Koe loe kai
😍 53Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koe loe kai

Een populair Chinees gerecht is koe loe kai, ofwel gefrituurde kip met een deegjasje geserveerd met paprika en een zoetzure saus.

1 uur
4 personen
Koe loe kai ingrediënten

Recept koe loe kai

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 21-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Zeef het bakpoeder samen met de bloem en een snuf zout. Voeg het ei en 100 ml water toe en meng tot een glad beslag. Zet het beslag opzij.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de varkenshaas en snijd deze in blokjes. Zorg ervoor dat deze niet te groot of klein zijn, in principe worden ze bij de Chinees in ‘balletjes’ geserveerd van ongeveer 2 bij 2 cm.

Meng het vlees met een eetlepel rijstazijn en een eetlepel zoute sojasaus en laat dit kort marineren.

Pel de uien en knoflooktenen en schil de gemberwortel. Snijd de uien in (halve) dunne ringen en rasp de gember en knoflook fijn. Was de paprika en snijd deze in stukken, niet te klein. 

Verwarm een pan met dikke bodem met zonnebloem- of andere neutrale olie om te frituren en leg een groot bord met keukenpapier klaar.

Koe loe kai
Koe loe kai

Koe loe kai afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje zonnebloemolie in een kleine sauspan. Fruit hier de gember en knoflook kort in op laag vuur. Voeg de tomatenketchup, rijstazijn en ananassap toe. 

Meng 100 ml water met een eetlepel maizena tot een glad papje. Voeg het papje toe aan de saus en kook dit nog kort tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met sojasaus.

Controleer met een stukje keukenpapier of de olie heet genoeg is, als er bubbels verschijnen is de olie heet. Haal de stukjes vlees door het beslag en frituur deze mooi goudbruin.

Voeg niet teveel vlees tegelijk toe aan de pan, want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken. Schep deze op het bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen en herhaal tot al het vlees gefrituurd is.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of diepe bakpan. Bak de ui en paprika enkele minuten en voeg dan de gefrituurde stukjes vlees toe. Roer een keer om en voeg de gewenste hoeveelheid zoetzure saus toe. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is koe loe kai?

Koe loe kai is een populair Chinees gerecht, het is gefrituurde kip in zoetzure saus met knapperige paprika.

Wat is het verschil tussen koe loe yuk en koe loe kai?

Koe loe yuk wordt gemaakt van varkensvlees terwijl koe loe kai gemaakt wordt van kip.

Wordt koe loe kai altijd met paprika en ui geserveerd?

Soms worden de vleesballetjes enkel met de zoetzure saus geserveerd, maar meestal horen hier paprika en ui bij.

Wat vind je van dit recept?

53 waarderingen
😍
53
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
477.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.81 g
14.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.54 g
3.23 g
Eiwitten
44.47 g
Vezels
3.31 g
Natrium
794.49 mg
Mineralen
Ijzer
2.31 mg
Calcium
68.95 mg
Magnesium
70 mg
Kalium
70 mg
Fosfor
522.89 mg
Koper
0.25 mg
Zink
2.06 mg
Jodium
5.3 µg
Selenium
4.61 µg
Vitamines
Vitamine C
67.15 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
1.15 mg
Vitamine B12
0.72 µg
Foliumzuur
48.29 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koe loe kai"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.