Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.
Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.
Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe.
Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.
Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.