Een zwarte peper woksaus brengt je wokgerecht naar een hoger niveau, een simpele saus bomvol smaak. De zwarte peper geeft de saus een volle warme en scherpe smaak, deze past bijvoorbeeld perfect bij udon noedels en rundvlees.
Deze zwarte peper woksaus wordt gemaakt van zwarte peper, knoflook, sojasaus en meer. Een heerlijke scherpe smaak die je wokgerecht een volle smaak geeft. Een makkelijke woksaus die je zelf kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Vermaal de zwarte peper niet te fijn, een beetje grove peperkorrels zijn juist heerlijk in deze zwarte pepersaus. Deze woksaus is geïnspireerd door de (kant-en-klare) woksauzen uit de supermarkt en bij de Chinese all you can eat restaurants.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-05-2025
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn, of gebruik een knoflookpers.
Kneus 1 eetlepel zwarte peperkorrels, dit kun je met een vijzel of de onderkant van een pan doen. De peperkorrels hoeven niet ontzettend fijn te worden.
Meng sojasaus, honing, rijstazijn samen met de zwarte peper.
Meng 100 ml water samen met 1 eetlepel maizena in een kleine kom of maatbeker.
Bak de knoflook 1 minuut in een droge sauspan. Voeg het sojasaus mengsel toe en laat dit 2 minuten zachtjes koken tot de knoflook zacht is geworden.
Voeg het maizena papje toe en laat de saus kort indikken. Je kunt de saus nu gebruiken in een wokgerecht met bijvoorbeeld biefstuk, groenten en udon noedels. Eet smakelijk!
Waar smaakt een zwarte peper woksaus het beste bij?
Zwarte peper heeft een scherpe en warme smaak, deze vrij sterke smaak past bijvoorbeeld erg goed bij rundvlees, udon noedels en groenten. Ook lekker met kip of garnalen en/of verschillende soorten groenten.
Hoe lang kan ik zwarte peper woksaus bewaren?
Je kunt deze zwarte peper woksaus tot wel een week in de koelkast bewaren, je kunt deze eventueel ook tot wel 3 maanden invriezen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
0.25 | eetlepel | zwarte peperkorrels | 6.18 | 1.00 g | - | 0.05 g | 0.02 g | 0.23 g | 0.39 g | 0.80 mg | 0.58 mg | 8.00 mg | - | 26.00 mg | 3.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.5 | eetlepel | rijstazijn | 1.50 | 0.30 g | 0.15 g | - | - | - | - | 0.75 mg | 0.01 mg | 0.30 mg | 0.08 mg | 1.50 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
18.75 | ml | sojasaus | soja, gluten | 24.00 | 3.75 g | 3.75 g | 0.02 g | - | 2.16 g | - | 1031.25 mg | 0.94 mg | 11.25 mg | - | 93.75 mg | 9.38 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 1.50 µg | - | - | - |
0.75 | eetlepel | honing | 57.75 | 14.16 g | 14.08 g | - | - | 0.08 g | - | 1.31 mg | 0.24 mg | 0.94 mg | 0.38 mg | 9.38 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | - | - | 0.60 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
25 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | eetlepel | maizena | 7.40 | 1.81 g | 0.09 g | - | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.20 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.60 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
101.73 | 22.00 g | 18.10 g | 0.08 g | 0.02 g | 2.67 g | 0.47 g | 1034.29 mg | 1.84 mg | 26.64 mg | 1.19 mg | 151.69 mg | 22.48 mg | 0.03 mg | 0.15 mg | 0.05 µg | - | 1.09 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 1.64 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!