Deze zwarte olijven crumble is een smaakexplosie voor vele soorten gerechten. Geef je soep, hapjes, tomatensalade of andere gerechten een extra smaakboost met deze knapperige olijven.
Gebruik olijven zonder pit, het maakt verder niet uit welke olijven je exact gebruikt want ook de allergoedkoopste zwarte olijven zijn geschikt voor het maken van olijven crumble.
Deze olijven crumble is het allerlekkerste wanneer deze nog een beetje grof is, maar je kunt deze eventueel tot poeder vermalen mocht je dat willen. Het vermalen tot poeder is het makkelijkste met een koffiemolen, maar voor grovere crumble gebruik je een blender of (kleine) foodprocessor. Je kunt eventueel ook een vijzel gebruiken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-12-2025, dit recept is voor 10 personen en duurt 3 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-12-2025
Plaats de olijven in een vergiet of zeef en laat deze heel goed uitlekken.
Dep deze extra droog met keukenpapier en plaats ze in een (kleine) ovenschaal.

Je kunt de olijven crumble in de oven of airfryer maken, verhit deze voor op 80 graden Celsius.
Laat de olijven volledig droog worden in de oven of airfryer, dit zal ongeveer 3 uur duren en schud deze regelmatig om.
De olijven crumble is het lekkerste als deze niet te fijn gemalen is, maar je kunt er eventueel een poeder van maken mocht je dit liever willen.

Gebruik hiervoor een hakmolen, blender of foodprocessor.
Bewaar de olijven crumble in een goed afgesloten potje en gebruik deze om je gerechten extra smaak en textuur te geven. Geniet ervan!
Hoe lang kun je olijven crumble bewaren?
Je kunt olijven crumble tot wel enkele weken in een goed afgesloten potje bewaren.
Kun je ook andere smaakmakers toevoegen aan een olijven crumble?
Ja, je kunt eventueel kappertjes en groene kruiden toevoegen. Deze hebben minder lang nodig om te drogen dan de olijven, dus voeg deze dan pas na 1 uur toe aan de oven of airfryer.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.1 | pot | zwarte olijven zonder pit | 16.32 | 0.02 g | - | 1.66 g | 0.30 g | 0.17 g | 0.50 g | 252.00 mg | 0.18 mg | 11.40 mg | 2.40 mg | 5.40 mg | 2.04 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 16.32 | 0.02 g | - | 1.66 g | 0.30 g | 0.17 g | 0.50 g | 252.00 mg | 0.18 mg | 11.40 mg | 2.40 mg | 5.40 mg | 2.04 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.