Sloppy joe

(10)

De Amerikaanse Sloppy joe is een zacht broodje met gehakt. Het gehakt is heerlijk smeuïg met kruiden, ketchup en meer.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Sloppy joe

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 brioche hamburgerbroodjes
  • 350 gram rundergehakt
  • halve ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 80 ml tomatenketchup
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • halve theelepel mosterd
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • snuf zout
  • snuf zwarte peper
  • scheutje olijfolie
Sloppy joe Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • grote pan of grillpan

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sloppy-joe


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Sloppy Joe
Sloppy Joe

De sloppy joe afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten. 

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee. 

Voeg een halve theelepel chilipoeder samen met 1 eetlepel bruine basterdsuiker, halve theelepel mosterd, 1 eetlepel worcestershire saus en 80 ml ketchup toe. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.

Besmeer de binnenkant van de hamburgerbroodjes met een beetje olijfolie en bak de broodjes kort in de grote bakpan of grillpan.

Verdeel het gehakt over de broodjes en serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

10 stemmen

Sloppy joe: Veel gestelde vragen

Waar komt de Sloppy joe vandaan?

De Sloppy joe komt uit Amerika en is in 1930 bedacht door een kok genaamd Joe in een eettent in Iowa.

Waarom heet dit broodje een Sloppy Joe?

‘Sloppy’ betekent slordig, ‘Joe’ is de naam van de kok die het broodje heeft bedacht. Ofwel het ‘losse vlees’ ligt slordig op het broodje.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.