Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shanghai-noedels
Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.
Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.
Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe.
Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.
Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-01-2024
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.