Zelf bao buns maken - gestoomde broodjes
😍 11 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 3 Matig

Zelf bao buns maken Vegetarisch

Luister naar dit recept

Zelf bao buns maken is makkelijker dan je wellicht zou denken. Deze gestoomde broodjes kun je vervolgens vullen met je favoriete ingrediënten.

45 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Super
8.2/10
Glycemische index
Glycemische belasting
68.9 (Medium)
37.67 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
322.70 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.67 g
3.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.42 g
0.93 g
Eiwitten
9.15 g
Vezels
2.10 g
Natrium
109.00 mg

Bao buns zijn luchtige zachtjes broodjes die hun oorsprong in China hebben. Zelfgemaakte bao buns zijn makkelijk, smaakvol en deze gestoomde broodjes worden vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten.

Vaak worden deze gevuld met bijvoorbeeld verschillende groenten zoals komkommer, wortel en rode kool. Daarnaast past eend, kip of pulled pork hier perfect bij terwijl een hoisinsaus ze helemaal af maakt.

Met dit recept maak je ongeveer 8 (of 10) baobroodjes, voor 4 personen is dit genoeg als lunch bijvoorbeeld. Of serveer er nog meerdere groentegerechten bij, zoals komkommersalade en edamameboontjes, om er een volledige maaltijd van te maken.

Zelf bao buns maken ingrediënten

Recept zelf bao buns maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zelf bao buns maken allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 06-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Bao buns deeg maken - 15 minuten + wachttijd

Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden.

Zorg dat het water en de melk lauwwarm zijn en los de suiker en gist hierin op.

Meng bloem, zout en bakpoeder samen met het gistmengsel en kneed dit tot een soepel en zacht deeg. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.

Zelf bao buns maken - gestoomde broodjes
Zelf bao buns maken - gestoomde broodjes

Besmeer een kom met een dun laagje olie en leg de deegbal in de kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rusten.

Doordat er niet heel veel gist in zit, zal dit deeg niet ontzettend veel gaan rijzen maar hierdoor zal het deeg wel extra luchtig worden.

Knip ondertussen vierkantjes van bakpapier, hier gaan de broodjes op gestoomd worden (zie onderstaande foto).

Zelf bao buns maken voorbereiding
Zelf bao buns maken voorbereiding

Bao buns stomen - 30 minuten

Bestruif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg nog even door.

Je kunt het deeg op verschillende manieren vormen, ik vind uitrollen en uitsteken het makkelijkste. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter.

Gebruik een ronde uitsteker om rondjes uit te steken, mijn broodjes hadden een diameter van 10 cm.

Bao buns rondjes uitsteken
Bao buns rondjes uitsteken

Rol het overgebleven deeg opnieuw uit, je kunt ongeveer 8 tot 10 broodjes maken - afhankelijk van het exacte formaat.

Rol elk rondje lichtjes uit tot een ovaal en besmeer de bovenkant met een dun laagje olie.

Uitgestoken bao buns
Uitgestoken bao buns

Gebruik een eetstokje om de broodjes dubbel te vouwen. Druk even aan en verwijder het eetstokje. Verplaats het broodje naar een vierkant stukje bakpapier.

Bao buns klaar om te stomen
Bao buns klaar om te stomen

Herhaal voor alle broodjes en leg er een schone theedoek op om uitdrogen te voorkomen.

Mocht je geen grote stoommandjes hebben, plaats je een groot vergiet op een grote pan. Vul de pan met een laag water en breng aan de kook.

Leg de broodjes in het vergiet en zorg ervoor dat ze nog ruimte hebben om lichtjes te gaan rijzen.

Stoom de bao buns ongeveer 10 minuten, je kunt controleren of ze gaar zijn als ze plakkerig aanvoelen en lichter zijn geworden. Mochten ze nog zwaar aanvoelen, dien je ze iets langer te stomen.

Zelfgemaakte Chinese bao buns
Zelfgemaakte Chinese bao buns

Herhaal voor alle bao buns en vul ze bijvoorbeeld met eend, kip en/of groenten. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kun je bao buns bewaren?

Je kunt bao buns tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren.

Kan ik bao buns maken zonder stoommandje?

Ja, je kunt ze ook stomen in een grote pan met een passend vergiet en deksel. Het belangrijkste is dat het water de broodjes niet raakt, maar de stoom ze gaar zal stomen.

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
3
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
322.70 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.67 g
3.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.42 g
0.93 g
Eiwitten
9.15 g
Vezels
2.10 g
Natrium
109.00 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
25 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
16.25 ml melk melk 10.08 0.70 g 0.70 g 0.55 g 0.34 g 0.60 g - 7.15 mg - 19.50 mg 1.63 mg 26.00 mg 16.09 mg - 0.08 mg - - 0.33 mg 0.02 mg - - 0.03 mg 0.01 mg 0.07 µg 0.65 µg - - -
0.25 theelepel suiker 5.03 1.24 g 1.24 g - - - - - - - 0.03 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.38 theelepel gist - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
75 gram bloem gluten 273.00 52.35 g 1.13 g 1.13 g 0.15 g 8.55 g 2.10 g 1.50 mg 0.75 mg 15.00 mg 15.00 mg 135.00 mg 75.00 mg 0.22 mg 0.83 mg - - - - - 0.09 mg 0.08 mg 0.21 mg - 26.25 µg - - -
0.25 theelepel bakpoeder 1.56 0.39 g - - - - - 0.35 mg - - - 0.09 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 snuf zout - - - - - - - 100.00 mg - 0.03 mg 0.73 mg 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
zonnebloemolie 33.04 - - 3.74 g 0.44 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    322.70 54.67 g 3.06 g 5.42 g 0.93 g 9.15 g 2.10 g 109.00 mg 0.75 mg 34.53 mg 17.38 mg 161.15 mg 91.09 mg 0.23 mg 0.91 mg - - 0.33 mg 0.02 mg - 0.09 mg 0.10 mg 0.22 mg 0.07 µg 26.90 µg - - -
0 reacties op "Zelf bao buns maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brood Gist Gestoomd Melk Stomen

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.