Dutch baby pancake

(7)

Je zou denken dat een Dutch baby pancake uit Nederland komt, maar deze super luchtige pannenkoek uit de oven komt uit Amerika. Extra lekker met vers fruit en vanille room.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt
Dutch baby pancake

Ingrediënten


  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 80 gram bloem
  • snufje zout
  • klontje boter
  • 100 ml slagroom
  • halve theelepel vanille extract
  • halve eetlepel poedersuiker + extra
  • handvol aalbessen

Kookgerei nodig


  • oven
  • gietijzeren pan
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • garde

Dutch baby pancake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dutch-baby-pancake


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de gietijzeren pan alvast in de oven om deze te verwarmen.

Klop een beetje slagroom op samen met een halve eetlepel poedersuiker en een halve theelepel vanille extract en zet de vanille room opzij.

Dutch baby pancake
Dutch baby pancake

De Dutch baby pancake afmaken – 20 minuten

Maak het beslag door 2 eieren los te kloppen met 150 ml melk. Voeg 80 gram bloem en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.

Haal de hete pan uit de oven en gebruik een siliconen kwast om de bodem en zijkanten in te smeren met boter. Schenk het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in ongeveer 15 minuten in de oven.

Serveer de luchtige pannenkoek met vanile room en aalbessen. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Dutch baby pancake: Veel gestelde vragen

Waar komt de Dutch baby pancake vandaan?

De luchtige pannenkoek komt uit Amerika en stamt af van de Duitse pfannkuchen. De naam is waarschijnlijk een verspreking geweest, Dutch ipv Deutsch.

Waar kan ik de Dutch baby pancake mee vullen?

Je kunt behalve vanille room en aalbessen, ook andere soorten fruit gebruik zoals bramen, aardbeien, gebakken appel of peer en nog veel meer.

3 reacties op Dutch baby pancake

Marijke plaatste op 17-12-2022 om 09:14:24
Ik maak deze héél vaak ! Maar ik doe de pan voorverwarmen in de oven !
Ohmydish plaatste op 17-12-2022 om 10:15:38

Hoi Marijke,

Ja, lekker he! Ik doe dat ook, maar misschien heb je erover heen gelezen (staat in de tweede zin). 

Veel liefs en fijne feestdagen, Véronique

Marijke plaatste op 17-12-2022 om 11:43:17
Wat een snelle reactie en idd ik heb er overheen gelezen! FijneKerst!🎄

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.