Shanghai noedels

(48)

Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Shanghai noedels

Ingrediënten


  • 400 gram udon noedels
  • 2 varkenskoteletten zonder bot
  • 60 ml + 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels ketjap
  • 5 knoflooktenen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine paksoi
  • ¼e witte kool (of Chinese kool)
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • kleine kom
  • wok
  • schuimspaan

Shanghai noedels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shanghai-noedels


Voorbereiding – 30 minuten

Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.

Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.

Shanghai noedels
Shanghai noedels

Shanghai noedels afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe. 

Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.

Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024


Waardeer dit recept!
48 stemmen

2 reacties op Shanghai noedels

Nelleke plaatste op 08-03-2021 om 10:50:47
Hallo Veronique, het lijkt me een erg lekker recept! Kun je me vertellen waarom er maizena bij het vlees gaat? Gewoon benieuwd. Groetjes, nelleke
Ohmydish plaatste op 08-03-2021 om 11:44:15
Hoi Nelleke, dankjewel! De maizena zal het gerecht binden en het dus de saus een mooiere dikte geven dan zonder maizena. Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.