Zelf loempia's maken

(27)

Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's. Laat een reactie achter

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch
Zelf loempia's maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 20 loempiavellen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 4 lente uitjes
  • 3 wortelen
  • 1 kleine verpakking glasnoedels
  • Sojasaus naar smaak
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Chilisaus om erbij te serveren
Zelf loempia's maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Kleine kom
  • Huishoudfolie
  • Braadpan of een pan met dikke bodem
  • Rasp
  • Snijplank & koksmes
  • Waterkoker

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-loempias-maken


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember. Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus. Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.

De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen. 

Zelf loempia's maken
Zelf loempia's maken

De loempia's bakken -- 15 minuten

Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.

Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden. Herhaal totdat alle loempiavellen gebruikt zijn. Giet zonnebloemolie in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Bak de loempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer met de chilisaus, eet smakelijk! Tip: voeg niet teveel loempia's tegelijkertijd toe aan de pan met hete.


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.