg | 7.50 mg | 75.00 mg | 36.00 mg | 0.03 mg | 0.30 mg | 6.00 µg | 3.00 µg | 0.60 mg | 0.30 mg | 45.00 mg | 0.09 mg | 0.12 mg | 0.15 mg | 0.30 µg | 9.00 µg | 0.60 mg | 4.50 µg | - | |
| 20.83 | gram | kastanjechampignons | 3.33 | 0.06 g | 0.04 g | - | - | 0.56 g | 0.52 g | 1.67 mg | 0.25 mg | 1.67 mg | 2.29 mg | 88.54 mg | 26.04 mg | 0.13 mg | 0.08 mg | - | - | 1.02 mg | - | - | 0.02 mg | 0.09 mg | 0.01 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | |
| 0.17 | sjalot | 1.33 | 0.30 g | - | 0.01 g | - | 0.08 g | 0.11 g | - | 0.06 mg | 3.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | 0.78 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
| 0.33 | knoflooktenen | 3.27 | 0.65 g | 0.02 g | - | - | 0.14 g | 0.04 g | 0.09 mg | 0.03 mg | 3.97 mg | 0.47 mg | 14.00 mg | 3.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.04 µg | - | 0.33 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.09 µg | - | - | - | ||
| 0.33 | takje | verse tijm | 1.63 | 0.25 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.05 g | 0.14 g | 0.09 mg | 0.18 mg | 4.00 mg | 1.60 mg | 6.10 mg | 1.05 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | - | 1.60 mg | - | 2.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | eetlepel | mascarpone | melk | 30.60 | 0.32 g | 0.32 g | 3.15 g | 2.20 g | 0.38 g | - | 3.00 mg | 0.01 mg | 14.25 mg | 0.90 mg | 11.25 mg | 6.75 mg | - | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 0.17 | scheut | olijfolie | 14.72 | - | - | 1.66 g | 0.24 g | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | scheutje | truffelolie | 10.31 | - | - | 1.17 g | 0.16 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.17 | eetlepel | zwarte olijven crumble | 2.83 | - | - | 0.29 g | 0.05 g | 0.03 g | 0.09 g | 43.75 mg | 0.03 mg | 1.98 mg | 0.42 mg | 0.94 mg | 0.35 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 141.53 | 7.89 g | 0.68 g | 10.50 g | 4.46 g | 4.24 g | 1.50 g | 168.62 mg | 1.16 mg | 52.86 mg | 13.17 mg | 195.83 mg | 73.23 mg | 0.17 mg | 0.52 mg | 6.04 µg | 3.00 µg | 4.33 mg | 0.30 mg | 47.30 mg | 0.12 mg | 0.22 mg | 0.18 mg | 0.30 µg | 15.34 µg | 0.60 mg | 4.50 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!