Je zou denken dat een Dutch baby pancake uit Nederland komt, maar deze super luchtige pannenkoek uit de oven komt uit Amerika. Extra lekker met vers fruit en vanille room. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dutch-baby-pancake
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de gietijzeren pan alvast in de oven om deze te verwarmen.
Klop een beetje slagroom op samen met een halve eetlepel poedersuiker en een halve theelepel vanille extract en zet de vanille room opzij.
Maak het beslag door 2 eieren los te kloppen met 150 ml melk. Voeg 80 gram bloem en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.
Haal de hete pan uit de oven en gebruik een siliconen kwast om de bodem en zijkanten in te smeren met boter. Schenk het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in ongeveer 15 minuten in de oven.
Serveer de luchtige pannenkoek met vanile room en aalbessen. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct, geniet ervan!
Waar komt de Dutch baby pancake vandaan?
De luchtige pannenkoek komt uit Amerika en stamt af van de Duitse pfannkuchen. De naam is waarschijnlijk een verspreking geweest, Dutch ipv Deutsch.
Waar kan ik de Dutch baby pancake mee vullen?
Je kunt behalve vanille room en aalbessen, ook andere soorten fruit gebruik zoals bramen, aardbeien, gebakken appel of peer en nog veel meer.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!