Vrij simpel maak je zelf dumplings met een vulling van garnalen en gehakt. Gestoomd op koolbladeren en geserveerd met een heerlijke soja en sesamolie dipsaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 06-08-2024
Haal 3 grote bladeren van de Chinese kool en leg deze opzij, deze gaan we later pas gebruiken. Was de Chinese kool en snijd een kwart hiervan zo fijn mogelijk.
Voeg de Chinese kool toe aan de grote kom en voeg daar 3 eetlepels zout aan toe. Het zout zal veel vocht gaan onttrekken. Dit voorkomt dat de dumplings te nat worden. Laat ongeveer een kwartier staan.
Voeg lauwwarm water toe aan een bakje. Leg hierin een shiitake paddenstoel, doe dit alleen als je gebruik maakt van gedroogde paddenstoel.
Was de gamba's en pel deze. Verwijder de kop. staart, pootjes en schaal. (bekijk uitleg over hoe je gamba's schoonmaakt). Maak gebruik van een klein mesje om het darmkanaal uit de garnalen of gamba's te halen. Was de gepelde garnalen of gamba's goed schoon onder koud stromend water.
Was en versnipper een lente-ui in redelijk fijne stukjes.
Knijp na ongeveer een kwartier tijd met je handen zoveel mogelijk vocht uit de Chinese kool. Snijd nu de shiitake paddenstoel in kleine dunne reepjes, maak ze niet al te lang.
Voeg alles (gehakt, garnalen, paddenstoel, lente-ui, Chinese kool en een ei). toe aan een grote kom. Vermeng nu 1 eetlepel zonnebloemolie, ½ eetlepel sesamolie en 1 theelepel saké. Roer alles goed door elkaar heen.
Schep een lepel vulling in het midden van een rond dumpling vel. Als je zelf de vellen hebt gemaakt is het waarschijnlijk niet nodig om de randen nat te maken.
Vouw de randen naar elkaar toe en druk deze aan in een klein vouwtje. Herhaal dit ongeveer 6 keer, of totdat er geen deeg meer over is. Herhaal dit totdat alle vellen gebruikt zijn.
Voeg water toe aan een stoompan en breng aan de kook. Voeg nu grote Chinese koolbladeren toe aan het mandje van de stoompan. De bladeren zullen smaak toevoegen en (belangrijker nog) voorkomen dat de dumplings aan elkaar gaan plakken.
Verdeel een aantal dumplings over de pan, zorg voor voldoende ruimte tussen de dumplings, anders zullen deze aan elkaar gaan plakken!
Stoom de dumplings ongeveer 5 minuten lang, of tot mooi zacht. Serveer met een simpele dipsaus, meng hiervoor sojasaus met sesamolie en naar smaak een beetje sambal. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.