Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/shanghai-noedels
Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.
Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.
Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe.
Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.
Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!