Bao buns met eend en hoisinsaus zijn fantastisch als lunch, snack of zelfs als avondeten met extra bijgerechten. Heerlijk zachte gestoomde broodjes met malse eend, knapperige groenten en een kruidige saus.
Je kunt de bao buns, ofwel gestoomde broodjes, zelf maken of gebruik kant-en-klare bao buns. Er bestaan veel merken hoisinsaus, maar je kunt deze ook zelf maken.
De vulling van knapperige groenten, malse eend en kruidige saus past perfect bij de zachte broodjes. Je kunt de peterselie eventueel vervangen door verse koriander mocht je daar wel van houden. Ik hoor zelf (helaas) tot de mensen met het gen (OR6A2) waardoor koriander naar zeep smaakt, dus ik vervang het altijd door verse peterselie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-11-2025
Je kunt de broodjes eventueel zelf maken, dat kun je dan het beste als eerste doen zodat deze kunnen rijzen.
Haal de eendenborst alvast uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen.
Maak ondertussen eventueel de hoisinsaus volgens dit recept, of gebruik kant-en-klare saus.
Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes. Was de komkommer en snijd deze in dunne repen.
Was een aantal rode kool bladeren en snijd deze in fijne reepjes.

Dep de eendenborst droog met keukenpapier, snijd de vetkant lichtjes in met een scherp mes.
Bestrooi de vleeskant met peper en zout en leg de eendenborst met de vetkant in een koude bakpan.
Zet het vuur laag en laat de eendenborst ongeveer 10 minuten rustig opwarmen. Op deze manier zal het vet er langzaam uitlopen, hierdoor hoef je geen olie of boter te gebruiken en zal de vetrand niet taai worden.
Draai de eendenborst om zodra de vetkant mooi goudbruin is geworden.
Bak de eendenborst tot deze mooi rosé is, of tot deze gebakken is naar jouw voorkeur.
Pak de eendenborst in met aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten.
Stoom ondertussen de bao buns gaar, of warm ze op.
Vul de bao buns met rode kool, wortel en komkommer.
Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel deze over de broodjes, maak af met hoisinsaus, sesamzaadjes en verse peterselie. Eet smakelijk!
Welke vulling voor bao buns?
Je kunt bao buns vullen met veel verschillende ingrediënten, zoals knapperige rauwe groenten met eend, kip, kalkoen, varkensvlees, vis of tofu in een Aziatisch jasje van bijvoorbeeld hoisinsaus, limoenmarinade of een sticky pittige saus.
Welke eend voor bao buns?
Je kunt naast eendenborst ook eendenbouten garen tot ze uit elkaar vallen en dan het vlees zonder bot in een gestoomd broodje serveren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2 | bao buns | gluten, soja, melk | 236.00 | 44.50 g | 3.00 g | 2.00 g | 0.50 g | 8.30 g | 2.50 g | 480.00 mg | 1.00 mg | 20.00 mg | 16.00 mg | 200.00 mg | 180.00 mg | 0.08 mg | 0.49 mg | - | - | - | - | - | 0.21 mg | 0.11 mg | 0.04 mg | - | 25.00 µg | - | - | - | |
| 0.25 | eendenborst | 84.38 | 0.56 g | - | 3.75 g | 1.44 g | 11.44 g | - | 46.88 mg | 1.50 mg | 6.88 mg | 11.88 mg | 168.75 mg | 125.00 mg | - | 1.19 mg | - | - | 3.75 mg | 1.88 mg | 15.63 mg | 0.25 mg | 0.28 mg | 0.22 mg | 0.25 µg | 15.63 µg | 0.44 mg | 1.75 µg | - | ||
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 25 | ml | hoisinsaus | gluten, soja | 43.00 | 10.43 g | 6.55 g | 0.18 g | 0.03 g | 0.95 g | 0.28 g | 354.75 mg | 0.35 mg | 9.50 mg | 6.50 mg | 65.25 mg | 15.00 mg | 0.05 mg | 0.08 mg | - | 0.10 µg | 0.18 mg | - | 2.25 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | - | 2.25 µg | 0.08 mg | 0.65 µg | - |
| 0.5 | blaadje | rode kool | 1.30 | 0.18 g | 0.15 g | 0.01 g | - | 0.08 g | 0.13 g | 0.25 mg | 0.03 mg | 2.00 mg | 1.00 mg | 12.50 mg | 1.50 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.75 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 1.20 µg | - | - | - | |
| 0.06 | komkommer | 1.09 | 0.17 g | 0.14 g | 0.02 g | - | 0.05 g | 0.07 g | 0.63 mg | 0.04 mg | 1.17 mg | 0.78 mg | 10.94 mg | 1.56 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 0.63 mg | - | - | - | - | - | - | 0.39 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | wortels | 5.40 | 0.94 g | 0.88 g | - | - | 0.16 g | 0.58 g | 6.00 mg | 0.06 mg | 6.00 mg | 1.20 mg | 36.00 mg | 8.00 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.40 mg | - | 0.22 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 3.00 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | eetlepel | sesamzaadjes | sesamzaad | 21.79 | 0.22 g | - | 2.01 g | 0.30 g | 0.78 g | 0.28 g | 1.88 mg | 0.34 mg | 29.25 mg | 13.13 mg | 17.25 mg | 22.50 mg | 0.06 mg | 0.21 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.63 µg | - | - | - |
| 0.25 | takje | verse peterselie | 0.30 | 0.01 g | - | - | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.26 mg | 0.07 mg | 0.35 mg | 0.44 mg | 7.44 mg | 1.14 mg | - | 0.01 mg | - | - | 1.40 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 1.05 µg | - | - | - | |
| 397.65 | 58.15 g | 10.73 g | 8.02 g | 2.29 g | 21.97 g | 4.31 g | 1229.77 mg | 3.47 mg | 79.15 mg | 52.25 mg | 529.21 mg | 356.21 mg | 0.21 mg | 2.02 mg | 0.52 µg | 0.12 µg | 10.44 mg | 1.88 mg | 18.11 mg | 0.54 mg | 0.44 mg | 0.37 mg | 0.25 µg | 51.32 µg | 0.59 mg | 5.26 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!