Pannenkoeken met appel zijn makkelijk om te maken en zijn een fantastisch ontbijt of lunch. Heerlijk met zoete appel en staat binnen een handomdraai op tafel.
Pannenkoeken zijn altijd een goed idee, zowel met een zoete als hartige topping. Deze pannenkoeken met appel zijn extra lekkere herfst pannenkoeken, je kunt eventueel naast vanille ook nog een snuf kaneel toevoegen.
Heerlijke ouderwetse pannenkoeken met zelfgemaakt beslag gemaakt van eieren, melk en bloem. Voeg hier naar smaak vanillesuiker, custardpoeder of vanille extract aan toe voor een smaakvolle zoete pannenkoek.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2025
Meng de eieren samen met melk en vanillesuiker. Zeef de bloem erbij en roer tot een glad beslag met een garde.

Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in niet al te dikke plakken.
Verhit een klein klontje boter in een grote bakpan en bak een deel van de appelplakken aan beide kanten tot deze licht beginnen te kleuren. Je kunt eventueel een beetje suiker over de appel strooien zodat deze meer gaan karameliseren.
Schenk 1/4e van het beslag over de appelplakken, zet het vuur middellaag en wacht tot de bovenkant droog is geworden.
Draai de appel pannenkoek dan voorzichtig om en bak nog ongeveer 2 tot 3 minuten aan de andere kant tot ook deze mooi goudbruin is geworden.
Herhaal voor de overige 3 pannenkoeken en serveer eventueel met een beetje poedersuiker, geniet ervan!
Welke appels zijn het lekkerste voor appel pannenkoeken?
Je kunt verschillende soorten appels gebruiken voor het maken van appel pannenkoeken. Zorg ervoor dat de appels niet te zuur zijn, zoals bijvoorbeeld Jonagold, Elstar, Golden Delicious of Pink Lady.
Kan ik appel pannenkoeken opnieuw opwarmen?
Je kunt appel pannenkoeken tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, je kunt ze vervolgens opnieuw opwarmen in de pan of eventueel in de magnetron.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.5 | eieren | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
| 87.5 | ml | volle melk | melk | 54.25 | 3.76 g | 3.76 g | 2.98 g | 1.84 g | 3.24 g | - | 38.50 mg | - | 105.00 mg | 8.75 mg | 140.00 mg | 86.63 mg | 0.01 mg | 0.44 mg | - | - | 1.75 mg | 0.09 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.15 mg | 0.04 mg | 0.35 µg | 3.50 µg | - | - | - |
| 43.75 | gram | bloem | gluten | 159.25 | 30.54 g | 0.66 g | 0.66 g | 0.09 g | 4.99 g | 1.22 g | 0.88 mg | 0.44 mg | 8.75 mg | 8.75 mg | 78.75 mg | 43.75 mg | 0.13 mg | 0.48 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.04 mg | 0.12 mg | - | 15.31 µg | - | - | - |
| 2 | gram | vanillesuiker | 8.00 | 2.00 g | 2.00 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | appels | 47.25 | 10.50 g | 10.33 g | - | - | 0.35 g | 2.01 g | 1.75 mg | 0.18 mg | 3.50 mg | 4.38 mg | 105.00 mg | 8.75 mg | 0.09 mg | 0.04 mg | - | - | 8.75 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 2.63 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | klont | roomboter | melk | 27.56 | 0.03 g | 0.03 g | 3.09 g | 2.03 g | 0.03 g | - | 0.19 mg | - | 0.49 mg | 0.08 mg | 0.56 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | - | 0.05 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| poedersuiker | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 339.51 | 47.16 g | 16.83 g | 9.73 g | 4.70 g | 12.35 g | 3.24 g | 77.31 mg | 1.16 mg | 132.74 mg | 24.95 mg | 363.31 mg | 193.88 mg | 0.25 mg | 1.35 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | 10.50 mg | 0.67 mg | 0.12 mg | 0.13 mg | 0.29 mg | 0.25 mg | 1.04 µg | 39.44 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!