Ohmydish.nl


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!

Zelf dumpling (gyoza) vellen maken
45 minuten 4 personen Basisrecepten
Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • halve theelepel zout
  • maizena (of gebruik tapioca meel of rijstmeel)
Zelf dumpling (gyoza) vellen maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: elektrische mixer
  • kom
  • huishoudfolie of schone theedoek
  • deegroller

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Basisrecepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-dumpling-gyoza-vellen-maken


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Je kunt het deeg kneden met de hand of met een elektrische mixer.

Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het lauwwarme water toe terwijl je blijft kneden. Het deeg zal er eerst een beetje kruimelig uitzien, maar hoe langer je zult kneden hoe elastischer en zachter het deeg zal worden.

Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang en vorm het dan tot een mooie deegbal. Bestrooi een kom met een beetje bloem en plaats hier de deegbal in. Dek af met huishoudfolie en laat deze een uur rusten.

Zelf dumpling (gyoza) vellen maken
Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

De vellen maken – 30 minuten

Druk met je duim in het midden van de deegbal en vorm dan met je handen een ring. Zorg dat de ring overal even dik is.

Het gyoza deeg bewerken
Het gyoza deeg bewerken

Snijd de ring door de helft en leg dan de 2 helften naast elkaar. Snijd deze nogmaals door de helft en leg deze opnieuw naast elkaar. Snijd deze dan in gelijke stukjes, zo hou je precies 24 stukjes over.

Gyoza deeg in stukjes verdelen
Gyoza deeg in stukjes verdelen

Rol elk stukje uit tot een klein rondje, zorg dat ze niet te dun maar ook niet te dik zijn. Bestrooi deze tussentijds met een beetje maizena, tapioca meel of rijstmeel om plakken te voorkomen. 

Je kunt ze dan opstapelen en ondertussen bewaren onder een schone theedoek zodat ze niet zullen uitdrogen.


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Tonkatsu saus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.