Zelf bao buns maken is makkelijker dan je wellicht zou denken. Deze gestoomde broodjes kun je vervolgens vullen met je favoriete ingrediënten.
Bao buns zijn luchtige zachtjes broodjes die hun oorsprong in China hebben. Zelfgemaakte bao buns zijn makkelijk, smaakvol en deze gestoomde broodjes worden vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten.
Vaak worden deze gevuld met bijvoorbeeld verschillende groenten zoals komkommer, wortel en rode kool. Daarnaast past eend, kip of pulled pork hier perfect bij terwijl een hoisinsaus ze helemaal af maakt.
Met dit recept maak je ongeveer 8 (of 10) baobroodjes, voor 4 personen is dit genoeg als lunch bijvoorbeeld. Of serveer er nog meerdere groentegerechten bij, zoals komkommersalade en edamameboontjes, om er een volledige maaltijd van te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-11-2025
Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden.
Zorg dat het water en de melk lauwwarm zijn en los de suiker en gist hierin op.
Meng bloem, zout en bakpoeder samen met het gistmengsel en kneed dit tot een soepel en zacht deeg. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.

Besmeer een kom met een dun laagje olie en leg de deegbal in de kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rusten.
Doordat er niet heel veel gist in zit, zal dit deeg niet ontzettend veel gaan rijzen maar hierdoor zal het deeg wel extra luchtig worden.
Knip ondertussen vierkantjes van bakpapier, hier gaan de broodjes op gestoomd worden (zie onderstaande foto).

Bestruif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg nog even door.
Je kunt het deeg op verschillende manieren vormen, ik vind uitrollen en uitsteken het makkelijkste. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter.
Gebruik een ronde uitsteker om rondjes uit te steken, mijn broodjes hadden een diameter van 10 cm.

Rol het overgebleven deeg opnieuw uit, je kunt ongeveer 8 tot 10 broodjes maken - afhankelijk van het exacte formaat.
Rol elk rondje lichtjes uit tot een ovaal en besmeer de bovenkant met een dun laagje olie.

Gebruik een eetstokje om de broodjes dubbel te vouwen. Druk even aan en verwijder het eetstokje. Verplaats het broodje naar een vierkant stukje bakpapier.

Herhaal voor alle broodjes en leg er een schone theedoek op om uitdrogen te voorkomen.
Mocht je geen grote stoommandjes hebben, plaats je een groot vergiet op een grote pan. Vul de pan met een laag water en breng aan de kook.
Leg de broodjes in het vergiet en zorg ervoor dat ze nog ruimte hebben om lichtjes te gaan rijzen.
Stoom de bao buns ongeveer 10 minuten, je kunt controleren of ze gaar zijn als ze plakkerig aanvoelen en lichter zijn geworden. Mochten ze nog zwaar aanvoelen, dien je ze iets langer te stomen.

Herhaal voor alle bao buns en vul ze bijvoorbeeld met eend, kip en/of groenten. Eet smakelijk!
Hoe lang kun je bao buns bewaren?
Je kunt bao buns tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren.
Kan ik bao buns maken zonder stoommandje?
Ja, je kunt ze ook stomen in een grote pan met een passend vergiet en deksel. Het belangrijkste is dat het water de broodjes niet raakt, maar de stoom ze gaar zal stomen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | ml | water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 16.25 | ml | melk | melk | 10.08 | 0.70 g | 0.70 g | 0.55 g | 0.34 g | 0.60 g | - | 7.15 mg | - | 19.50 mg | 1.63 mg | 26.00 mg | 16.09 mg | - | 0.08 mg | - | - | 0.33 mg | 0.02 mg | - | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.07 µg | 0.65 µg | - | - | - |
| 0.25 | theelepel | suiker | 5.03 | 1.24 g | 1.24 g | - | - | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.38 | theelepel | gist | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 75 | gram | bloem | gluten | 273.00 | 52.35 g | 1.13 g | 1.13 g | 0.15 g | 8.55 g | 2.10 g | 1.50 mg | 0.75 mg | 15.00 mg | 15.00 mg | 135.00 mg | 75.00 mg | 0.22 mg | 0.83 mg | - | - | - | - | - | 0.09 mg | 0.08 mg | 0.21 mg | - | 26.25 µg | - | - | - |
| 0.25 | theelepel | bakpoeder | 1.56 | 0.39 g | - | - | - | - | - | 0.35 mg | - | - | - | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | snuf | zout | - | - | - | - | - | - | - | 100.00 mg | - | 0.03 mg | 0.73 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| zonnebloemolie | 33.04 | - | - | 3.74 g | 0.44 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 322.70 | 54.67 g | 3.06 g | 5.42 g | 0.93 g | 9.15 g | 2.10 g | 109.00 mg | 0.75 mg | 34.53 mg | 17.38 mg | 161.15 mg | 91.09 mg | 0.23 mg | 0.91 mg | - | - | 0.33 mg | 0.02 mg | - | 0.09 mg | 0.10 mg | 0.22 mg | 0.07 µg | 26.90 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!