Ohmydish.nl


Loempia's met ham en kip

Zelfgemaakte loempia's met ham en kip zijn zo ontzettend lekker. Met een vulling met verschillende soorten groenten, incl. recept voor loempiavellen.

Loempia's met ham en kip
1 uur 8 personen Bijgerechten
Loempia's met ham en kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 grote loempiavellen, kant-en-klaar of maak ze zelf
  • 1 kipfilet
  • ongeveer 100 gram hamblokjes
  • 2 wortels
  • 1/2e prei
  • 1 bosui
  • 2 knoflooktenen
  • klein stukje gember wortel
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje zoete ketjap
  • 1 eiwit
  • olie om te frituren
Loempia's met ham en kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • fijne rasp
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • siliconen kwast
  • kleine kom
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • bord of kom bekleed met keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/loempias-met-ham-en-kip


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak eerst de loempiavellen als je deze zelf wilt maken en leg deze dan opzij. 

Was de prei goed en snijd deze vervolgens in kleine stukjes, zorg dat deze niet te groot zijn anders zal het rollen van de loempia's moeilijker gaan. Snijd de bosui op dezelfde manier. Schil de wortels en snijd deze in dunne reepjes, je kunt deze ook grof raspen. 

Pel de knoflooktenen en schil de gember wortel. Rasp de knoflook en gember vervolgens fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilet en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Ongeveer even groot als de hamblokjes. 

Loempia’s met ham en kip
Loempia’s met ham en kip

Loempia's met ham en kip afmaken -- 45 minuten

Verhit een scheut olie in een bakpan en bak hierin de kipfilet enkele minuten. Voeg de wortel toe en bak nog enkele minuten langer. 

Voeg dan ook de prei toe en na wederom enkele minuten voeg je ook de geraspte knoflook en gember samen met de bosui toe. Voeg de hamblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en een scheut ketjap. Laat de vulling dan volledig afkoelen. 

Roer een eiwit los in een klein kommetje. Verdeel de vulling in 8 gelijke delen en verdeel elk deel over een vel loempia. 

Vouw het onderste deel naar boven en smeer de zijkanten in met eiwit. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer de bovenkant dan ook met eiwit en rol de loempia bovenin dicht. Herhaal met de resterende loempia's. 

Loempia vouwen stap 1
Loempia vouwen stap 1 
Loempia vouwen stap 2
Loempia vouwen stap 2 
Loempia vouwen stap 3
Loempia vouwen stap 3

Verwarm de olie en frituur de loempia's dan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Frituur niet teveel loempia's tegelijk en verplaats ze na het frituren naar een stuk keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Extra lekker met chilisaus en als snack of bijgerecht bij bijvoorbeeld nasi te serveren. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Granaatappel citrus sorbet

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.