Zwarte olijven crumble - knapperige olijven bomvol smaak
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 2 Verrassend
😕 0 Matig

Zwarte olijven crumble Veganistisch

Luister naar dit recept

Deze zwarte olijven crumble is een smaakexplosie voor vele soorten gerechten. Geef je soep, hapjes, tomatensalade of andere gerechten een extra smaakboost met deze knapperige olijven.

3 uur 10 minuten
10 personen

Voedingsbalansscore

Super
9.1/10
Glycemische index
Glycemische belasting
15 (Laag)
0 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
16.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.02 g
0.00 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.66 g
0.30 g
Eiwitten
0.17 g
Vezels
0.50 g
Natrium
252.00 mg

Gebruik olijven zonder pit, het maakt verder niet uit welke olijven je exact gebruikt want ook de allergoedkoopste zwarte olijven zijn geschikt voor het maken van olijven crumble.

Deze olijven crumble is het allerlekkerste wanneer deze nog een beetje grof is, maar je kunt deze eventueel tot poeder vermalen mocht je dat willen. Het vermalen tot poeder is het makkelijkste met een koffiemolen, maar voor grovere crumble gebruik je een blender of (kleine) foodprocessor. Je kunt eventueel ook een vijzel gebruiken.

Zwarte olijven crumble ingrediënten

Recept zwarte olijven crumble

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2025, dit recept is voor 10 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 06-12-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 minuten

Zwarte olijven crumble maken - 3 uur + 5 minuten

Plaats de olijven in een vergiet of zeef en laat deze heel goed uitlekken.

Dep deze extra droog met keukenpapier en plaats ze in een (kleine) ovenschaal.

Zwarte olijven crumble - knapperige olijven bomvol smaak
Zwarte olijven crumble - knapperige olijven bomvol smaak

Je kunt de olijven crumble in de oven of airfryer maken, verhit deze voor op 80 graden Celsius.

Laat de olijven volledig droog worden in de oven of airfryer, dit zal ongeveer 3 uur duren en schud deze regelmatig om.

De olijven crumble is het lekkerste als deze niet te fijn gemalen is, maar je kunt er eventueel een poeder van maken mocht je dit liever willen.

Olijvenkruim zelf maken
Olijvenkruim zelf maken

Gebruik hiervoor een hakmolen, blender of foodprocessor.

Bewaar de olijven crumble in een goed afgesloten potje en gebruik deze om je gerechten extra smaak en textuur te geven. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kun je olijven crumble bewaren?

Je kunt olijven crumble tot wel enkele weken in een goed afgesloten potje bewaren.

Kun je ook andere smaakmakers toevoegen aan een olijven crumble?

Ja, je kunt eventueel kappertjes en groene kruiden toevoegen. Deze hebben minder lang nodig om te drogen dan de olijven, dus voeg deze dan pas na 1 uur toe aan de oven of airfryer.

Wat vind je hiervan?

4 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
2
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
16.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.02 g
0.00 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.66 g
0.30 g
Eiwitten
0.17 g
Vezels
0.50 g
Natrium
252.00 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.1 pot zwarte olijven zonder pit 16.32 0.02 g - 1.66 g 0.30 g 0.17 g 0.50 g 252.00 mg 0.18 mg 11.40 mg 2.40 mg 5.40 mg 2.04 mg 0.02 mg 0.02 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
    16.32 0.02 g - 1.66 g 0.30 g 0.17 g 0.50 g 252.00 mg 0.18 mg 11.40 mg 2.40 mg 5.40 mg 2.04 mg 0.02 mg 0.02 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
2 reacties op "Zwarte olijven crumble"
Agnes timmers zegt op 06-12-2025
Goedemorgen, kun je ze ook in een voedseldroger drogen, en zo ja, hoe lang en welke temperatuur?
Véronique zegt op 06-12-2025
Goedemorgen Agnes, dankjewel voor je bericht. Je kunt ze zeker ook in de voedseldroger drogen (op ongeveer 60 graden Celsius), dit duurt gok ik ongeveer 8 tot 10 uur. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oven Knapperig Olijven

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.