Gyoza met gehakt
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gyoza met gehakt

Gyoza lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt reuze mee. Gyoza met gehakt is extra lekker door de krokante onderkant, dat maakt deze Japanse dumplings zo smaakvol.

Tip: Als je een gedroogde Chinese paddenstoel gebruikt, dien je deze eerst vooraf te wellen in warm water tot deze zacht is geworden.

Gyoza met gehakt ingrediënten

Recept gyoza met gehakt

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 06-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

De vulling maken – 20 minuten

Was de Chinese kool en snijd deze vervolgens fijn. Als je de ingrediënten niet fijn genoeg snijd is het vouwen straks lastiger.

Pel de knoflookteen en schil de gember en rasp deze beide fijn. Snijd de bosui en paddenstoel ook fijn.

Meng het gehakt samen met de kool, knoflook, gember, bosui en paddenstoel. Breng dan op smaak met sake, sesamolie, sojasaus, peper en zout.

Gyoza met gehakt
Gyoza (dumplings) met gehakt

De gyoza afmaken – 40 minuten

Schep een lepel vulling in het midden van een rond dumpling vel. Als je zelf de vellen hebt gemaakt is het waarschijnlijk niet nodig om de randen nat te maken. 

Vouw de randen naar elkaar toe en druk deze aan. Maak dan plooitjes door van buiten naar binnen de rand steeds een beetje om te vouwen. Druk dit vervolgens weer goed aan en herhaal voor de resterende dumplings.

Je kunt de gyoza ook deels invriezen als je ze niet alle 24 tegelijk gaat serveren. Doe dit dan na het vouwen en ze nog niet gebakken/gestoomd zijn.

Verwarm een klein beetje zonnebloemolie in een grote bakpan. Bak de gyoza enkele minuten en schenk er dan een klein scheutje water bij. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag. 

Stoom de gyoza gaar in ongeveer 5 minuten. Haal de deksel dan weer van de pan en laat het water verdampen. De gyoza zijn klaar als de onderkant mooi goudbruin is. 

Besprenkel met een klein beetje sesamolie en serveer direct. Serveer met een simpele dipsaus, meng hiervoor sojasaus met sesamolie en naar smaak een beetje sambal. Smakelijk!

Tips!

Waar koop je gyoza vellen?

Gyoza vellen kun je steeds vaker in (grotere) supermarkten kopen, maar bij de toko zijn ze sowieso te koop. Je kunt ze ook zelf maken.

Wat eet je bij gyoza?

Je kunt de gyoza als snack eten, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van de maaltijd. Serveer de gyoza bijvoorbeeld eens met een Aziatische salade, of in een kruidige bouillon.  

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
251.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.82 g
2.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.98 g
3.21 g
Eiwitten
9.63 g
Vezels
1.22 g
Natrium
882.48 mg
Mineralen
Ijzer
1.39 mg
Calcium
25.95 mg
Magnesium
11.82 mg
Kalium
11.82 mg
Fosfor
67.73 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.86 mg
Jodium
0.36 µg
Selenium
0.66 µg
Vitamines
Vitamine C
15.18 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
29.26 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.43 µg
Foliumzuur
17.76 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
12.31 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gyoza met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.