Gyoza lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt reuze mee. Gyoza met gehakt is extra lekker door de krokante onderkant, dat maakt deze Japanse dumplings zo smaakvol.
Tip: Als je een gedroogde Chinese paddenstoel gebruikt, dien je deze eerst vooraf te wellen in warm water tot deze zacht is geworden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-08-2024
Was de Chinese kool en snijd deze vervolgens fijn. Als je de ingrediënten niet fijn genoeg snijd is het vouwen straks lastiger.
Pel de knoflookteen en schil de gember en rasp deze beide fijn. Snijd de bosui en paddenstoel ook fijn.
Meng het gehakt samen met de kool, knoflook, gember, bosui en paddenstoel. Breng dan op smaak met sake, sesamolie, sojasaus, peper en zout.
Schep een lepel vulling in het midden van een rond dumpling vel. Als je zelf de vellen hebt gemaakt is het waarschijnlijk niet nodig om de randen nat te maken.
Vouw de randen naar elkaar toe en druk deze aan. Maak dan plooitjes door van buiten naar binnen de rand steeds een beetje om te vouwen. Druk dit vervolgens weer goed aan en herhaal voor de resterende dumplings.
Je kunt de gyoza ook deels invriezen als je ze niet alle 24 tegelijk gaat serveren. Doe dit dan na het vouwen en ze nog niet gebakken/gestoomd zijn.
Verwarm een klein beetje zonnebloemolie in een grote bakpan. Bak de gyoza enkele minuten en schenk er dan een klein scheutje water bij. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Stoom de gyoza gaar in ongeveer 5 minuten. Haal de deksel dan weer van de pan en laat het water verdampen. De gyoza zijn klaar als de onderkant mooi goudbruin is.
Besprenkel met een klein beetje sesamolie en serveer direct. Serveer met een simpele dipsaus, meng hiervoor sojasaus met sesamolie en naar smaak een beetje sambal. Smakelijk!
Waar koop je gyoza vellen?
Gyoza vellen kun je steeds vaker in (grotere) supermarkten kopen, maar bij de toko zijn ze sowieso te koop. Je kunt ze ook zelf maken.
Wat eet je bij gyoza?
Je kunt de gyoza als snack eten, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van de maaltijd. Serveer de gyoza bijvoorbeeld eens met een Aziatische salade, of in een kruidige bouillon.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.