Ohmydish.nl


Gyoza met gehakt

Gyoza lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt reuze mee. Gyoza met gehakt is extra lekker door de krokante onderkant, dat maakt deze Japanse dumplings zo smaakvol.

1 uur 6 personen Hapjes en snacks
Gyoza met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 24 gyoza/dumpling vellen
  • 170 gram half-om-half gehakt
  • 2 blaadjes Chinese kool
  • 1 bosui
  • 1 shiitake of andere Chinese paddenstoel
  • 1 knoflookteen
  • 1.5 cm verse gember
  • 2 theelepels sake
  • 1 theelepel sesamolie + extra
  • 1 theelepel zoute sojasaus
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • beetje water

Ingrediënten dipsaus

  • 50 ml zoute sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • optioneel: beetje sambal naar smaak
Gyoza met gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • lepel
  • grote bakpan met deksel
  • klein kommetje

Bereiden


1 uur 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gyoza-met-gehakt


Als je een gedroogde Chinese paddenstoel gebruikt, dien je deze eerst vooraf te wellen in warm water tot deze zacht is geworden.

De vulling maken – 20 minuten

Was de Chinese kool en snijd deze vervolgens fijn. Als je de ingrediënten niet fijn genoeg snijd is het vouwen straks lastiger.

Pel de knoflookteen en schil de gember en rasp deze beide fijn. Snijd de bosui en paddenstoel ook fijn.

Meng het gehakt samen met de kool, knoflook, gember, bosui en paddenstoel. Breng dan op smaak met sake, sesamolie, sojasaus, peper en zout.

Gyoza met gehakt
Gyoza (dumplings) met gehakt

De gyoza afmaken – 40 minuten

Schep een lepel vulling in het midden van een rond dumpling vel. Als je zelf de vellen hebt gemaakt is het waarschijnlijk niet nodig om de randen nat te maken. 

Vouw de randen naar elkaar toe en druk deze aan. Maak dan plooitjes door van buiten naar binnen de rand steeds een beetje om te vouwen. Druk dit vervolgens weer goed aan en herhaal voor de resterende dumplings.

Je kunt de gyoza ook deels invriezen als je ze niet alle 24 tegelijk gaat serveren. Doe dit dan na het vouwen en ze nog niet gebakken/gestoomd zijn.

Verwarm een klein beetje zonnebloemolie in een grote bakpan. Bak de gyoza enkele minuten en schenk er dan een klein scheutje water bij. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag. 

Stoom de gyoza gaar in ongeveer 5 minuten. Haal de deksel dan weer van de pan en laat het water verdampen. De gyoza zijn klaar als de onderkant mooi goudbruin is. 

Besprenkel met een klein beetje sesamolie en serveer direct. Serveer met een simpele dipsaus, meng hiervoor sojasaus met sesamolie en naar smaak een beetje sambal. Smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Babi Pongteh
Volgend recept →
Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!