Panang curry

(40)

Een Panang curry is een Thaise milde curry met veel kokos en limoen. Snel klaar en daarom een perfecte doordeweekse maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 190 calorieën p.p.
Panang curry

Ingrediënten


  • 350 gram biefstuk
  • 1 rode paprika
  • 50 gram panang curry pasta of eventueel rode curry pasta
  • 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 theelepel vissaus

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • wok
  • spatel

Panang curry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 190 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/panang-curry


Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de biefstuk in reepjes. 

Meng de panang curry pasta met 2 eetlepels olie.

Panang curry
Panang curry

De panang curry afmaken – 10 minuten

Verwarm 100 ml kokosmelk in de wok en laat dit inkoken tot het vrij geconcentreerd is. Bak de panang curry pasta kort mee.

Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit kort. Schenk de rest van de kokosmelk erbij samen met de limoenblaadjes en laat de saus indikken.

Voeg na enkele minuten de paprika reepjes samen met palmsuiker en vissaus toe en verwarm nog kort mee. Serveer bijvoorbeeld met udon noedels of rijst, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
40 stemmen

Panang curry: Veel gestelde vragen

Wat zijn limoenblaadjes?

Limoenblad of citroenblad wordt ook wel djeroek poeroet (djeruk purut) of kaffir lime leaves genoemd. Je kunt deze limoenblaadjes bij de toko maar soms ook bij grotere supermarkten kopen, zowel in de vriezer als gedroogd.

Wat is panang curry pasta?

Panang curry pasta is een milde curry pasta met o.a. rode peper, citroengras, pinda's, knoflook en meer.

Wat als ik geen panang curry pasta kan vinden? 

Voeg dan een klein beetje fijngehakte pinda's toe aan rode curry pasta om ongeveer dezelfde smaak te krijgen. 

0 reacties op Panang curry

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.