Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!
Dumpling vellen kun je op veel plekken kopen, wel zo makkelijk en handig maar zelfgemaakte gyoza vellen zijn nog veel lekkerder en zeker de moeite waard om eens te proberen.
Het maken van gyoza vellen, ofwel dumpling vellen, is ook nog eens leuk om te doen. Je zelfgemaakte gyoza's of dumplings krijgen hierdoor pas echt een next level smaak.
Ze zijn al te maken met enkel bloem, water en zout. Daarnaast gebruik je maizena, tapioca meel of rijstmeel om plakken te voorkomen tijdens het uitrollen. Inclusief handige tips hoe je het deeg zo makkelijk mogelijk in gelijke delen kunt verdelen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-02-2025
Je kunt het deeg kneden met de hand of met een elektrische mixer.
Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het lauwwarme water toe terwijl je blijft kneden. Het deeg zal er eerst een beetje kruimelig uitzien, maar hoe langer je zult kneden hoe elastischer en zachter het deeg zal worden.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang en vorm het dan tot een mooie deegbal. Bestrooi een kom met een beetje bloem en plaats hier de deegbal in. Dek af met huishoudfolie en laat deze een uur rusten.
Druk met je duim in het midden van de deegbal en vorm dan met je handen een ring. Zorg dat de ring overal even dik is.
Snijd de ring door de helft en leg dan de 2 helften naast elkaar. Snijd deze nogmaals door de helft en leg deze opnieuw naast elkaar. Snijd deze dan in gelijke stukjes, zo hou je precies 24 stukjes over.
Voor dunnere gyoza vellen verdeel je het deeg in 32 stuks, dus in de laatste stap snijd je de helft in 4 i.p.v. 3 stukjes.
Rol elk stukje uit tot een klein rondje, zorg dat ze niet te dun maar ook niet te dik zijn. Wanneer de vellen tijdens het uitrollen niet perfect rond zijn, kun je deze met een ronde koekjesuitsteker rond uitsteken. De ronde vorm helpt namelijk later bij het mooi kunnen vouwen van de dumplings of gyoza's.
Bestrooi de vellen tussentijds met een laagje maizena, tapioca meel of rijstmeel om plakken te voorkomen.
Tip: Zorg ervoor dat het gehele dumpling vel voorzien is van een laagje bloem naar keuze, zo zullen ze niet gaan plakken.
Je kunt ze dan opstapelen en ondertussen bewaren onder een schone theedoek zodat ze niet zullen uitdrogen. Je kunt het deeg nu gebruiken om heerlijke dumplings of gyoza's van te maken.
Hoe lang kun je zelfgemaakte dumpling vellen (gyoza vellen) bewaren?
Je kunt dumpling vellen tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat elk vel bedekt is met een dun laagje maizena, tapioca meel of rijstmeel en stapel ze op. Pak de stapel goed in met huishoudfolie en plaats dit in een hersluitbare zak (ziplock bag).
Je kunt ze op deze manier ook tot wel 3 maanden invriezen. De huishoudfolie zorgt ervoor dat ze door condens niet per ongeluk vochtig zullen worden, vocht zorgt er namelijk voor dat ze zullen gaan plakken.
Wat is het verschil tussen dumplings en gyoza's?
De vellen die gebruikt worden voor dumplings en gyoza's zijn hetzelfde, maar officieel zijn de vellen voor gyoza's iets dunner uitgerold.
Gyoza's worden na het vullen gebakken (en gestoomd) in de pan, waardoor ze deels krokant zijn. Dumplings worden doorgaans na het vullen gestoomd of gekookt en zijn daardoor zacht. Soms worden dumplings ook wel eens gefrituurd.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
62.5 | gram | bloem | gluten | 227.50 | 43.63 g | 0.94 g | 0.94 g | 0.13 g | 7.13 g | 1.75 g | 1.25 mg | 0.63 mg | 12.50 mg | 12.50 mg | 112.50 mg | 62.50 mg | 0.19 mg | 0.69 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.06 mg | 0.18 mg | - | 21.88 µg | - | - | - |
31.25 | ml | lauwwarm water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.13 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 300.00 mg | - | 0.08 mg | 2.18 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
maizena | 3.70 | 0.91 g | 0.05 g | - | - | - | 0.01 g | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | 0.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
231.20 | 44.53 g | 0.98 g | 0.94 g | 0.13 g | 7.13 g | 1.76 g | 301.27 mg | 0.64 mg | 12.67 mg | 14.70 mg | 112.57 mg | 62.80 mg | 0.19 mg | 0.69 mg | - | - | - | - | - | 0.08 mg | 0.06 mg | 0.18 mg | - | 21.88 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.