Tjap tjoy met kip
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tjap tjoy met kip

Deze tjap tjoy met kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd die makkelijk en snel te maken. Boordevol verse knapperige groenten en een snelle zelfgemaakte saus.

30 minuten
4 personen

Tjap tjoy is een makkelijk Chinees groentegerecht, ofwel gewokte groenten in een makkelijke saus. In deze versie is er kip aan toegevoegd maar je kunt bijvoorbeeld ook voor rundvlees, varkensvlees of garnalen kiezen.

Tjap tjoy (tjaptjoi) kent zijn oorsprong in de Chinese keuken, en is in Amerika ook wel bekend als Chop Suey. Al zijn er kleine verschillen tussen Tjap Tjoy en Chop Suey. Maar de tjap tjoy zoals wij hem kennen van de afhaalchinees is eigenlijk vooral een vernederlandst gerecht. 

De naam betekent letterlijk gemengde groenten, aangezien ‘tjap’ gemengd, en ‘tjoy’ groenten betekent. Voor een extra snel gerecht kun je een zak wokgroenten gebruiken i.p.v. alle groenten zelf snijden.

Recept tjap tjoy met kip
Tjap tjoy met kip ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels en snijd deze in reepjes, niet te grof.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Verwijder de uiteindes van de peultjes indien nodig.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakjes.

Snijd de baby mais in de lengte door de helft en snijd de bosuien in grove stukken.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Tjap tjoy met kip
Tjap tjoy met kip

De tjap tjoy met kip afmaken – 10 minuten

Kook de rijst of noedels terwijl je de tjap tjoy gaat wokken.

Verhit de wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe zodra de wok goed heet is. Voeg de kip toe en bak deze enkele minuten tot deze mooi goudbruin is.

Voeg de ui, wortel, paprika, mais en champignons toe en bak het geheel al omscheppend 5 minuten lang.

Meng 100 ml water met 1 eetlepel oestersaus, 3 eetlepels sojasaus en 1 theelepel maizena. Voeg dit samen met de peultjes toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg als laatste de taugé toe en serveer de tjap tjoy met rijst of noedels, eet smakelijk!

Tips!

Welke groenten voor tjap tjoy?

Aangezien tjap tjoy letterlijk gemengde groenten betekent, kun je volop variëren met groenten. In een tjap tjoy zit meestal paprika, champignons, wortel, mini maïs, taugé en peultjes.

Wat serveer je bij tjap tjoy?

Bij deze gewokte groenten kun je bijvoorbeeld noedels of rijst serveren, zoals bijvoorbeeld jasmijnrijst of Chinese dunne noedels.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Tjap tjoy met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.