Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.
Loempia's zijn een geweldige snack die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Met dit eenvoudige en goedkope recept tover je binnen een half uur 20 heerlijke loempia's op tafel.
Ze zijn gevuld met een smaakvolle mix van gehakt, knapperige wortelen, kool en fijne kruiden. Het beste is dat je zelf kunt variëren met de ingrediënten: voeg bijvoorbeeld taugé, ui of champignons toe voor extra smaak en textuur.
Het maken van loempia's begint met het bereiden van de vulling. Rul het gehakt in een pan en voeg daarna fijn gesneden groenten toe, zoals wortelen en kool. Kruid het geheel goed met wat sojasaus, peper en zout. Laat de vulling een beetje afkoelen voordat je begint met het vullen van de loempiavellen. Leg een beetje van de vulling op elk vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol het strak op.
Vervolgens bak je de loempia's goudbruin in een beetje olie, zodat ze lekker knapperig worden. Serveer ze met een frisse chilisaus of zoete sojasaus en geniet van je zelfgemaakte snack!
Voor dit recept kun je gebruik maken van kant en klare loempiavellen of maak een keer zelf loempiavellen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-04-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-09-2024
Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember.
Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.
Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus.
Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.
De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn.
Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen.
Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. De vulling zal aan de loempiavellen blijven plakken als deze nog warm is.
Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend.
Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.
Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden.
Rol nu de loempia in de gewenste vorm en dikte.
Eindig met een enkele punt van het loempiavel.
Herhaal bovenstaande stappen totdat alle loempiavellen gebruikt zijn.
Giet voldoende zonnebloemolie om de loempia's in te kunnen frituren in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius.
Bak de loempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer met de chilisaus, eet smakelijk!
Tip: voeg niet teveel loempia's tegelijkertijd toe aan de pan met hete olie, anders gaan ze aan elkaar plakken.
Hoe lang kan ik de zelfgemaakte loempia's bewaren?
Vers kun je de loempia's in de koelkast tot maximaal 2 dagen bewaren. Daarna zullen de loempiavellen vol met vocht gaan zitten en krijg je ze niet meer goed gebakken.
Invriezen is de beste manier om loempia's voor langere tijd te kunnen bewaren. Je kunt de loempia's per 4 in een grote diepvrieszak plaatsen, zo hoef je niet teveel loempia's te ontdooien wanneer je deze wil frituren.
Kan ik ook andere vulling gebruiken?
Uiteraard bepaal jij zelf wat voor soort vulling deze heerlijke zelfgemaakte loempia's gaan krijgen. Maak ze bijvoorbeeld eens een keertje met garnalen, of lekker vega! De keuze is aan jou.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.