Een populair Chinees gerecht is koe loe kai, ofwel gefrituurde kip met een deegjasje geserveerd met paprika en een zoetzure saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-09-2024
Zeef het bakpoeder samen met de bloem en een snuf zout. Voeg het ei en 100 ml water toe en meng tot een glad beslag. Zet het beslag opzij.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de varkenshaas en snijd deze in blokjes. Zorg ervoor dat deze niet te groot of klein zijn, in principe worden ze bij de Chinees in ‘balletjes’ geserveerd van ongeveer 2 bij 2 cm.
Meng het vlees met een eetlepel rijstazijn en een eetlepel zoute sojasaus en laat dit kort marineren.
Pel de uien en knoflooktenen en schil de gemberwortel. Snijd de uien in (halve) dunne ringen en rasp de gember en knoflook fijn. Was de paprika en snijd deze in stukken, niet te klein.
Verwarm een pan met dikke bodem met zonnebloem- of andere neutrale olie om te frituren en leg een groot bord met keukenpapier klaar.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een kleine sauspan. Fruit hier de gember en knoflook kort in op laag vuur. Voeg de tomatenketchup, rijstazijn en ananassap toe.
Meng 100 ml water met een eetlepel maizena tot een glad papje. Voeg het papje toe aan de saus en kook dit nog kort tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met sojasaus.
Controleer met een stukje keukenpapier of de olie heet genoeg is, als er bubbels verschijnen is de olie heet. Haal de stukjes vlees door het beslag en frituur deze mooi goudbruin.
Voeg niet teveel vlees tegelijk toe aan de pan, want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken. Schep deze op het bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen en herhaal tot al het vlees gefrituurd is.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of diepe bakpan. Bak de ui en paprika enkele minuten en voeg dan de gefrituurde stukjes vlees toe. Roer een keer om en voeg de gewenste hoeveelheid zoetzure saus toe. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat is koe loe kai?
Koe loe kai is een populair Chinees gerecht, het is gefrituurde kip in zoetzure saus met knapperige paprika.
Wat is het verschil tussen koe loe yuk en koe loe kai?
Koe loe yuk wordt gemaakt van varkensvlees terwijl koe loe kai gemaakt wordt van kip.
Wordt koe loe kai altijd met paprika en ui geserveerd?
Soms worden de vleesballetjes enkel met de zoetzure saus geserveerd, maar meestal horen hier paprika en ui bij.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.