Shanghai noedels

(32)

Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Shanghai noedels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram udon noedels
  • 2 varkenskoteletten zonder bot
  • 60 ml + 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels ketjap
  • 5 knoflooktenen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine paksoi
  • ¼e witte kool (of Chinese kool)
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
Shanghai noedels Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • kleine kom
  • wok
  • schuimspaan

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shanghai-noedels


Voorbereiding – 30 minuten

Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.

Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.

Shanghai noedels
Shanghai noedels

Shanghai noedels afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe. 

Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.

Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
32 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pittige worst met rijst

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!