Vrij simpel maak je zelf dumplings met een vulling van garnalen en gehakt. Gestoomd op koolbladeren en geserveerd met een heerlijke soja en sesamolie dipsaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-02-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dumplings-met-garnalen
Haal 3 grote bladeren van de Chinese kool en leg deze opzij, deze gaan we later pas gebruiken. Was de Chinese kool en snijd een kwart hiervan zo fijn mogelijk.
Voeg de Chinese kool toe aan de grote kom en voeg daar 3 eetlepels zout aan toe. Het zout zal veel vocht gaan onttrekken. Dit voorkomt dat de dumplings te nat worden. Laat ongeveer een kwartier staan.
Voeg lauwwarm water toe aan een bakje. Leg hierin een shiitake paddenstoel, doe dit alleen als je gebruik maakt van gedroogde paddenstoel.
Was de gamba's en pel deze. Verwijder de kop. staart, pootjes en schaal. (bekijk uitleg over hoe je gamba's schoonmaakt). Maak gebruik van een klein mesje om het darmkanaal uit de garnalen of gamba's te halen. Was de gepelde garnalen of gamba's goed schoon onder koud stromend water.
Was en versnipper een lente-ui in redelijk fijne stukjes.
Knijp na ongeveer een kwartier tijd met je handen zoveel mogelijk vocht uit de Chinese kool. Snijd nu de shiitake paddenstoel in kleine dunne reepjes, maak ze niet al te lang.
Voeg alles (gehakt, garnalen, paddenstoel, lente-ui, Chinese kool en een ei). toe aan een grote kom. Vermeng nu 1 eetlepel zonnebloemolie, ½ eetlepel sesamolie en 1 theelepel saké. Roer alles goed door elkaar heen.
Schep een lepel vulling in het midden van een rond dumpling vel. Als je zelf de vellen hebt gemaakt is het waarschijnlijk niet nodig om de randen nat te maken.
Vouw de randen naar elkaar toe en druk deze aan in een klein vouwtje. Herhaal dit ongeveer 6 keer, of totdat er geen deeg meer over is. Herhaal dit totdat alle vellen gebruikt zijn.
Voeg water toe aan een stoompan en breng aan de kook. Voeg nu grote Chinese koolbladeren toe aan het mandje van de stoompan. De bladeren zullen smaak toevoegen en (belangrijker nog) voorkomen dat de dumplings aan elkaar gaan plakken.
Verdeel een aantal dumplings over de pan, zorg voor voldoende ruimte tussen de dumplings, anders zullen deze aan elkaar gaan plakken!
Stoom de dumplings ongeveer 5 minuten lang, of tot mooi zacht. Serveer met een simpele dipsaus, meng hiervoor sojasaus met sesamolie en naar smaak een beetje sambal. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-02-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.