De Amerikaanse Sloppy joe is een zacht broodje met gehakt. Het gehakt is heerlijk smeuïg met kruiden, ketchup en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg een halve theelepel chilipoeder samen met 1 eetlepel bruine basterdsuiker, halve theelepel mosterd, 1 eetlepel worcestershire saus en 80 ml ketchup toe. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.
Besmeer de binnenkant van de hamburgerbroodjes met een beetje olijfolie en bak de broodjes kort in de grote bakpan of grillpan.
Verdeel het gehakt over de broodjes en serveer direct, eet smakelijk!
Waar komt de Sloppy joe vandaan?
De Sloppy joe komt uit Amerika en is in 1930 bedacht door een kok genaamd Joe in een eettent in Iowa.
Waarom heet dit broodje een Sloppy Joe?
‘Sloppy’ betekent slordig, ‘Joe’ is de naam van de kok die het broodje heeft bedacht. Ofwel het ‘losse vlees’ ligt slordig op het broodje.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.