Je zou denken dat een Dutch baby pancake uit Nederland komt, maar deze super luchtige pannenkoek uit de oven komt uit Amerika. Extra lekker met vers fruit en vanille room.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de gietijzeren pan alvast in de oven om deze te verwarmen.
Klop een beetje slagroom op samen met een halve eetlepel poedersuiker en een halve theelepel vanille extract en zet de vanille room opzij.
Maak het beslag door 2 eieren los te kloppen met 150 ml melk. Voeg 80 gram bloem en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.
Haal de hete pan uit de oven en gebruik een siliconen kwast om de bodem en zijkanten in te smeren met boter. Schenk het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in ongeveer 15 minuten in de oven.
Serveer de luchtige pannenkoek met vanile room en aalbessen. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct, geniet ervan!
Waar komt de Dutch baby pancake vandaan?
De luchtige pannenkoek komt uit Amerika en stamt af van de Duitse pfannkuchen. De naam is waarschijnlijk een verspreking geweest, Dutch ipv Deutsch.
Waar kan ik de Dutch baby pancake mee vullen?
Je kunt behalve vanille room en aalbessen, ook andere soorten fruit gebruik zoals bramen, aardbeien, gebakken appel of peer en nog veel meer.
Per 1 persoonsportie:
Hoi Marijke,
Ja, lekker he! Ik doe dat ook, maar misschien heb je erover heen gelezen (staat in de tweede zin).
Veel liefs en fijne feestdagen, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.